Mislim da je najbolji za to Driver Detective. Sad samo ne znam jel bi moglo bit problema zbog Winsa, jer kako piše na stranici "Micosoft certified partner". Valjda ne bude.
Da opišem, stavljam Win XP na komp ispočetka ali sam pogubio sve drajvere (matična, zvuk, ono nijedan CD nemam)
Nisu orđiđi Windozi,
E sada kako da povučem Drajvere s neta? Ima neki program?
Zadnji uredio Smuchac : 27-02-2010 u 20:41 Razlog: popravljen naslov
....
Mislim da je najbolji za to Driver Detective. Sad samo ne znam jel bi moglo bit problema zbog Winsa, jer kako piše na stranici "Micosoft certified partner". Valjda ne bude.
Ja ti za ovaj slučaj (bar ja tako ne radim) ne bih preporučio nikakve programe za traženje drivera. Jednostavno nisam imao pozitivnih iskustava s njima.
meni je osobno,puno lakše podignut windowse i onda s Everestom,kako je sms rekao,potražio drivere.
Kad instaliraš Everest ideš pod Sistemski izvještaj i hardware koji je pod uskličnikom u device manageru lako prepoznaš kroz Everest.
Nema puno filozofije.
Znači,da rezimiramo:
1. Chipset na matičnoj ploči (njega uvijek prvog instaliraj) Uglavnom su ti nforce,intel ili VIA. Ne kažem da ih nema još,ali ova tri su najraširenija.
2. Grafika. Uglavnom su Ati i nVIDIA što nije nikakav problem nać na stranicama samog proizvođača.
3. Zvuk. Tu se pak pojavljuju SiS,realtek i slični i to također nije problem na njihovim stranicama.
4. Ostalo. (modem,mrežna kartica,bla bla...)
Dakle,za svaki dio hardvera imas u Everestu,ali prije njega,ravnaj se po device manageru u kojemu ce ti se uređaji za koje nisi instalirao drivere očitovat s žutim uskličnikom.
Ako zapneš,javi se pa ćemo nać drivere bez beda.
Kad ustanoviš da sve štima,drivere zaprži na CD i mirna Bosna.
I napiši malo konkretniji naslov drugi put.![]()
Ovaj tvoj prog traži registraciju... nemogu ništa s njim
Ajde mi linkajte negdje Everest sređen, recimo na rapid, mediafire...
....
Everest Home se još može naći,on je besplatan.
Skini poklopac s kućišta i pročitaj naziv matične, pa odi na support stranicu proizvođača i poskidaj šta ti treba. Isto važi i za ostale komponente.
Bookmarks