Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 70

Tema: iPhone OS 4

Hybrid View

Forumaš
    Datum registracije
    Apr 2006
    Mobitel
    Iphone3g, N95
    Operater
    T-Scum
    Godina
    44
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Joker2206 Pregledaj post
    Otom-potom. Apple = cca 5-10% tržišta u računalnoj industriji... ne možemo reći da je apple taj koji podiže standarde za sve. Apple po meni podiže standarde u "igračkama" (iPhone, iPod), ali u računalima nikako.
    Opet ti sa svojim nevezanim odgovorima... Racunala su jedno- tu pricamo o drugom-mobitelima... 50 milijuna prodanih iphonova u svijetu prijatelju moj dragi - to je biznis. Nema bas toliko glupih ljudi pa da ga svi kupuju da budu cool ili jer je lijep... Budućnost je u internetu i uslugama prek njega...Tu je apple toliko ispred drugih (Google instituciju tu izostavljam, naravno) da sumljam da u sljedecih 10 godina ga bude itko presao (mislim na android i winmo7). I daj odgovori na pitanje iz mog prvog posta da vidimo tvoje cijenjeno mišljenje...

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran1000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2009
    Mobitel
    iPhone 4
    Operater
    T-mobile
    Bodovi
    3.644
    Nivo
    14
    Bodovi: 3.644, Nivo: 14
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao gogobond Pregledaj post
    Opet ti sa svojim nevezanim odgovorima... Racunala su jedno- tu pricamo o drugom-mobitelima... 50 milijuna prodanih iphonova u svijetu prijatelju moj dragi - to je biznis. Nema bas toliko glupih ljudi pa da ga svi kupuju da budu cool ili jer je lijep... Budućnost je u internetu i uslugama prek njega...Tu je apple toliko ispred drugih (Google instituciju tu izostavljam, naravno) da sumljam da u sljedecih 10 godina ga bude itko presao (mislim na android i winmo7). I daj odgovori na pitanje iz mog prvog posta da vidimo tvoje cijenjeno mišljenje...
    Slažem se da Apple ima uspjeh na ovom području.
    Na koji dio misliš u svom prvom postu ? Jer na jedan dio sam već odgovorio prije.

Forumaš
    Datum registracije
    Apr 2006
    Mobitel
    Iphone3g, N95
    Operater
    T-Scum
    Godina
    44
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo pitanje da ponovim:

Multitasking kakav postoji na svim trenutno prisutnim smartphonovima nema apsolutno nikakve veze s ovim što je Jobs predstavio jučer na keynote-u. Dali nam STVARNO na smartphone-u treba MT-ing koji toliko usporava uređaj i cijedi mu bateriju do iznemoglosti...ili se možemo zadovoljiti sa apple-ovim riješenjem koje 7 BITNIH servisa (koji ce se u buducim updejtovima proširivati) stalno vrti u pozadini i na taj nacin neusporedivo bolje stedi brzinu i bateriju?

Datum registracije
    Jan 2009
    Mobitel
    iPhone 4
    Operater
    T-mobile
    Bodovi
    3.644
    Nivo
    14
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ne vjerujem da će MT toliko usporavati uređaj osim ako naravno otvoriš 20 aplikacija i očekuješ nakon toga čudo od telefona. Niti računalo koje je X puta jače nakon 20 otvorenih aplikacija ne radi više kao kada se boota.
    Po meni će MT biti dobro rješenje na iphoneu i smatram da će apple to napraviti na svoj način. Možda to neće biti onaj MT na koji smo navikli, ali siguran sam da neće biti loš u tehničkom pogledu, a i ne vjerujem da će si dopustiti da im MT utječe puno na potrošnju baterije. 7-bitni servisi su prošlost ako se ne varam.

CFC Postignuća:
    VeteranOverdrive31 days registered50000 Experience PointsTagger First Class
    Nagrade:
    Posting Award

Datum registracije
    Jun 2006
    Bodovi
    160.434
    Nivo
    95
    Bodovi: 160.434, Nivo: 95
    Bodovi: 160.434, Nivo: 95
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Evo pitanje da ponovim:

Multitasking kakav postoji na svim trenutno prisutnim smartphonovima nema apsolutno nikakve veze s ovim što je Jobs predstavio jučer na keynote-u. Dali nam STVARNO na smartphone-u treba MT-ing koji toliko usporava uređaj i cijedi mu bateriju do iznemoglosti...ili se možemo zadovoljiti sa apple-ovim riješenjem koje 7 BITNIH servisa (koji ce se u buducim updejtovima proširivati) stalno vrti u pozadini i na taj nacin neusporedivo bolje stedi brzinu i bateriju?
    Kako kome. Meni osobno je bolji standardniji multitasking. To limitiranje je bezveze, i da ne možeš imat otvorene dvije slične aplikacije.
    Kako možeš pričat da iPhonov multitasking štedi bateriju a nije ni izašao? Ili misliš na štednju u usporedbi sa standardnim multitaskingom? Svejedno, treba pričekat da izađe. Potrošnja baterije sa samim uvođenjem multitaskinga će porast.

