Opet ti sa svojim nevezanim odgovorima... Racunala su jedno- tu pricamo o drugom-mobitelima... 50 milijuna prodanih iphonova u svijetu prijatelju moj dragi - to je biznis. Nema bas toliko glupih ljudi pa da ga svi kupuju da budu cool ili jer je lijep... Budućnost je u internetu i uslugama prek njega...Tu je apple toliko ispred drugih (Google instituciju tu izostavljam, naravno) da sumljam da u sljedecih 10 godina ga bude itko presao (mislim na android i winmo7). I daj odgovori na pitanje iz mog prvog posta da vidimo tvoje cijenjeno mišljenje...
Evo pitanje da ponovim:
Multitasking kakav postoji na svim trenutno prisutnim smartphonovima nema apsolutno nikakve veze s ovim što je Jobs predstavio jučer na keynote-u. Dali nam STVARNO na smartphone-u treba MT-ing koji toliko usporava uređaj i cijedi mu bateriju do iznemoglosti...ili se možemo zadovoljiti sa apple-ovim riješenjem koje 7 BITNIH servisa (koji ce se u buducim updejtovima proširivati) stalno vrti u pozadini i na taj nacin neusporedivo bolje stedi brzinu i bateriju?
Ne vjerujem da će MT toliko usporavati uređaj osim ako naravno otvoriš 20 aplikacija i očekuješ nakon toga čudo od telefona. Niti računalo koje je X puta jače nakon 20 otvorenih aplikacija ne radi više kao kada se boota.
Po meni će MT biti dobro rješenje na iphoneu i smatram da će apple to napraviti na svoj način. Možda to neće biti onaj MT na koji smo navikli, ali siguran sam da neće biti loš u tehničkom pogledu, a i ne vjerujem da će si dopustiti da im MT utječe puno na potrošnju baterije. 7-bitni servisi su prošlost ako se ne varam.
Kako kome. Meni osobno je bolji standardniji multitasking. To limitiranje je bezveze, i da ne možeš imat otvorene dvije slične aplikacije.
Kako možeš pričat da iPhonov multitasking štedi bateriju a nije ni izašao? Ili misliš na štednju u usporedbi sa standardnim multitaskingom? Svejedno, treba pričekat da izađe. Potrošnja baterije sa samim uvođenjem multitaskinga će porast.
ti očito neznaš kako radi multitasking na androidu...i taj multitasking NE cijedi bateriju do iznemoglosti i NE uporava toliko uređaj
i ne apple nije baš ništa izmislio revolucionarno s ovim svojim multitaskingom, već su primjenili koncept multitaskinga na drugačiji način
sad koliko je to dobro, vidjet ćemo..
al i dalje mi se nikako ne sviđa apple sa tim svojim pristupom.."damo vam koliko želimo" - to po meni nije smartphone
pogledaj recimo MT na androidu - i dal išta usporava mobitel
Svi koji pogledaju taj tvoj video s nabrijanom motorolom vidjet će da MT androida usporava uređaj (obrati pozornost na grafics lag) . Ne radi se tu o androidu nego o čistoj logici MT-a (više aplikacija, više resoursa, manje baterije). Naravno da bi klasični MT usporavao i iphone i tu nema govora...A ta tvoja smješna tvrdnja da MT ne usporava android je upravo to - presmješna.
Što se tiče apple-ove politike damo kolko želimo - tu si u pravu... al i ti i ja i svi iole pametniji ljudi na ovom forumu bi radili isto da smo na Jobsovoj stolici, jel'da?
@pajo2
Daj nam malo opiši taj "poseban" mulitasking kod androida vec kad ti znaš a ja neznam :=)
Velika većina ljudi smatra da android ima ružno sučelje i ako google ne poduzme nešto u vezi "šminke" bojim se da će ostati na lošem glasu kao potencijalni OS lošeg dizajna. Jedan lik je na gsmareni napisao da mu android izgleda kao da je napravljen '93. , a i aplikacije nisu bogzna što.
Odakle ti podatak da je Apple prodao 50 milijuna iphonea ? Imaš neki link. Ja bi prije rekao da je prodao 2-3 milijuna. 50 mi malo previše zvuči.
Zadnji uredio Joker2206 : 10-04-2010 u 21:18
Pogledaj keynote od prošlog tjedna...
Bravo ljudi za komentar multitaskinga...Bas se fina diskusija razvila...
Što se tiče izgleda aplikacija na ajfonu, moje mišljenje je da apple jednostavno na appstore ne pušta aplikacije kojima kostur nije sličan ajfon standardu (menu, kontrole...) i svaki app prolazi brojne kontrole funkcionalnosti tak da se teško moze desiti da nesto zašteka ili ne radi kak treba...To se jedino dešava sa appovima koji nisu sa appstora (cydia,rock...). Međutim upravo tu je, po meni, genijalnost njihove politike da stalno osluškuju šta se dešava na tim communitijima(cydia) i ne pokušavaju ih ometati već prate šta korisnicima treba i onda svakim sljedećim update-om os-a ubace par stvari pa da to među nama običnim smrtnicima postane must have ali samo do sljedećeg update-a koji opet postaje must have i tako u nedogled... Jbg...svi bi voljeli da odmah prvi os ima sve ali ne moze to tako...
Zadnji uredio gogobond : 12-04-2010 u 10:42
Bookmarks