Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 57

Tema: Potresi

Hybrid View

Moderatorica Postignuća:
    SocialVeteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    iPhone 5c
    Operater
    MTS
    Godina
    42
    Bodovi
    27.255
    Nivo
    40
    Bodovi: 27.255, Nivo: 40
    Bodovi: 27.255, Nivo: 40
    Ukupna aktivnost: 74,0%
    Ukupna aktivnost: 74,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao xlr Pregledaj post
    Treslo se jučer oko Zadra i Dubrovnika na svega par km pod zemljom i bila je dobra reportaža na RTLu oko svega ovoga. Ukratko, sve je normalno i prema predviđanjima/očekivanjima. Kao što imaju fore s ledenim dobima, tako imaju i fore s pojačanom seizmičkom aktivnošću Zemlje. Tako kažu znanstvenici...
    ma znam ja sve to, krenulo je jos lani, s haitijem, cileom..
    ali interesantno je da se poklopilo i s pojacanom suncevom aktivnoscu.
    nisam znanstvenik, pa se cisto onak laicki pitam moze li se to dvoje dovesti u neku korelaciju.

postavila sam pitanje apsolutno lisena svih fatalistickih ideja, Bimbi
    11. o9. 2oo9. & 14. o8. 2o11.
    26.04.1986. Припять (Pripyat)

“No measure of time with you will be long enough. But we’ll start with forever.”

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    46
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Ukupna aktivnost: 0%
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao La_LuNa Pregledaj post
    nisam znanstvenik, pa se cisto onak laicki pitam moze li se to dvoje dovesti u neku korelaciju.

postavila sam pitanje apsolutno lisena svih fatalistickih ideja, Bimbi
    Kako si stekla dojam da sam ja znanstvenik?

Sto se odgovora tice bez namjere da ulazim u rasprave...ne, gotovo je nemoguce dovesti u korelaciju suncevu aktivnost sa pojavnoscu potresa vecih magnituda na Zemlji. Zasto kazem bez namjere da ulazim u rasprave...zato sto se uvijek nadje likova koji u svemu vide urotu CIA - e/masona/obozavatelja bipsica koji su nakon sto su ukrali Tesline nacrte "apokalipticnog megatrona" isti unaprijedili i njime izazvali pomisanje i dezintegraciju Jupiterove pjege, a sto je dovelo do pojacane sunceve aktivnosti, a onda shodno tome i do treskavice i sveopcega kupanja u Japanu ili na Haitiju recimo. Tako postoji mongo blogova na kojima ljudi bez previse tehnickoga znanja dovode u korelaciju kategorije koje imaju problema i ispisati bez pogreske.

Na vise navedenom grafu se lijepo vidi prikaz sunceve aktivnosti u korelaciji sa potresima magnitude vece od 6.

Koristeni podaci:

http://earthquake.usgs.gov/earthquak...pic_global.php

Jasno se vidi da medjuovisnosti nema nikakve.

Dokumentirano postoji (sto je i logicno) vrlo jasna veza izmedju sunceve aktivnosti i promjenama u intenzitetu magnetskih polova i sila (tzv. manetne oluje). Pa su neki pokusali dovesti u korelaciju pojavnost magnetnih oluja i potresa, sto nema smisla, jer da se korelacija na tome slucaju moze dokazati, ista bi se biljezila i u pojavnosti potresa uz pojacanu suncevu aktivnost.

I da...ako to ovo zanima baci oko na: S. D. Odintsov, G. S. Ivanov-Kholodnyi and K. Georgieva, Solar activity and global seismicity of the Earth...mislim da je to poprilicno korisno stivo koga god zanima (stavio bi dokumenat, ali ga ne mogu naci vise).

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

+ Odgovori na temu

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove