Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 11 od 11
    Najčlan 2009. Postignuća:
    SocialVeteranOverdriveTagger Second Class250 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2006
    Mobitel
    S10e
    Operater
    A1
    Godina
    33
    Bodovi
    50.075
    Nivo
    54
    Bodovi: 50.075, Nivo: 54
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

T- Mobile Pulse vs. Samsung I7500 vs. iPhone 3G (Android vs. iPhone OS)

Imam iPhone 3G i sada razmišljam o zamjeni za jedan od ova dva.

Prva dvojba mi je iPhone vs. Andorid.
    Tj. aplikacije na jednom u usporedbi s drugim.
    Jedna od najboljih stvari (ako ne i najbolja) na iPhoneu su mi aplikacije i igre, njihova brojnost i kvaliteta (da, ima puno bezveznih, ali ima i nekih koje su me iznenadile).
    Čitam da Andorid Market dosta brzo raste, pa me zanima može li netko tko je prije imao iPhone napisati je li imao problem na Androidu da nije mogao naći neke aplikacije koje je koristio na iPhoneu (mislim aplikacije iste namjene, ne porpuno iste- naravno)?
    Meni su najbitnije navigacija, brzi PDF viewer, Gmail i neki pretvarač jedinica- bez svega ostalog mogu.
    A kakve su igre na Android Marketu? Raznolikost? Ima li kakva online baza svih aplikacija za Android?
    Također, kakva je situacija sa plaćanjem aplikacija- jesu li većina besplatne, postoje li krekirane verzije...?
    Ne znam što bi mi još moglo "jako" faliti ako pređem na Andorid sa iPhonea?

Druga dvojba (ako bih se odlučio za Android) je odabir mobitela.
    Dvoumim se između I7500 i T- mobile Pulsea- oni mi se čine best buy ispod 2000 (u oglasniku).
    Gledao sam ih po dućanima, ali još nisam na strani jednog.
    Kad' ga nema jedan operater- pogledam u tele2 I7500 i dok dođem u T- mobile pogledati Pulse, već zaboravim kakav je I7500

Kako tele2 nema T- mobile Pulse u ponudi... Samo ga preimenuju u Tele2 Pulse

Ukratko:
    - Pulse je parsto kuna jeftiniji
    - Pulse ima veći ekran
    - I7500 ima AMOLED (sad sam zaboravio , ali mislim da mi nije izgledalo ništa posebno), ali je ekran manji
    - Pulse ima trackball koji zna dobro doći
    - I7500 ima bolju kameru (i flash)
    - I7500 ima 3.5mm utor za slušalice
    - Pulse mora koristiti konverter na 3.5mm i ima čudan poklopac preko utora za slušalice

Sad, ne znam koji je bolji općenito...
    Koliko vidim, procesor i RAM su isti?

Kamera- I7500 definitivno vodi ovdje, ima veću rezoluciju i flash, ali ni Pulse mi ne izgleda loše.
    Drugim riječima, mislim da bi mi i njegova kamera bila dostatna.

Ekran- oba imaju izvrstan odaziv, jedino mi je kod I7500 malo teže pisati (pošto je manja tipkovnica). Ali, ako mogu staviti onu "normalnu" multitap tipkovnicu, meni je i ona dobra.
    Samo ne znam da li se isplati uzeti manji ekran samo zato jer je AMOLED...
    Kao svijetliji je i bolje su boje, ali je li to tolika razlika?

Izgled i izrada- nije mi toliko bitan izgled, iako mi se I7500 čini čvršći i elegantniji (da, oba su plastična, ali I7500 mi ostavlja bolji dojam). Makar, ni Pulse nije klimav- samo izgleda "plastičnije".

UI- Pulse mi se tu više svidio, ne znam da li je to i zbog veličine ekrana, ali mi je nekako bolji taj njegov layout (da, znam da je to sve Android, ali izgleda drugačije) nego na I7500.
    Vjerojatno se i to može izmjeniti (nadam se da se može "moddati"), ali pošto nisam imao Android do sada- ne znam.

Eto, mislim da su mi kamera i ekran najveći razlozi dvojbe...

Mobitel koristim 50% za slušanje muzike, 10% za internet, 10% za igranje i 30% za općenito traženje i isprobavanje aplikacija i postavki (i "moddanja") dok ne nađem savršene postavke

Pa, molio bih sve koji su probali ijedno (ili oboje, ili "otroje" - još bolje) da napišu svoja mišljenja/ iskustva/ savjete.
    Jer, vjerojatno se neke stvari koje sam naveo mogu poboljšati nekim podešavanjem, ali to ne znam- pa mi recite

Također, napišite ako mislite da je najbolje da ostanem na iPhoneu i/ ili čekam neki novi Android (ili već sada ima- okoh 2000) koji bi donio značajna poboljšanja.

