Na prvome punjenu sam N97 punio do kraja...
Zanima me sad jeli skračuje vijek trajanja nadopunjavanje moba... Npr. isprazni se totalno i ja ga stavim 20min na punjenje da mi izdrži do kraja dana itd...
Hvala
Na prvome punjenu sam N97 punio do kraja...
Zanima me sad jeli skračuje vijek trajanja nadopunjavanje moba... Npr. isprazni se totalno i ja ga stavim 20min na punjenje da mi izdrži do kraja dana itd...
Hvala
meni kad se previše isprazni, mob počne blesirat ko nenormalan.
nikako doć do onog da me pita za pin.
vadim bateriju po 10 puta.
laptop sam vjerojatno s*ebo ne skidajući ga sa struje. baterija mi traje cca 3 minute.
pa ti sad budi pametan...
Kad kupite mobitel onda ga nemojte puniti nego ga koristite dok baterija ne crkne.
Kad se skroz isprazni, izvadite SIM karticu iz mobitela i ostavite ga da se puni 15-18 sati (Nokia preporučuje 18 sati, Motorola oko 15 sati...), bez prekida i paljenja. Tada se baterija formira.
Naravno, na ekranu će vam se kod nekih mobitela napisati da je baterija puna, ali to zanemarite.
Zatim ga normalno koristite, sve dok vam ne kaže da je baterija gotova.
Stavite ga na punjenje onoliko koliko mu zaista treba da se napuni, znači ne morate ga više puniti onoliko kao prvi put.
Zatim ga još jednom ispraznite do kraja, i napunite tek kad javi da je baterija pri kraju.
Nakon toga bateriju možete puniti kad god poželite, ali je poželjno barem jednom u 6 mjeseci opet mu bateriju isprazniti do kraja, totalno do kraja.
Ja to godinama radim na svojim mobitelima, i svi oko mene. Kad ljude pitam koliko im baterije drže, kod ovih koji se drže ovih pravila uvijek baterija drži duže, nekad i po 2 dana duže.
Naravno, najveći je problem svima, kad kupe novi mobitel, izdržati da ga ne koriste dok se baterija formira, ali kad to napravite onda imate odličnu bateriju.
Bookmarks