= Citat = Izvorno postao pinkdpanter Pregledaj post
Poz svima. Ovak u zadnje vrijeme sam se dosta naložio na fotkanje, proučavam net, čekam da počne tečaj opće fotografije, tu i tamo "ukradem" na poslu canon 1000D i proučavam, okidam fotke i WOW, idiot je fakat idiot.

I znači onak zagrizo sam, i planiram kupit Pentax k-x, (jer ovima na poslu se ne sviđa da mi posude 1000D). E da i fotkanjem bi se bavio iz hobija, al ko zna. Pa Vas molim, a i Bimbia prijedlog za DSLR, u cjenovnom rangu Pentaxa k-x ili da kupim njega !?, mada znam da bu mi prvu god. dobar i 400D koji je dosta jeftiniji. Eto
Zanima me zasto ja odluka pala bas na Pentak k-x?

Nije da imam nesto protiv navedenoga modela foto aparata, ali cudi me odluka s obzirom na to da se ne radi bas o najreklamiranijem modelu na trzistu za tu cijenu. Pored toga ako ste napmenuli da vec koristiti Canon, cudi me i odluka da prijedjete na nesto drugo, s obzirom da i Canon ima model u cjenovnom rangu modela k-x.

Pored navedenoga, ne spominjete optiku...samo tijelo, naravno nije dovoljno. Mislite li kupovati kitove koje nude proizvodjaci ili mislite kupiti samo tijelo a onda optiku kupovati ciljano i odvojeno od tijela? Ovo bi mogla biti bitna informacija.

Samo k-x tijelo ima jednu ozbilju manu (pogotovo u sprezi sa objektivima vecega raspona i time vece duljine i mase, zato je i pitanje optike bitno rpilikom ovoga odabira), a to su dimenzije tijela. Osim mozda Olympusa 620 ili onoga njihovoga PEN sustava, ne znam za manje tijelo od k-x modela. Na tako malome tijelu nije bas najzgodnije koristiti teze i "dulje" objektive, jer prilicno izbacuju tijelo iz balansa...pogotovo na stativu...imate osjecaj kao da vam objektiv konstantno "visi" sa tijela.