Vec sam govorio o tome negdje. Overclocking nije mačji kašalj i ne radi sa na šemu "sad ću ja odvrnut pa će letit po sobi". To se radi pedanto,precizno,i u koracima da se ne dogodi šteta na samom računalu. Znači,znaj da će se clockanjem podignut temperatura procesora i da će ga trebat bolje ohladit. Zatim treba pazit na napon na ploči da se podigne previsoko i da nešto ne zasmrdi.
Single core procesor se moze clockat ali učinak nije nikakav boom i nekakav ogroman skok s obzirom na sadašnje stanje. Sad u ovom trenutku kad tvoj CPU nije clockan,zagrijan je na 47 stupnjeva i hladnjak se vrti na cca 2000 o/min. Razmisli dokle ti moze ic temperatura i kakav ces ventilator morat imat da se ne vrti ko budala i da sve to skupa ohladi. Kad se zakuha temperatura u kućištu,jasno je da ne moze kao takva napravit nista dobro pa ju treba izbacit van s još najmanje jednim dobrim ventom. Treba i bolju termo pastu stavit na procesor da se bolje odvodi temperatura s procesora putem hladnjaka i ventilatora. Dakle,nije piece of cake i treba oprezan bit,iako je sad sve ovo sta sam napisao ispala teška filozofija,sve skupa nije teško ako se radi po pravilima i ako se pazi. Sretno!