Forumaš
    Datum registracije
    Apr 2006
    Mobitel
    Iphone3g, N95
    Operater
    T-Scum
    Godina
    44
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao yager Pregledaj post
    Kako kome. Meni osobno je bolji standardniji multitasking. To limitiranje je bezveze, i da ne možeš imat otvorene dvije slične aplikacije.
    Kako možeš pričat da iPhonov multitasking štedi bateriju a nije ni izašao? Ili misliš na štednju u usporedbi sa standardnim multitaskingom? Svejedno, treba pričekat da izađe. Potrošnja baterije sa samim uvođenjem multitaskinga će porast.
    Porasti hoće, naravno ... Al puno manje nego da su uveli standardni multitasking... pa to smo vec apsolvirali...da se ne ponavljamo

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2008
    Mobitel
    Moto RAZR, ZN5,XOOM
    Operater
    Tele2
    Godina
    40
    Bodovi
    25.855
    Nivo
    39
    Bodovi: 25.855, Nivo: 39
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo pitanje da ponovim:

ti očito neznaš kako radi multitasking na androidu...i taj multitasking NE cijedi bateriju do iznemoglosti i NE uporava toliko uređaj
    i ne apple nije baš ništa izmislio revolucionarno s ovim svojim multitaskingom, već su primjenili koncept multitaskinga na drugačiji način
    sad koliko je to dobro, vidjet ćemo..

al i dalje mi se nikako ne sviđa apple sa tim svojim pristupom.."damo vam koliko želimo" - to po meni nije smartphone

pogledaj recimo MT na androidu - i dal išta usporava mobitel

Forumaš
    Datum registracije
    Apr 2006
    Mobitel
    Iphone3g, N95
    Operater
    T-Scum
    Godina
    44
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao pajo2 Pregledaj post
    ti očito neznaš kako radi multitasking na androidu...i taj multitasking NE cijedi bateriju do iznemoglosti i NE uporava toliko uređaj
    i ne apple nije baš ništa izmislio revolucionarno s ovim svojim multitaskingom, već su primjenili koncept multitaskinga na drugačiji način
    sad koliko je to dobro, vidjet ćemo..

al i dalje mi se nikako ne sviđa apple sa tim svojim pristupom.."damo vam koliko želimo" - to po meni nije smartphone

pogledaj recimo MT na androidu - i dal išta usporava mobitel
    Svi koji pogledaju taj tvoj video s nabrijanom motorolom vidjet će da MT androida usporava uređaj (obrati pozornost na grafics lag) . Ne radi se tu o androidu nego o čistoj logici MT-a (više aplikacija, više resoursa, manje baterije). Naravno da bi klasični MT usporavao i iphone i tu nema govora...A ta tvoja smješna tvrdnja da MT ne usporava android je upravo to - presmješna.

Što se tiče apple-ove politike damo kolko želimo - tu si u pravu... al i ti i ja i svi iole pametniji ljudi na ovom forumu bi radili isto da smo na Jobsovoj stolici, jel'da?

Forumaš
    Datum registracije
    Apr 2006
    Mobitel
    Iphone3g, N95
    Operater
    T-Scum
    Godina
    44
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @pajo2

Daj nam malo opiši taj "poseban" mulitasking kod androida vec kad ti znaš a ja neznam :=)

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2008
    Mobitel
    Moto RAZR, ZN5,XOOM
    Operater
    Tele2
    Godina
    40
    Bodovi
    25.855
    Nivo
    39
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @pajo2

