nema ti to veze sa bellom, izgleda da ti tipka ne valja
moj N8 belle ima problem sa kamerom..kada pritisnem shutter neće fotografirati..autofokus odradi svoje i tu staje..fotkanje preko displaya radi ali na shutteru ne..jel itko ima sličan problem, odnosno bolje bi mi došlo rješenje problema
nema ti to veze sa bellom, izgleda da ti tipka ne valja
Postoji razlika između "znati put" i "hodati po putu".
Zadnji uredio domy_os : 04-04-2012 u 08:44 Razlog: spajanje postova
Napiši onda kako si riješio da i drugi mogu znati.
promjenio prioritet..sad mi kućni wi-fi ima prioritet 1 a vipov internet 2
samo što mi se na kućni wi-fi spaja samo kad trebam internet..nije stalno spojen
Nemojte zamjeriti na pitanju, nisam već dugo bio pa symbianu pa me zanimaju neke stvari. Danas kanim uzeti N8 i dali se isplati update-ati na Belle, koje su prednosti na stari os? Na što pripaziti u kupnji N8? Unaprijed hvala na odgovorima :-)
Edit:
Evo danas kupio mob, i mogu reci da sam blago razocaran, Belle je gore, tako da neradni mnogo aplikacija,ali mob zna i zastekati pa mu treba vremena da dođe k sebi. Kaj se tiće surfanja tu je prespor, zna zapinjati. Čudi me da nisu bolju facebook aplikaciju napravili, a valjda će se s vremenom popraviti...
edit 2: Mob mi ima brandirani soft od tmobile-a, ako stavim originalni nebrandirani dal ce biti bolje tj brze nesto? Ima li tko iskustva s time?
Zadnji uredio Whistler : 04-04-2012 u 21:21
najbrža bi bila kad bi stavil custom rom
ja imam nebrandirani software i nemam nikakvih problema radi dobro ne baš brzo ali dobro,
a za surfanje koristim operu mobile,ovaj orginalni browser mi ništ ne valja
Inslatiraj si custom rom od Taylora www.smartphonepro.hu. Ja koristim njegove zadnje tri verzije i mogu ti reći da mob radi super. Na zadnjoj verziji 111.040.0904 je jako poboljšan defaultni web browser i cache je na E umjesto na C.
Imaš i brdo widgeta što u službenoj verziji nemaš, neograničen broj homescreenova i neke stvari od Belle FP1.
belle fp1?
Belle fp1 je vec neko vrijeme dostupna za modele 700, 701, 603, a za starije modele tipa N8, C7, E7 itd. biti ce dostupna kasnije. U fp1 imas novi task manager, gallery widget, povecana brzina procesora s 1GHz na 1.3GHz.
Sumnjam da će fp1 na prvu generaciju S^3 mobitela.
Bilo je da dolazi za sve.
http://www.n8fanclub.com/2012/03/nok...will.html#more
imam mail na gmailu, podesio sam ga da mi dolazi na mobitel, ali n8 ima ogranicen inbox na 250 poruka. Da li je moguce nekako podesiti odnosno ima li neki drugi program za mail a da radi normalno. Na e72 mi je mail uredno stizao a inbox nije bio ogranicen, ne mogu vjerovati da je na N8 to tako lose rjeseno.
složi ga kao mail for exchange
Stavio sam microSDHC karticu (16 GB, class 4, hama) prije dva dana i cini mi se da mobitel nakon toga tu i tamo zasteka... npr. kod pri prelasku iz jednog u drugi homescreen ili pri otvaranju nekih aplikacija pa me zanima da li je to normalno? Nisam 100% siguran da li je kartica uzrokovala to, ali ne znam sta bi drugo bilo, prevelka bi bila slucajnost. Nije nista strasno, lag je mozda oko sekundu ili tako nesta, ali zamijetim tu i tamo. I kartica je zasad prazna
I mislio sam samo glazbu stavit na karticu. pa me zanima dal je to ok, da li ce sve normalno radit, nece biti nekog stekanja kod sviranja pjesama ili tako nesta?
ja imam nokijinu karticu od 8gb i samo glazbu na njoj i radi odlično..nema štekanja i slično..al mobitel mi u zadnje vrijeme ponekad zašteka..evo recimo sada dok sam počinjao pisati post prvo je zastajkivao a dalje ide normalno..isto tako nekad kad prelazim sa jednog na drugi home screen..a kada pišem tekst u web browseru, recimo ovo dok pišem, ekran mi ne prati slova nego se pomakne dolje i titra dok pišem..i to mi se i sa annom događalo i sada sa belle
Kad stisnem gumb za gasenje, pojavi mi se:
Switch off
Lock screen and keys
Lock phone
...
Sta bi se dogodilo da stisnem ovo lock phone? Kako bih ga "otkljucao"?
Pitat će te sigurnosni kod, nakon čega ga uneseš zaključat će mob, kad ga ideš otključat normalno upisat ćeš isti. Ako ga nisi postavio nikada pitat će hoćeš li postaviti jedan.
Svaki put kada se spajam na internet, pita me da li se hocu spojiti putem Bonbon interneta ili Bonbon GPRSa, a to mi je prilicno iritantno, htio bih da se svaki put automatski spoji preko Bonbon interneta... Jel ima neki nacin da to podesim, tako da ne moram klikat svaki put?
I koja je razlika izmedju tog dvoje? Jel internet samo brzi ( HSPA brzina, ako se ne varam) ili ima jos neka razlika?
Postavke si ti ručno unosio ili si povukao od providera? Testiraj obje veze pa usporedi. Kad se pojavi taj pop-up, ponudit će automatsko spajanje pa stisni. Isto to možeš namjestiti i u postavkama gdje su ostale veze.
Povukao sam postavke od providera. Budem potrazio to za automatsko spajanje, dosad nisam primjetio to
Nisam nasao automatsko spajanje...
Jos jedna stvar koja me zanima/brine... Mobitel mi se jako zagrijava kad koristim internet. Dosad to nisam primjecivao jer sam ga jako rijetko koristio, ali sad sam na moru i dosta ga koristim, pa sam primjetio da postane dosta vruc nakon par minuta surfanja. Jel to normalno ili mogu biti neke posljedice od previse surfanja (kvar ili tako nesto)?
I jos imam neki plasticni omot s ebaya, ne znam dal to smeta, odnosno da li bi se brze hladio da ga nema?
Ovisi koliko je to jako, ali normalno je da se nešto više grije. Ipak intenzivno koristiš više resursa odjednom (ekran, CPU, RAM, WLAN ili još gore 3G). Omot potiče veće zagrijavanje, ali opet ovisi kakav. Probaj svakako bez njega.
Vjerojatno ima dvije iste veze iz razloga jer mu je mobitel sam stvorio jednu čim je prvi put ubacio karticu pa je on dodao još jednu.
Nokia je danas pustila Symbian Belle Refresh za Nokije starije Belle generacije. Među njima je i N8-00.
Poboljšanja su u dodatku widgetsa i novom web-browseru koji sada radi kao strijela. Widgetsi su se i do sada mogli staviti na haknutoj N8.
Također, promijenjen je i Music player. Stariji mi je bio bolji, ali i ovaj može držati vodu.
Nisam još sve testirao.
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
Bookmarks