Eto, pa ako možete pomoći...
    Meni se ne žuri, nije mi ništa hitno da moram kupiti mobitel- samo razmišljam pošto bi sada mogao dobiti neke novce i imam kombinacije s burazom i tako...
    ˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs

Super-forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    Palm Pre
    Operater
    VIP & Tele2
    Bodovi
    13.450
    Nivo
    27
    Bodovi: 13.450, Nivo: 27
    Ukupna aktivnost: 0,4%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ove sve tri aplikacije imaju za Android, i to odlične.
    Igre? Skoro da zaboravi, ajfon je tu car i kralj i sve ostalo. Nađe se pokoja za Android...
    Ima krekova, većina programa je besplatna.
    Kamera na I7500 je vrhunska. Stvarno daje dobre fotke.
    Što se tiče pisanja okreneš u landscape mod i onda ne bi trebao imati nekih problema sa veličinom "tipki".

Datum registracije
    Oct 2006
    Mobitel
    S10e
    Operater
    A1
    Godina
    33
    Bodovi
    50.075
    Nivo
    54
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ma, znam za landscape- ali uglavnom pišem jednom rukom...
    No, vidio sam da se može instalirati multitap, pa je s njim vjerojatno puno lakše.
    Znači, nema baš igara... Da, gledam sada na Andorid Marketu na kompjuteru- nema baš nekih...
    ˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs

CFC Postignuća:
    VeteranOverdrive31 days registered50000 Experience PointsTagger First Class
    Nagrade:
    Posting Award

Datum registracije
    Jun 2006
    Bodovi
    160.434
    Nivo
    95
    Bodovi: 160.434, Nivo: 95
    Bodovi: 160.434, Nivo: 95
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    sad pisem s moba pa nemam volje za neki dulji post(budem sutra). Ukratko pulse ima vise rama. I750 ima 128mb dok pulse ima 196mb i pulse ti dobiva update na 2.0 android. Moja preporuka androida ispod 2000kn je htc magic(moze se nac i g2 touch cak ali razlike izmedu njih su male).

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Nov 2006
    Mobitel
    SE K550i
    Operater
    091
    Godina
    34
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ja bi ostao na iphoneu jer sve sto ti trazis to on ima i vjerojatno najbolje radi od ovih ostalih. Ali uredu je malo istraziti druge os-ove i ako bi morao uzeo bi samsung. Amoled cini jako veliku razliku u odnosu na ostale ekrane
    Dinamo rules!!!

Hardcore forumaš Postignuća:
    VeteranTagger Second Class10000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2009
    Bodovi
    16.302
    Nivo
    30
    Bodovi: 16.302, Nivo: 30
    Bodovi: 16.302, Nivo: 30
    Ukupna aktivnost: 99,0%
    Ukupna aktivnost: 99,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ja sa isto slažem da ti je možda najbolje ostati na iPhoneu zasada. Da ne znam ništa o Pulseu, ja bih isto išao na Samsunga, e ali pošto ga imam i pošto znam više o njemu sigurno ga nebih mijenjao za Galaxya zato što je za Pulse najavljen update i na Android 2.0 i 2.1, dok se čini da je Galaxy zauvijek zaglibio na 1.5 zbog slabe podrške Samsunga i malenog RAMa. Ekran Pulsea se inače proizvodi u istoj tvornici kao i ekrani za iPhone, na reviewima o pulseu se može pročitati da je u zatvorenom prostoru prikaz slike čak i bolji nego na iPhoneu, jedino je na suncu lošiji, no opet, AMOLED je na suncu doslovce neupotrebljiv.
    Kod pulsea je možda jedini problem to što ćeš morati koristiti adapter za 3,5 jack, a meni osobno to malo smješno izgleda. Kamera na pulseu je dosta osrednja, a za Galaxyja vjerujem da daje puno puno kvalitetnije fotografije. I još jedan nedostatak Pulsea je to što sa tvorničkim ROMom imaš svega 80MB za instaliranje programa i igrica (dok na Galaxyu imaš 8GB) što je puno premalo, tako da bi na Pulsea morao staviti custom rom da možeš instalirati aplikacije na memorijsku.
    Jesi razmišljao o kupnji HTC Hero-a?