Daj nam malo opiši taj "poseban" mulitasking kod androida vec kad ti znaš a ja neznam :=)
    i nije to nabrijana motorola, nego taj OS radi na tom principu na svim uređajima...
    al dobro, dakle ovako:
    u nekim aplikacijama radi na principu hibernatea na kompjuteru
    dakle kod promjene aplikacije sav sadržaj (tj trenutno snimljeno stanje) se spremi u RAM memoriju i ne troši resurse - osim u slučaju glazbenih aplikacije, push appova i slično koristi poseban appi koji je zadužen za monitoring određene akcije (dakle u slučaju IM appa jedna fja provjerava dali ima novih poruka)
    restoranjem te aplikacije ona se iz rama vraća nazad u pozadinu i ponovno troši glavne resurse (proc)

ovakav način jako puno štedi bateriju ai ne umanjuje performanse

ono što ti vidiš kao grafički lag je "greška" samog OS-a u implementaciji grafike, dakle iphone ti koristi grafički čip za iscrtavanje svih komponenti sučelja, dok android to za sada ne radi
    google to nije implementirao zbog toga da se stariji uređaji mogu updateati na novi os (bez obzira što nemaju GPU)...al ono, to je vjerojatno mana koja se javlja zbog toga što os nije rađen isključivo za jedan uređaj, već za njih 50

Datum registracije
    Jan 2009
    Mobitel
    iPhone 4
    Operater
    T-mobile
    Bodovi
    3.644
    Nivo
    14
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao pajo2 Pregledaj post
    programiram..i ne shvaćam te baš
    dakle da te pitam, dal su sve aplikacije na iphoneu istog dizajna? ako jesu onda ajfon ima napredniji os koji programerima omogućuje izradu ljepših aplikacija,
    ako nisu sve iste, onda je dizajn aplikacije stvar dizajnera(ili programera) isto kao i na androidu

npr samo (pandora):

razlika je u implementaciji ove tipke nazad (dakle iphone nema fizičku tipku za to, dok android ima)

al govoriti da su sve aplikacije 10x ružnije, je smiješno..nhf
    Velika većina ljudi smatra da android ima ružno sučelje i ako google ne poduzme nešto u vezi "šminke" bojim se da će ostati na lošem glasu kao potencijalni OS lošeg dizajna. Jedan lik je na gsmareni napisao da mu android izgleda kao da je napravljen '93. , a i aplikacije nisu bogzna što.

Odakle ti podatak da je Apple prodao 50 milijuna iphonea ? Imaš neki link. Ja bi prije rekao da je prodao 2-3 milijuna. 50 mi malo previše zvuči.
    Zadnji uredio Joker2206 : 10-04-2010 u 21:18

Forumaš
    Datum registracije
    Apr 2006
    Mobitel
    Iphone3g, N95
    Operater
    T-Scum
    Godina
    44
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Joker2206 Pregledaj post
    Velika većina ljudi smatra da android ima ružno sučelje i ako google ne poduzme nešto u vezi "šminke" bojim se da će ostati na lošem glasu kao potencijalni OS lošeg dizajna. Jedan lik je na gsmareni napisao da mu android izgleda kao da je napravljen '93. , a i aplikacije nisu bogzna što.

Odakle ti podatak da je Apple prodao 50 milijuna iphonea ? Imaš neki link. Ja bi prije rekao da je prodao 2-3 milijuna. 50 mi malo previše zvuči.
    Pogledaj keynote od prošlog tjedna...

Bravo ljudi za komentar multitaskinga...Bas se fina diskusija razvila...

Što se tiče izgleda aplikacija na ajfonu, moje mišljenje je da apple jednostavno na appstore ne pušta aplikacije kojima kostur nije sličan ajfon standardu (menu, kontrole...) i svaki app prolazi brojne kontrole funkcionalnosti tak da se teško moze desiti da nesto zašteka ili ne radi kak treba...To se jedino dešava sa appovima koji nisu sa appstora (cydia,rock...). Međutim upravo tu je, po meni, genijalnost njihove politike da stalno osluškuju šta se dešava na tim communitijima(cydia) i ne pokušavaju ih ometati već prate šta korisnicima treba i onda svakim sljedećim update-om os-a ubace par stvari pa da to među nama običnim smrtnicima postane must have ali samo do sljedećeg update-a koji opet postaje must have i tako u nedogled... Jbg...svi bi voljeli da odmah prvi os ima sve ali ne moze to tako...
    Zadnji uredio gogobond : 12-04-2010 u 10:42

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Ne mogu upaliti iPhone
    By tomiz in forum iPhone 2/3G/3GS
    Odgovora: 36
    Posljednji post: 08-09-2011, 11:45
  2. iPhone 3G vs. iPhone 3GS
    By Dominik3333 in forum iPhone 2/3G/3GS
    Odgovora: 156
    Posljednji post: 25-07-2010, 16:40
  3. Opera mini za iphone