hm...
napravi backup svega potrebnog, formatiraj masovnu memoriju, i hard format mobitela napravi.
pa onda probaj da li će ti raditi...
Dakle kad pokušam uključit ne traži me pin nego piše "Phone start-up failed. Contact the retailer." Vidim pozadinsku sliku, sat, mogu pisat brojeve ali sve ostalo kao što je meni, baterija, signal,...ne vidim tj. nema crtica i ne mogu uć u meni. Ugl. šta se dogodilo odjednom? Ja nisam ništa dirao.
Mobitel nije nikad pao, nikad se nije smočio, soft nije diran. Od kako je kupljen tako je korišten.
Zadnji uredio gokiSP : 26-02-2010 u 11:33
hm...
napravi backup svega potrebnog, formatiraj masovnu memoriju, i hard format mobitela napravi.
pa onda probaj da li će ti raditi...
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
Da bi to napravio moram imati pristup čemu? Jer ja kad ga "uključim" ne mogu ništa osim pisati brojeve.
Spoji ga sa kompom i onda napravi backup.
Nemam USB kabel. Probao sam 3-+-zelena ali ne reagira, probao sam i *#7370# ali isto se ne događa ništa.![]()
Sad ne znam jel znaš točno kako ide prva metoda koju si naveo jer to nije potpuna.
Baterija nek bude na +75%. Napravi ovo: u isto vrijeme držiš stisnutno * + 3 + zelena + power gumb, drži sve zajedno dok ne vidiš logo.
Probao sam nekoliko puta ali bezuspješno. I dalje mi piše isto kao da držim tipke za reset.
Mislim da ti nije više opcija ostalo.
Ako imaš memorijsku karticu probaj bez nje upalit mob.
Ako ni to neće onda nabavi usb kabel i napravi reinstall softa preko NSU.
Ako ni to neće onda na servis.
Nemam karticu. Probat ću nabavit USB ako ne nosim na servis. Samo mi nije jasno šta mu se dogodilo odjednom![]()
...software, slično kao i kod windowsa - ponekad se "zblesa" te je potreban hard reset ili u najgorem slučaju ponovno flashanje...
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
koliko gluposti je ovdje napisano...
1. ne može se raditi backup dok je "phone startup failed" (barem ja do sada nisam vidio mob sa kojim bi se to moglo) jer nema komunikacije sa računalom
2. reinstal preko nsu ne prolazi zbog opisanog pod 1.
3. formatiranje... mob se ne pali do kraja pa se niti ne puni tako da ne može utjecati na napunjenost baterije (75%) osim ako nema drugi mob sa istom baterijom, neka formatira sa takvom kakvu ima
ako si formatiranje stvarno dobro napravio ne preostaje ti ništa drugo nego da odneseš mob na servis
p.s.
samo jedan mali hint za formatiranje:
čim se upali mob (zavibrira, tj. upali se svjetlo na ekranu) pusti ON/OFF tipku i pritisni * pa 3 pa zelenu slušalicu i drži ih sve 3 stisnute do daljnjega
nije istina da te tipke trebaju biti pritisnute u trenutku paljenja, to piše svuda u tutorialima jer korisnici obično ne uspiju stisnuti tipke na vrijeme i može ih se pustiti čim se pojavi logo nokia
Postoji razlika između "znati put" i "hodati po putu".
Ako ti ne pomogne ništa pa ni hard reset onda kao što veli Vader pravac servis.
Ili ako se još hoćeš malo sam igrati (istraživati) onda probaj sa Phoenixom tj. poigraj se. Napravi upgrade FW-a ili sve prvo pod Clear. Samo budi oprezan, jednom sam i osposobio mobitel dok sam ga drugi put, tog istog i "uništio".
HC4L
Doduše nije odgovor više je pitanje. Imam Nokiju N96 koja se ne upali. Kad pritisnem dugme za uklop upali se samo svijetlo na srednjoj tipki (navigacijskoj) i mobitel zavibrira. Bateriju puni normalno, kompjuter ju pa ne instalira (javi grešku usb not recognise. Probo resetirat sa držanjem one 3 tipke plus dugme za uključit i ne dešava se ništa (ekran je stalno crn). Ima ko kakvu ideju šta bi moglo biti i kako rešit taj problem. Za sve odgovore se zahvaljujem.
Konkretno servis.
Odnosno probaj sam nešto od sljedečeg:
probaj stiskati cijelo vrijeme tipku paljenja uzastopno, možda se sistem i (po)digne. Ili probaj nabaviti još jednu N96 spojiti je sa NSS da ju isti prepozna, naglo je odpoji i odmag uštekaj svoju i pokrenu upgrade FW, budi brz. Možda i pomogne.
HC4L
Nažalost ništa od toga ne pomaže.
Bookmarks