Svakih par mjeseci napravim usporedbu browsera, ali uvijek ostajem na Firefoxu. Ima samo jednu manu, a to je sporije pokretanje. Stranice renderira na razini IE-a, neke čak i bolje, podržava import certifikata, add-onove, u potpunosti podržava ITIL, ima najviše opcija od svih preglednika,...
Opera mi se ne sviđa i vjerojatno mi se nikad neće sviđati jer na sebi poseban način renderira stranice, nema baš user friendly sučelje, za većinu korisnika previše je načičkano nepotrebnim stvarima, loše radi s ITIL-om, ne podržava certifikate,...
Chrome i Chromium su isto posebna priča. Naizgled jednostavan browser bi mu bio plus, a nedostatak bilo kakvih naprednijih opcija minus. Nema certifikata, add-onovi su jako loši, tipa adblock koji prvo učita reklamu pa je onda blokira, katastrofalno spor kad je u pitanju korištenje više od 4-5 tabova, a i krađa osobnih podataka u prošlosti i nedostatak antiphishinga mu ne idu u prilog.
O Internet Exploreru ne treba puno govoriti, klasika, jednostavno sučelje, ne baš pretjerano brz u renderiranju, podržava certifikate, najbolje radi s ITIL-om, kompatibilan sa svime i zbog toga neophodan.
Sa Safarijem se nisam previše družio. Na prvi pogled mi je ostavio loš dojam jer nema add-onova, a i nema ništa posebno za pokazati.
Dodao bih još Mozilla Navigator, nekad davno sam ga koristio dok još nije postojao Firefox. Sasvim solidan browser, ali šteta što je zaboravljen. Da ima nešto veću bazu add-onova, mislim da Firefox ne bih ni koristio.

Odgovori uz citat
Bookmarks