Ja imam problem s Lock Screen-om i porukom "Već se koristi".
Sinoć sam napravio reset *#7370#, ali problem je i dalje ostao. Ne znam što više raditi.
Zato je najbolje prije stavljanja novog softwera napraviti hard reset i onda fleshnuti novi te po mogucnosti i nakon stavljanja novog konkretno anne napraviti hard reset. Tada krenes s instalacijom svega nanovo. Ako imas problema s tima aplikacijama reinstaliraj ih nanovo, a ako nerade ni tada napravi hard reset.
Ja imam problem s Lock Screen-om i porukom "Već se koristi".
Sinoć sam napravio reset *#7370#, ali problem je i dalje ostao. Ne znam što više raditi.
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
Ovo napravi *#7780# je mislim hard reset. Obrisat ces sve pa pazi. I kontakte i slike i programe. Sve ce se vratit na tvornicki sowt tj zadnji koji si stavio ali bez iceg. Napravi backup prvo
Mislim da je ovo moje hard reset, a ovo tvoje soft reset.
Uglavnom, što mi se javlja-imam i Slide Answer. Tijekom razgovora, kada zaključam ekran, na njemu mi ostanu te dvije strelice zaglavljene, a ostatak ekrana bude normalno crn, čak se i sat vidi. Nešto ne štima, a ne znam više što. Pokušao sam doslovno 20-ak raznih načina, od deinstalacije pojedinih programa do reseta, ali problem je i dalje prisutan.
Znači, trenutno dva problema-Slide Answer i Lock Screen. Mislim, nije nešto o čemu život ovisi, ali me jako nervira.
U Mobisu!
Jesi probao nanovo prefleshati sa recimo phoenixom?
Nisam, vidiš to mi nije palo na pamet. Ima garanciju Mobisa pa me strah toliko eksperimentirati. BTW stavio bih i Belle onda s Phoenixom.
U Mobisu!
Probaj prefleshati s NSU-om pa vidi. ako nije dobro ni tada probaj s phoenixom. Nemoze mu nista biti![]()
NSU ne nudi mogućnost reinstall-a.
U Mobisu!
A Zrmi shvataš li ti da mnogo ljudi ne voli stalno nešto ponovo instalirati!? Evo npr. ja mrzim raditi reinstalaciju, windows WP koristim već 3 god. a nisam ga reinstalirao, stalno ga krpim, updatujem, ali sve nanovo instalirati mi diže kosu na glavi i to sama pomisao na to. Tako isto i sa mobilnim, potrudiću se da nikad ne uradim hard reset.
I usput i ovdje da pitam jel se može preko N8 telefona napraviti instalacije Ane, al' preko WLAN-a a ne da ga kačim na kompjuter? Kad idem na *#0000# on mi nudi neki mali update Ana od 25MB, a nema kompletne ane ili se to radi nekako drugačije a ne preko *#0000#?
Nsu je nudio mogucnost reinstalacije, kao i ovi suite. Probaj to.
2 dukicas napisao sam ti sve u drugoj temi gdje je ovome i mjesto. Tamo si ionako postavio to pitanje pa nevidim razloga da dupliras. No budi svjestan da ni taj mobitel, a pobogu ni to racunalo s xp-om na 3g neformatiranja nece raditi dobro.
Mah, ja odustao. Deinstalirao ova dva programa. Sada koristim program Luck Lock koji automatski blokira screen dok je poziv u tijeku, a kad ga se odmakne od uha nestane i blokade. Jedini bed je što nema opciju automatskog pokretanja nakon restarta mobitela. A i izgleda mi nešto šuć-muć od programa. Bumo videli.
Inače, za moj product code još nema updatea s trenutnog 022 firmwarea. Sve se mislim da su ovi programi koji su poludjeli možda kalibrirani za noviju verziju softa (bar se tješim).
@DASP-dosta nezgodno pošto bateriju ne možeš normalnim putem ukloniti. Meni se N8 čini prekrhkom i osjetljivom tako da me strah tipkati po njoj čak po sitnoj kiši. Uglavnom, javi što je bilo s tvojom.
Evo, više od mjesec dana druženja s N8 i mogu samo pozitivno ocijeniti mobitel. Bježao sam od touch screen mobova, izgleda od rezistivnih ekrana jer mi ovaj kapacitivni leži bolje od ijedne Nokije do sada!
U Mobisu!
Budem. Inače upao je i izvadio sam ga u roku od 2 sekunde, ugasio, obrisao, otvorio sve što se da i u tome nije bilo vode, bateriju nisam izvukao jer nemam s čime i stavio ga u rižu pa ću vidit. Inače preživio je svakakve padove a kad bi i ovo stvarno čudo od mobitela. Ali i ako crkne, eto, kako došo tako ošo (dobio ga na nagradnoj igri prije 11 mjeseci).
Imam pitanje: gdje u nokia/ovi store se klikne "check for updates"?
Izašla je nova verzija Opere na primjer, htio bih da mi store provjeri
za aplikacije koje imam ima li novija verzija.
I drugo, ističe mi ugovor sa VIP-om preko kojeg sam kupio N8, zna li
netko znači li to da imam pravo da mi otključaju mob? Ili se to dodatno
plaća?
