Ako updejtaš preko OTA onda ti ništa nebi trebalo nestati a na druge načine nisam siguran. Inače uvijek je prije dobro napraviti back up. Iako se instalirane aplikacije ne može back-upat ali za ovo drugo...
Ako stavim Annu (sluzbenu, sad kad stigne), sto ce mi nestat s mobitela? Mislim na stvari tipa poruke, kontakti, instalirane aplikacije, glazba itd.?
Ako updejtaš preko OTA onda ti ništa nebi trebalo nestati a na druge načine nisam siguran. Inače uvijek je prije dobro napraviti back up. Iako se instalirane aplikacije ne može back-upat ali za ovo drugo...
Nemogu vjerovat da mi se vise ni s jednim sowtverom nece spojit na Ovi Suite.Pise samo welcome i vrti do besvjesti.Sto da radim?
Backup, zatim hard reset, upgrade na Annu, opet hard reset i na kraju restore osobnih podataka (kontakti, poruke, kalendar, notes) bez postavki.
ma nista nepomaze.koji god da stavim firmware nece
Pomoc ljudi..meni ta Anna sama došla, preko Ovi Suitea...a mobitel je kupljen u UK i flešan na hr jezik...sad mi je nesto hr jezik...kako da vratim hr jezik, znam da nemogu downgradeat software, a za Anna jos nije izasla za balkan...product code nemogu mijenjat...sta sad? :/
Zadnji uredio xlr : 19-08-2011 u 21:45 Razlog: spajanje postova
Za vas sa službenom Annom, jel vam se prikazuje onaj pop-up prilikom spajanja na internet u lijevom kutu? meni više ne, na PR1.2 je bilo.
Vidim da je izasla i na sluzbenoj Nokijinoj stranici. No za Tmobile jos nista,kao i za vip. Gledam preko Navifirma jos za nasu zemlju nema. Hm mozda izadje tokom nadolazeceg tjedna
jel primio tko od vas službenu Annu preko OTA ili NSU,meni još uvijek pokazuje da je PR1.2 zadnja verzija...Mob kupljen otključan u TELE 2 , ne da mi ga se registrirat preko OVi-ja jel radi trenutno na 098 broju
neki savjet???
Mobiteli kupljeni kod nas jos neprikazuju Annu. To nema veze jel telefon otkljucan ili ne ali ima veze sa product codom. Ovi koji su kupljeni vani njima pokazuje i mogu to preko Navifirma i Phoenixa rijesit. Ili cak Ovi suita i NSU-a.
Nema tu savjeta, malo procitaj postove iznad pa ces skuzit da za nase podrucje jos nije sluzbeno dosla Anna
jel znaš možda kad će službeno biti dostupna , ima li di takva informacija
ovo san naša na jednom N8 blogu:
-巴林Bahrain – all variants
- 比利時Belgium – all variants
- 中國China – all variants, except C7-E7 China Unicom / E7 country variants
- 捷克Czech – all variants, except E7 T-mobile
- 丹麥Denmark – all variants, except C7-E7 Telenor / N8 TDC / N8 Telia
- 埃及Egypt – all variants
- 愛沙尼亞Estonia – all variants
- 芬蘭Finland – all variants, except C7-N8 DNA / C7 TeliaSonera
- 德國Germany – all variants, except C7-E7-N8 Tmobile / C7-E7-N8 Vodafone (no Over the Air updates enabled in Germany – OviSuite updates only)
- 匈牙利Hungary – all variants, except C7-N8-E7 Tmobile / C7-N8-E7 Telenor
- 冰島Iceland – all variants
- 印度India – all variants
- 印尼Indonesia – all variants
- 科威特Kuwait – all variants
- 拉脫維亞Latvia – all variants
- 立陶宛Lithuania – all variants
- 馬來西亞Malaysia – all variants, except C6-01 country variants / N8 Maxis
- 中東及非洲MiddleEastAfrica – all variants, except South Africa
- 紐西蘭New Zealand – all variants
- 挪威Norway – all variants
- 阿曼Oman – all variants
- 菲律賓Philippines – all variants
- 波蘭Poland – all variants, except C7-N8 Play
- 卡達Qatar – all variants
- 俄羅斯Russia – all variants, except N8 MTS
- 沙烏地阿拉伯Saudi Arabia – all variants
- 斯洛法克Slovakia – all variants, except N8 Tmobile
- 瑞典Sweden – all variants
- 泰國Thailand – all variants, except C6-01 country variants
- 阿聯United Arabian Emirates – all variants
- 英國UK – all variants, except C7 Tmobile / N8 Tesco (no Over the Air update enabled in UK – OviSuite updates only)
- 越南Vietnam – all variants
pa zar smo mi zadnja vuko*ebina na svitu,uzevši u obzir taxe,poreze ,*ranja moja nokia n8 košta više nego ona indijska ili vijetnamska a podrška mi je katastrofa...
Nisam mogo zamislit da će Nokia od onoga staroga internet-browsera napraviti još gori. Pitam se šta su tako dugo radili ?
Ovaj novi "Anna" browser je brži ali tako treska i nekotroliran je kod surfanja da to nije normalno, stvarno nisu normalni.
Ne volim apple ali oni imaju tako dobar i brz browser da se to uopće ne može usporediti sa ovim kršem.
Sluzbeno ce biti dostupna vjerujem do kraja ovog mjeseca, ja se nadam do kraja nadolazeceg tjedna ces ju moci skinuti preko Navifirma za nase podrucje, i to kako bi rekli nebrendiranu verziju s hrvatskim jezikom. Za sada su ti sve na engleskom ali ako ti se zuri mozes staviti tu englesku. Samo neznam jel si fleshao preko Phoenixa i skidao preko Navifirma? Skines najbolje skandinavski dg firmware. ako ti se toliko zuri, ali nije vrijedno jer ako ti se iz bilo kojeg razloga nebude svidjala Anna morat ces ciniti par koraka unazad da bi vratio softwer od prije jer koliko vidim ima tu jos problema s mailovima i sitnicama. Ja sam to radio, i vjeruj mi da ako neznas strpi se. Zna se dogoditi da ti neke stvari nebudu radile i onda moras nosit na servis na full flash tipa ovi store zna ne radit koliko citami tako. Full flash kako neki misle nije isto sto i fleshanje s nsu-om ili phoenixom. Full flash ti duze traje i upucava se kompletno sve nanovo i ono sto si greskom obrisao te na taj nacin popravis sve zajebeno iako ti se to rijetko dogadja li zna se desit. Imam prijatelje koji su mi vec na taj nacin radili N8 koji sam eto greskom zeznio. No ima nacina kako vratiti i ovi store i ovi maps na netu ali iskreno nije bas jednostavno i dugo traje. Pitaj ako te sto zanima
2joe3052 Nokia sta god da napravi nema sanse da se priblizi browseru kao sto ima jedna htc. Tako da isprobao sam Annu, dakako daje brza ali je to sve 0 naspram jednog htc-a. Mogu oni radit na tome koliko god hoce ali to ce i dalje biti spore i komplicirano. Osobno meni N8 ima druge kvalitete a to svakako nije internet. Nemozes ti napravit revoluciju tj od govna pitu jel.
ma nije da mi se nešto žuri nego imam par softwarea koje ne želim uopće instalirati dok ne dođe anna jer znam ako ih sada instaliram da posli sigurno neće raditi kako triba...Najviše mi je zbog HDR camere ,koristim masu taj software koji na ovoj verziji softwarea pokazuje svima tzv. memory bug,odnosno na high quality mu uvik fali memorije.To je obećano da će se riješiti sa annom , a kamera i hardware je ionako jedino što valja kod n8-ice .Ako se ispostavi da ne valja HDR odmah je prodajem,takva pila od hardwarea a samo 256mb rama ,za nevirovat.Da je spojit tehnologiju LG-ja ili Samsunga sa hardwerom Nokie ...
nkojic tako je, ima nokia svoje kvalitete ali za mene je ovo zadnji nokia smartphone. Od 1997 imam nokiju pa sam prošle godine isprobao iphone, ponovo se vratio na nokiju zato što sam mislio da su napokon napravili jedan dobar touchscreen mobitel.
Oni ne da se približavaju ios-u i androidu nego se u nekim stvarima udaljuju.
Koliko sam čekao ovu novu tipkovnicu i tu razočaranje a tu nisu mogli svakako ništa napraviti kad je display tako malen i uzak.
Što se tiče nokije ovo mi je zadnja, za koji tjedan kupujem Samsung galaxy S2.
postoji opera mobile..prokleto dobar browser..tako da nokijin uopće ne koristim
Ma koristim i ja operu samo se cudim da su ovi specijalci toliko dugo trebali za ovaj update i da su tako unakazili browser, nevjerovatno...
Sto se tice nove tipkovnice na Anni. To je presmjesno. Uska je i slova su vam nagurana tako da je jako tesko tipkat,gotovo nemoguce. Brze cete napisat klasicnom mobilnom tipkovnicom nego tom poruku. Kad smo i kod te klasicne i nju su napravili malo uzom tj. kvadratici gdje su slova su vam puno uza i manja. Jos jedan minus. Nokijin browser je poboljsan i brzi ali opera na njoj bolje radi. To dakako nije ni do koljena ostalim smartphonovima poput htc-a ili samsunga ali za korisnika kojemu internet treba prosjecno, dovoljno. Kamera je na N8 pun pogodak kao i zvuk, te sama kvaliteta izrade i kako lezi u ruci. Tu bi se ostali trebali malo ugledat, dok bi Nokia svakako trebala poraditi na vecem displayu i boljim operativnim sustavom.
To i je problem sto N8 i C7 imaju nativ 16:9 display koji je jako uzak pa je i tipkovnica stisnuta.
Browser je samo brzi ali nije bolji nego za mene cak i gori.
Koristi operu.Puno bolja je i brza. I tocno znas gdje je forward gdje back a gdje exit![]()
A što sam rekao... Meni je i 4" ekran premali za QWERTY tipkovnicu, a o manjem da ne pričem. Po tome mogu samo djeca tipkati.
Nokia N8 camera mega-update – beta test open
Ability to record video at closer distances
Smoother video of moving subjects or when panning
Faster access to scene modes, especially close-up mode
Exposure control in video
Viewfinder grid not effected by scene modes, camera exit/reopening
Smoother zoom
Settings accessed through one control point
Red-eye reduction performance improvements
http://conversations.nokia.com/2011/...n/?sf2031791=1
Instalirao i to. Napomena za one koji nisu čitali cijeli tekst, treba imati Annu za instalaciju.
Bookmarks