Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 3 od 3

Hybrid View

Forumaš Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Mar 2010
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Problem canon power shot A540

Imam Canon A540,kupljen prije cca4 god. i to po savjetu dragog mi i nadasve nesebičnog BIMBI-ja.E sada pojavi se probl. da mi u objektivu, ako se ne varam, "blenda" svaki puta neće da otvori i ne mogu koristiti fotić ali nakon mrcvarenja od xxx puta pali-gasi uspijem ga nekada pokrenuti i radi.Pošto sam lociran u ST rekli su mi da Canon servis ne postoji i da ga moram poslati u ZG i da se to uglavnom ne isplati raditi.Mene zanima da li je to doista blenda,znači nekakva kako malena plastika koja se otvori u objekt.i tek tada je funkcionalan! E sada ako je to doista to što kupiti recimo simpatičan mi je Sony DSC W150,ili neki canon Ixus 95...cca 1200-1400kn!

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Ukupna aktivnost: 0%
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Galandriel Pregledaj post
    Imam Canon A540,kupljen prije cca4 god. i to po savjetu dragog mi i nadasve nesebičnog BIMBI-ja.E sada pojavi se probl. da mi u objektivu, ako se ne varam, "blenda" svaki puta neće da otvori i ne mogu koristiti fotić ali nakon mrcvarenja od xxx puta pali-gasi uspijem ga nekada pokrenuti i radi.Pošto sam lociran u ST rekli su mi da Canon servis ne postoji i da ga moram poslati u ZG i da se to uglavnom ne isplati raditi.Mene zanima da li je to doista blenda,znači nekakva kako malena plastika koja se otvori u objekt.i tek tada je funkcionalan! E sada ako je to doista to što kupiti recimo simpatičan mi je Sony DSC W150,ili neki canon Ixus 95...cca 1200-1400kn!
    Jest blenda je...ali ne radi se o plastici...taj je dio obicno izradjen od neke lagane metalne legure i sastoji se od 8 do 12 dijelova (najcesce). Taj maleni mehanizam sa motorom koji ih pokrece odgovoran je za kolicinu svjetla koja ce biti propustena do chipa digitalnoga foto aparata (ako o digitalnoj fotografiji govorimo), odnosno do filma (ako govorimo o analognoj fotografiji)...i da kada govorimo o konzumnim foto aparatima (pogotovo onima starijima od par godina) ovakav kvar je obicno neisplativo popravljati.

Sto se Canon centralizacije u RH tice...i ot tome bi imao pokoju za napisati, ali suzdrzati cu se, da sam sebe ne bih morao udaljiti sa foruma...reci cu samo da su daleko najneucinkovitiji servis u drzavi i da je to razlog br. 1 radi kojega niti u najludjim nocnim morama ne bih niti izdaleha razmisljao o kupnji njihove opreme. Ne radi se tu sad niti o tome zaradjujem li ja fotografijom ili ne i treba li mi aparat 24 sata na dan...problem je u filozofiji pristupa kupcu. Proizvodjac br. 1 u svijetu, ozbiljnije foto opreme, po mome misljenju ne smije imati takav pristup.

Sto se tice kupnje novoga foto aparata...ako o tome razmisljas...to moze u neku novu temu.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Forumaš Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Mar 2010
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hvala ti na iscrpnom odgovoru,odustajem iti od pomišljana da to popravim jer sam danas kontaktirao servis i rekli su mi skoro tisućaka kuna da bi to bilo ako dodjem ove god.na red! Da bar mogu reći da sam se naslikao aparatom...

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Canon Digital IXUS 960 IS VS Sony Cyber-shot DSC-T300
    By ANASHA in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 3
    Posljednji post: 13-10-2008, 07:27
  2. canon power shot A430 hrv jezik
    By Compov in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 1
    Posljednji post: 25-12-2006, 03:07
  3. Canon A540
    By gLemon in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti