Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 71

Tema: PENTAX k-x

Hybrid View

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao pinkdpanter Pregledaj post
    evo mislim da bu ovo

http://www.optimum-online.hr/detalji...-200_crni.aspx

di k-x ima gum za podešavanje shoter speed-a ??? (na slikama se ne vidi ??)
    Kako sam vec i u vise navrata na forumu rekao...moje je samo da dam savjet...pare su od onoga tko kupuje, tako da je finalna odluka, naravno, njegova.

Sto se tice toga da sam "canonas"...ne bih se slozio.

Dapace, nikada na foto opremu nisam gledao pristrano. Kroz ruke mi je prosla hrpetina foto aparata i foto opreme, od prastarih Praktica, Kodaka, Rolei - a i tko zna jos kojih do kvalitetnih digitalnih i analognih tijela (F3/F6/S5/EOS1/D2x). Imao sam prilike koristiti, oprobati ili se "povremeno druziti" sa pripadnicima svih klasa (kada govorimo o digitalnoj fotografiji). Radi svega izgradio sam stav da se oprema bira prema afinitetima korisnika, a ne prema tome koji ste aparat prvi posjedovali i cijemu klanu radi toga pripadate.

Sto se moje trenutne opreme tice...posljednjih tri do cetiri godine sam izuzetno zadovoljan korisnik Nikon tijela (D200 i D2x...ovaj potonji je gotovo prodan).

Sam Pentax me svojim prvim rezultatima i modelima u DSLR svijetu iznenadio kvalitetom i do danas nije izbacio model koji bi se mogao nazvati podbacajem. Tako da je i dan danas vrlo sigurna kupnja. Iz iskustva ipak znam da se najcesce i oni koji svoj SLR put zapocmu sa Sony ili Pentax modelima, nakon nekoga razdoblja ipak zavrse na Canon ili Nikon ili Fuji tijelu...razlog tme mi nije poznat, jer Pentax - ovi sustavi, pogotovo u sprezi sa M42 mount - om, nude sasvim ugodnu platformu, kako za ucenje, tako i za svakodnevno koristenje.

I za kraj, sto se tice pitanja vezanoga uz shutter speed podesavanje...

...ne moze se u svim modovima podesavati ta komponenta.

Pentax je opremljen hrpom modova cetiri najbitnija navodim ispod:

1. Sv
    2. Av
    3. Tv
    4. M

Funkcijski kotacic (na straznjoj strani gripa aparata sluzi podesavanju):

1. ISO vrijednosti u Sv mode - u.
    2. Aperture - a u Av mode - u.
    3. Shutter speed - a u Tv mode - u.

U potpuno manuelnome mode - u (M):

1. funkcijski kotacic sluzi podesavanju shutter speed - a.
    2. funkcijski kotacic u kombinaciji sa pritisnutom AV tipkom (gornja strana aparata tipka sa +/- znakom) sluzi podesavanju aperture - a.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Forumaš Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Mar 2010
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    e Bimbi, veliko hvala.

Pentax k-x uzimam 99%, danas ga nism stigo ić vidit, tak da ovih 1% ostaje zbog vizualnog dojma i ležanja u ruci.

Sad još jedno pitanje vezano za objektiv, naime u ovom linku koji sam dao iznad, k-x se naudi sa 2 kit objektiva 18-55, 50-200, dal mi to kao "početniku" kaj znači il bi ti savjetovo/predložio neš drugo, odnosno tijelo + ? (WR mi se čini ok, al ak tijelo nije WR onda nema smisla, )

ebate, kaj više čitam (trenutno o objektivima, koji?), pa to mi se sad čini nuklearna fizika, tak da sam mišljenja za početak tak svejedno, odnosno valjda zato i postoje ovi kit objektivi 18-55. Isto tak i fotić, za početak je dobar bilo koji slr sa tim kit objektivom, a kad se nauči znanje onda se ne pita kaj i koji, već to sam znaš. Eto valjda bi to bio i tvoj odgovor, a to znači bez veze uzet sad 2 objektiva, iz kojih i neznam praktičnu razliku...

kad bu taj novi tečaj opće fotografije, baš sam nabrijan
    Zadnji uredio pinkdpanter : 18-03-2010 u 20:32

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao pinkdpanter Pregledaj post
    e Bimbi, veliko hvala.

Pentax k-x uzimam 99%, danas ga nism stigo ić vidit, tak da ovih 1% ostaje zbog vizualnog dojma i ležanja u ruci.