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Jun 2009
    Mobitel
    Huawei Mate 8
    Operater
    Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Na tvom mjestu bi ostao na iphoneu,bolji je za mjuzu,surfanje,igranje igri itd...sto se tiče androida mislim da nebi puno dobio iako shvaćam da želiš isprobati novi OS,ali ako ćeš ipak uzimati android uzmi htc magic
    3310-> K750i-> D750i-> K800i(X2)-> V640i-> C510-> Motorola ZN5-> 5800XM-> N82-> N79-> N85->N86-> iPhone 3G-> iPhone 3GS-> iPhone 4-> HTC Evo 3D-> Galaxy S3-> Galaxy S5-> Lg G Flex2 -> Huawei Mate 8 x2

Datum registracije
    Oct 2006
    Mobitel
    S10e
    Operater
    A1
    Godina
    33
    Bodovi
    50.075
    Nivo
    54
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ma, Hero mi je nekako deformiran
    Što više gledam Andorid, shvaćam da bi bio prevelik korak za mene
    Ako uspijem, možda si uzmem neki "pouzdani" mobitel i dobro- tipa E52 ili N79/N82...
    Budem otvorio vjerojatno još koju temu

Može onda lock na ovu
    Hvala svima na pomoći.

Super-forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    Palm Pre
    Operater
    VIP & Tele2
    Bodovi
    13.450
    Nivo
    27
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kupi ti sebi lijepo (a ne bi se čudio da već imaš) jedan PSP, i Nokiu E52 pa si na miru. Igrice!

Datum registracije
    Oct 2006
    Mobitel
    S10e
    Operater
    A1
    Godina
    33
    Bodovi
    50.075
    Nivo
    54
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ma da, imam 3 PSP- a
    Ne znam zašto je problem što sam primjetio da Android nema neki izbor igara...
    Zato sam tu pitao za preporuku ljude koji se razumiju u Android što bi bilo najbolje ako se u obzir uzmu stvari koje koristim/ očekujem od mobitela.
    A svako koristi mobitel kako je njemu najbolje.

Svježe registriran Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Aug 2010
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Thumbs up Iskreno! Svaki ima svoje prednosti i mane.

Igrao sam se sa sva tri.
    Sljedece misljenje: I phone gs v.s. Pulse/ Huaewi

iPhone gs
    Iphone je toliko dugo vec prisutan da je iskreno dosadan.
    Prednosti: memorija za pohranjivanje, vecina korisnika ga nikada ne napuni, nikada!
    Applikaciju su na pocetku bile odlicna stvar, zanimljive i besplatne. I tunes nervira, Plavi zub je upitan, nekad funkcionira nekada neski k. zblokira/ cudno.
    Izgled: sve znas!

Pulse/ Huaewi

Drukciji od 3gsa, bolji ekran, Android je jedna zanimljiva novina za otkrivanje s brdo besplatnih aplikacija. Po meni ima nekoliko boljih rijesenja od Iphonea. Svoj Pulse sam nadogradio na Android 2.1 update 1...i sve 5
    fora, čak i je kamera je jedno 3 puta bolja. Memo od 2 gb, jos nisam napunio niti brijem da budem jos godinu dana.
    Tako da iphone ubija memorijom, definitivno. Ali posto je vecinu vremena kod vecine korisnika neiskoristena razlika u cijeni naspram Pulsea je ogromna i preporucam Pulsea. Ukoliko je memorija najbitnija stavka : Iphone je daleko nenahebiv. Ekran je cak bolji na Pulseu, nekako je osjetljiviji, citkiji, grafike su na Androidu po meni puno ljepse rijesene i .....ugl. to je to.
    Pulse/ Huaewi : cijena+ Iphone: cjena -
    ekran+ ekran: +
    aplikacije + aplikacije: +
    memorija: li la: dostatna memorija: slova i rijeci su visak, nenadmasna
    zabava( od 1 do 5): 5 5
    gps: + prednost graficka rijesenja/ + malo ruznije sucelje
    izgled( od 1 do 5): 4 4
    Sve u svemu zakljucak je sto god uzeo ukoliko pristupas iz ideje kupujes sa smislom jer znas sto ti treba, ne mozes pogrijesiti.

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. iPhone Music station??iPhone docking
    By 2Crazy in forum iPhone 2/3G/3GS
    Odgovora: 1
    Posljednji post: 08-12-2009, 18:26
  2. Odgovora: 0
    Posljednji post: 07-09-2009, 13:37
  3. Odgovora: 0
    Posljednji post: 01-06-2009, 14:58
  4. Odgovora: 4
    Posljednji post: 14-01-2009, 23:08