Nokia N8 / RM-596 / PR1.0 / 011.012.284.02
Mislim da nema te opcije za provjeru već ti samo ponudi update ako si aplikaciju instalirao preko store aplikacije. Ali idi na mobilnu stranicuu m.opera.com i od tamo skini najnoviju verziju.
Za ovo drugo, mislim da ne. Tj. treba platit.
Inače što se tiče ronjenja moje N8, čini se mrtva. Danas sam ga pokušao upalit i ne reagira, ni na punjenje isto. Jel šta mogu napravit uopće? Ili bar da odesem do nekog servisa da vide jel se šta može sredit, gdje bi bilo najbolje u Splitu?
Zadnji uredio DASP : 07-11-2011 u 13:52
Dal je bolje updateati na Annu OTA ili preko Nokia Suitea na PCu?
Mislio sam preko kompa, pa mi je napisao da je download required 1.1 GB, ne kuzim zasto je tako ogroman download
Za product code 059b288 (iliti one kojima je mijenjana čitava matična od strane samog Mobisa) još nema updatea oa 025.
@Macgyver-priče po netu su zbunjujuće. Neki kažu samo preko FOTA, neki inzistiraju na Suiteu. Kad već imaš omogućen upgrade, napravi ga preko telefona IMO.
Problem sa Slide answerom i Lock screenom riješen tako da sam na netu našao starije verzije koje su još k tome krekane.
U Mobisu!
Nokia confirms the N8 successor is coming next year, sort of
Dolazi neki monstrum
Sa boljom kamerom i još puno toga
Ipak je moja Nokia na kraju spašena nakon utapljanja![]()
pretpostavljam da je batrija dobila..a da je uredjaj ostao citav![]()
Nije bilo nikakvih problema sa baterijom. Uglavnom kad sam ga ja upalio prvi put nakon dva dana sušenja, ekran nije radio, čulo se kako se mobitel pali i to ali se vidjelo da nešto ne valja osim ekrana, pošto bi ga naprimjer nazvao pa nebi stao zvonit iako bi na drugom mobitelu prekinuo itd.
Ovaj u servisu je rekao nešto tipa da je zapravo sve otišlo osim ekrana, sad nisam siguran ali vjerojatno me oderao ali šta ću.
Pa znači ipak je jako stradao!?
A po njemu je, ja ne mogu znat, jedino to što je on iz servisa rekao. Išao sam ga rastavljat ali nisam mogao dalje od ona 2 poklopca jer nisam imao adekvatan pribor.
Imam problem sa slusalicama, odnosno daljinskom na slusalicama... daljinski na starim slusalicama je uglavnom radio normalno, tu i tamo se desilo da nije radio, ali onda sam samo morao istekat i ponovo ustekat slusalice i sve bi bilo ok. Nakon sto su se one pokvarile, kupio sam neku kinesku imitaciju s ebaya i daljinski na njima je uglavnom radio normalno. Nakon toga sam ponovo kupio original nokijine slusalice i kad sam ih prvi put ustekao, daljinski uopce nije radio, bez obzira koliko puta sam ih istekao i ustekao. Drugi dan su radile normalno, i tako sve do jednog dana kad ponovo nije radio. Dakle, bez obzira koliko puta ustekam i istekam, nije radio. Ali najcudnija stvar mi se desila danas. Ustekao sam ih i kojih pol sata je normalno radio daljinski, a nakon sto sam jednom stisnuo pauzu, vise nije. Bez obzira koliko puta sam ih ustekao i istekao, nisu radile vise. Malo prije sam dosao doma i sad ponovo rade. Pretpostavljam da je povezano s hladnocom, jer danas je dosta hladno, a i onaj dan kad nisu radile, takodjer je bilo dosta hladno, a bile su mi u dzepu (iako, prvi put kad sam ih isprobavao sam bio doma i nije bilo hladno). I jos jedna stvar, svaki put kad ih ustekam pa se pojavi onaj prozorcic koji kaze Default accesory: headphones (ili headset, mjenjao sam), onda ne rade (to je u ovim slucajevima koje sam opisao, danas i prije par dana). Kad se nista ne pojavi, onda rade.
Jel imao netko slicnih problema i jel zna rjesenje? Sta da radim ako je stvarno hladnoca, ne mogu imat daljinski koji ce me cijelu zimu zezati... A opet, problem je odnjet na servis i njima objasnit jer lako moguce da bi tamo radile.
btw, samo komande na daljinskom ne rade, slusalice kao takve rade, odnosno mogu slusati glazbu na njima, samo sto svaki put moram vadit mob iz dzepa da mjenjam pjesmu, a to mi se neda
pročitao sam poprilično stranica i foruma, recenzija o n8, i razmišljao šta da radim
mjenjati samsung galaxy s za n8 ili ne?
prije sam imao nokiu n82, i xenon je ono što me privlači, a i video je bolji na n8, a i što se glazbe tiče, isto mislim da nokia je bolja
a opet, taj android, i aplikacije, neke njihove su stvarno korisne, a ne postoje na nokia store-u.
i ne znam ni sam šta da radim, cjenovno su slični (polovni) i ak odem na n8 onda imam sporiji procesor i manje rama, tak da
što da učinim?
P.S. do sad sam imao 10 symbian modela, tako da ga poznam u dušu
Bookmarks