Sad još jedno pitanje vezano za objektiv, naime u ovom linku koji sam dao iznad, k-x se naudi sa 2 kit objektiva 18-55, 50-200, dal mi to kao "početniku" kaj znači il bi ti savjetovo/predložio neš drugo, odnosno tijelo + ? (WR mi se čini ok, al ak tijelo nije WR onda nema smisla, )

ebate, kaj više čitam (trenutno o objektivima, koji?), pa to mi se sad čini nuklearna fizika, tak da sam mišljenja za početak tak svejedno, odnosno valjda zato i postoje ovi kit objektivi 18-55. Isto tak i fotić, za početak je dobar bilo koji slr sa tim kit objektivom, a kad se nauči znanje onda se ne pita kaj i koji, već to sam znaš. Eto valjda bi to bio i tvoj odgovor, a to znači bez veze uzet sad 2 objektiva, iz kojih i neznam praktičnu razliku...

kad bu taj novi tečaj opće fotografije, baš sam nabrijan
    Vezano uz objektiv...

...tu nema nekoga univerzalnoga savjeta.

Mozemo naravno raspravljati o performansama i kvaliteti svakoga pojedinoga objektiva ili ih komparirati na nekoj osnovi, ali odabir objektiva doista ovisi o afinitetima korisnika.

Ipak, prema iskustvima koje ja imam, a i prema iskustvima ljudi kojima sam preporucivao kupnju razne foto opreme, a tih je doista mnogo, nitko ne kupuje aparat bas za jednu i samo iskljucivo tu svrhu. Svatko od nas preferira nesto...netko macro fotografiju, netko portretnu fotografiju, netko voli HDR ili pejsaze, ali istovremeno aparat upotrebljava i za klince, kucne ljubimce, putovanja, turisticku fotografiju.

E pa za te svakodnevne fotografske aktivnosti, dobro je i zahvalno imati jedan polivalentan objektiv malo vecega raspona, koji raspon pocinje na nesto sirem kutu. Tada koristenje SLR sustava u tim svakodnavnim situacijama znatno pojednostavljujemo.

18 - 55 objektiv bi za pocetak mogao posluziti upravo u te svrhe. Uz FLM koji k-x tijelo nosi (1,5) taj objektiv ima raspon 27 - 82 mm. Pocetna vrijednost, dakle (27) je upravo ono o cemu sam pricao, malo siri kut, sto odlicno posluzi u interijerima, a i prilikom neke osnovne turisticke fotografije. Krajnja tele vrijednost, pak, od 82 mm mislim da ipak nije dovoljna za "svakodnevno" fotkanje, jer ce se u mnogo situacija objektiv jednostavno pokazati prekratak.

Za pocetak ljudima obicno savjetujem jedan "univerzalni" objektiv obisno raspona 18-135 recimo. Ovakve edicije danas imaju gotovo svi proizvodjaci i Canon i Nikon i Tamron i Olympus i Sigma. Pentax nema tu ediciju. Ako se ne varam Pentax ima 18-200 a najavljen je i 18-250.

Naravno imas izbor da kupis samo tijelo i onda za tijelo ili Sigmin ili Tamronov 18-135 za Pentax mount. To bi bio moj savjet i moj izbor.

18-200 je jos bolje, ali na zalost i dosta skuplje, tako da je 18-135 mislim najzahvalnija varijanta ulozeno/dobiveno.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Forumaš Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Mar 2010
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Bimbi Pregledaj post
    .

Za pocetak ljudima obicno savjetujem jedan "univerzalni" objektiv obisno raspona 18-135 recimo. Ovakve edicije danas imaju gotovo svi proizvodjaci i Canon i Nikon i Tamron i Olympus i Sigma. Pentax nema tu ediciju. Ako se ne varam Pentax ima 18-200 a najavljen je i 18-250.

Naravno imas izbor da kupis samo tijelo i onda za tijelo ili Sigmin ili Tamronov 18-135 za Pentax mount. To bi bio moj savjet i moj izbor.

18-200 je jos bolje, ali na zalost i dosta skuplje, tako da je 18-135 mislim najzahvalnija varijanta ulozeno/dobiveno.

e takav odgovor pomaže, te zaključujem da 2 objektiva 18-55 i 50-200, zajedno čine taj "jedan univerzalni" i onda su ta dva jeftinija nego jedan 18-200 ??????? kak, zašto ??? to znači da ponuda iz optimum računala (link) ok, dobiveno/uloženo. ?? ili tijelo + tamron 18-200 (1800kn objektiv), a sigma 18-200 (2800 kn, soma više, ????)

a prvi se mačići ionak bacaju u vodu
    Zadnji uredio pinkdpanter : 19-03-2010 u 00:21

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Pentax Optio W80
    By Chipy in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 3
    Posljednji post: 26-09-2009, 19:56
  2. Pentax X70
    By wajbul in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 5
    Posljednji post: 09-09-2009, 14:54