Dakle, da se ne udaljimo s teme. Sad sam se povezao sa Navigonom i imam jedan problem. Naime, rute unutar Hrvatske mi rade, a one kad pokusavam izvan Hrvatske, te mi ne zeli ucitati. Kad npr. odaberem neku tal.rutu, pojavi mi se sljedece: Could not calculate rute. Changes to the route profile might solve the problem. Tap on 'Route profile' and select the folowing settings: Mottorways, Ferries, Tolroads - ALOW, Speed profiles - Car. No, tu mi je sve namjesteno kako i pise i znam da bi mi rute preko granice morale raditi jer imam verziju 3.5.3 . Jesam jos prije nesto krivo napravio? Naime, imao sam instaliranu verziju po uputama 3.5.0 i onda sam preko Applaneta updejtao na 3.5.3 i prije toga preimenovao onu xml. ekstenziju. Mozda krivo radim? Idem probati napraviti rutu sa verzijom 3.5.0. Kako vama radi? Mislim, kako ste se prebacili na verziju 3.5.3?
Nece ni u verziji 3.5.0. Ne znam sto nije dobro. Dajte vi probajte ak vam radi, a radi vam, pa cete mi reci na koji nacin ste instaliravali. Za Hrvatsku radi super rute, a izvan granice mi izbaci ovaj problem gore, koji sam maloprije naveo.
Zadnji uredio HCSC : 23-02-2011 u 08:06 Razlog: spojeni postovi
Ja sam isto preko applaneta isto napravio upgrade sa 3.5.0 na 3.5.3 i sve radi bez problema. Treba samo preimenovati file sa 3.5.0 na 3.5.3 ...
PREDATOR
Predatore, rade li ti rute u drugu drzavu? Ja ne znam sto nije s mojim Navigonom u redu. Meni rade rute u Hrvatskoj, a izvan ne.
Radi rute u drugu državu. Ovaj vikend sam bio u Nassfeldu na skijanju i normalno je napravio rutu tamo i nazad. Čak me upozorio na sigurnosne kamere u Villahu. Verzije 3.5.0 i 3.5.3 bi trebale raditi rute u druge države a 2.5.1 i 2.6.1 nemogu raditi rute izvan države. Probaj ga deinstalirati, sve izbrisati pa ponovo instalirati.
PREDATOR
Ocito cu i to morati napraviti. Nadam se da ce onda biti dobro. Javim kako je proslo.
Prvo izbrisi 3.5.0 pa promijeni xml. iz 3.5.0 u 3.5.3, zatim odes na Applanet i skines ovu verziju i instaliras. Nema ti skoro nikakve razlike izmedju ovih dviju verzija.
hvala..onda ni necu.. ima sto u vezi poi_a? nema ih bas prema ost alim navigacijama(sygic,garmin,copilot..) .. jel se mogu skinut i ubacit dodatno?
Sto se tice poi-a, to je i novost u novoj verziji, malo su detaljniji. Ove druge navigacije mozda imaju vise tih poija, ali zato Navigon ima detaljnije karte, sto ove druge nemaju, a to je najvaznije u navigaciji.
Kad cu doci doma na komp, bas cu malo guglati i vidjeti ima li neka jednostavnija instalacija ovog novijeg Navigona, tipa da se skine krekana aplikacija i mape i to je to, a ne se daviti s tim Freshom, preimenovanjima i drugim stvarima.
Zadnji uredio ravilov : 23-02-2011 u 20:26 Razlog: postoji gumb Uredi post
Daj mi reci da li si isprobao nove karte q1/2011? Kako radi i koje su razlike?
ja ih imam skinute za uredjaj navigon .. neznam dal rade te i sa mobile verzijom.. jer kod uredjaja sam morao jos pored mapa i neke fileove dodavat/mijenjat da je prepoznalo te mape ..prije su bile stare neke u uredjaju..mislim da cak q2/2009 .. pitanje kako je sad sa ovim mapama,dal vrijede i kod mobile verzije samo C/P staro za novo
Imam jednu dilemu. INstalirao sam verziju 2.5.1 i radi super. Sad vidim da je dostupna i 3.5.3. Može li mi netko reći radi li 3.5.3 na androidu 2.1 (samsung GT -i5800) i kolika je razlika između 2.5.1 i 3.5.3? Iako može neko postati link za 3.5.0 jer ovaj koji sam našao na prethodnim postovima ne radi.
Bok! Za link ti ne znam jer pisem s mobitela, a gotovo jedina novost u novijoj verziji je da mozes raditi rute izvan Hrvatske, a na ovoj verziji koju imas, ne mozes, vec ti samo dozvoljava rute unutar nase Hrvatske. Ak nejdes nikam van, ova verzija ti je cisto dosta.
Evo probao sam konacno (Q1 2011 za uedaj Navigon) i cini se da rade. Treba osim mapa prekopirati i ostale datoteke (*.nfs).
Imam Navigon 3.5.3. (skinut preko applaneta, ne treba mijenjati onaj file, promijeni se sam.
Evo link: http://forum.mobilism.org/viewtopic.php?f=865&t=162451
Evo bolji link: http://forum.mobilism.org/viewtopic.php?f=865&t=166053
Na toj stranici ima: Navigon Mobile Navigator NFS files, i sve sto sam tamo nasao kopirao sam u folder navigon/data. Ne znam jesu li bas svi nfs potrebni, ali ako ne stavim ni jednog mape ne rade, a nije mi se dalo isprobavati koji nfs su neophodni.
Imam problem . Imao sam ver. 2.5.1 koju sam uninstalirao i obrisao cijeli navigon folder. Zatim sam po uputstvu instalirao 2.6.1 i pokrenu download do 1 %. Tu sam zaustavio i sve obrisao i uninstalirao osim foldera navigon sa version.xml . Promjenio kako piše u uputsvu. Nakon toga instalirao ver 3.5.3 . Zatim pokrenuo i registrirao se na navigon fresh, mob u data storage.
E sad on vidi moj uređaj i verziju instaliranog navigona , ali kad odem na download maps and services , nemam što skinuti . Kaže da mi nisam ništa kupioda bi mogao prebaciti ili moj uređaj nije registriran. Kad odem na registraciju uređaja tamo kaže da je uređaj već registriran.
motorola user
Predatore, ajde posalji nam link od tih mapa na pm, i njemu i meni. Jesu to nove mape? Znaci, samo onda putem Applaneta skinem verziju 3.5.3 i onda sa linka skinem mape i to je to? Ne trebam ici na Fresh? Ajde nam to malo pojasni. Puno si pomogao. Hvala.
Bookmarks