Kupio sam laptop prije 5, 6 mjeseci (neznam točno). Nisam ga dosad izlagao prašnjavim mjestima, niskim i visokim temperaturama, niti sam imao kakvih nezgoda s njim koje bi mogle uzrokovati nepravilan rad bilo koje komponente. Jedino što sam pušio cigare nad njim, no to sam sve uredno usisao kasnije.
Čistim ga redovito, bar jednom u dva tjedna suhom krpom i usisivačem, no nisam ga još rastavljao i iznutra ga čistio, i mislim da se nije mogao u 6 mjeseci navući toliko prašine što bi moglo uzrokovati nestabilan rad hard diska, procesora ili koje druge komponente.
Kada sam u mogućnosti, izvadim bateriju iz njega i radim samo na kabelu, no ponekad sam znao izvaditi bateriju iz laptopa dok je bio upaljen na kabelu, ne često.
Kada se OS podigne (Windows ili Ubuntu), radi besprijekorno, bez ikakvog zastajkivanja, usporenosti...nema nikakvih problema vezanih uz to.
Ovo su mi 4. i 5. OS na laptopu. Prije Ubuntu-a i W7 Enterprise, sam imao Linux Linpus (koji sam dobio na kupljenom laptopu), pa XP, pa W7 Ultimate, i na kraju ova dva koja sad imam... No još sam isprobavao svakakve Live Linux distribucije, sa CD-a ili USB-a, no nisam ih stavljao na hard drive.
Ne pada mi više ništa na pamet, nabrojao sam sve što bi možda moglo pomoći u vašim odgovorima. Danas sam mjerio štopericom, koliko dugo je stojao na početnom zaslonu, i rezultat je - 23 sekunde, no nekad zna biti i manje.
![]()
![]()
![]()
![]()

Odgovori uz citat
Bookmarks