Možda najbolje da i ne tipkaš dok voziš![]()
Vjeruj mi, QWERTY će ti biti još gora za tipkanje u vožnji, a i inače ako imaš velike prste. Taj 3.5" ekran je premal za tako nešto. Meni recimo ni 4" ekran nije dovoljno velik i svako peto-šesto slovo promašim, nekad i više puta za redom. U vožnji je najbolje koristi dobru staru alfanumeričku tipkovnicu s vibra feedbackom. Nakon malo navike, možeš i napamet tipkati, kao po hardverskoj tipkovnici.
Možda najbolje da i ne tipkaš dok voziš![]()
Najbolje je ne tipkati, u pravu si DASP, ali uvijek se nađe neki sms u vožnji..
Domy,na touchu mi ni to ne pomaže..Na n8 sporo prebacuje slova..i jednostavno je preteško. Odvlači mi stalno pogled na njega a to nije nikako dobro..
sa QWERTY-jem cu (nadam se) barem malo tipkati..jedan click jedno slovo!! ovo je totalna katastrofa.. Skoro drži punu SEC dok ne prebaci!
ili ja jedini imam takav feeling![]()
Ja sam zadovoljan sa ovom alfanumeričkom tastaturom na N8 i baš mi brzo prebacuje sa slova na slovo npr. tri puta jako brzo istipkam broj 2 i dobijem slovo C. Doduše, jako me usporava kad pišem neku riječ pa kad mi se sljedeće potrebno slovo nalazi na istom broju kao predhodno, onda moram sačekati sekundu da se onaj kursor pojavi kako bih mogao otipkati novo slovo, ali to mi se događalo i na starom tel. sa klasičnom tastaturom.
Ne očekujte mnogo sreće od nove qwerty portret tastature jer će slova biti jako sitna i jedino riješenje će Vam/nam biti olovka za tipkanje po njoj.
Zaboravih reći da se ja mnogo više radujem još dužem trajanju baterije, što je stvarno odlično ako bude istinito. Ali me malo razočarava promjena ikonica.
Zadnji uredio dukicas : 31-05-2011 u 04:23 Razlog: zaboravio nešto reći
ipak nece tako brzo Anna
tek u 9mj
Q3 je 7, 8 i 9 mjesec tako da ne mora bit u devetom, ali i sedmi je već previše. I već najavljuju i sljedeći update tj. Belle do kraja godine ali kako ovo ide siguran sam ništa prije 2012.
Da li je i na koji nacin moguce Skype natjerati da radi ,ne samo preko wirelessa, nego preko 3G mreze?
U mom slucaju trazi wlan, a ako nema dostupnih mreza , ne mogu se konektovati !
Meni se Skype automatski spoji na vezu koja je dostupna, wlan je prvi po priopritetu ali ako ga nema onda na 3G sad ne znam napamet šta sam namještao.
Koliko kosta nova maska za N8 bez brenda t mobile?
Zadnji uredio Zrmi : 01-06-2011 u 10:22
Kako namjestiti da mi neke web stranice prikazuju video clipove? Koristim Operu i konkretno na net.hr mi ne prikazuije clipove.
Zašto mi gmail ne prikazuje npr slike koje su u mailu?
Ako mi je powerpoint prezentacija u privitku maila, ne prikazuje mi slike kad ju otvorim, isto gmail.
Na gmail idem preko weba. Koristim Operu Mobile 11.00.1449
Opera ti ne može prikazivati video clipove jer ne podržava flash.
Za gmail ne znam, jel ti u postavka stavljeno da prikazuje slike, ideš na onu mobilnu stranicu gmaila?
Dukicas je napisao:
"Doduše, jako me usporava kad pišem neku riječ pa kad mi se sljedeće potrebno slovo nalazi na istom broju kao predhodno, onda moram sačekati sekundu da se onaj kursor pojavi kako bih mogao otipkati novo slovo, ali to mi se događalo i na starom tel. sa klasičnom tastaturom."
GogyCDTI je napisao: "Na n8 sporo prebacuje slova..i jednostavno je preteško. Odvlači mi stalno pogled na njega a to nije nikako dobro.."
Gospodo, kad kucate takve specifične riječi, recimo na primjer, riječ abba, pokušajte slijedeće:
"tipka" 2 (za slovo a, naravno)
zatim ODMAH NAKON TOGA dotaknite, "kliknite" polje za poruke, dakle gornji dio ekrana gdje se ispisuje text poruke, konkretno u našem primjeru, s desne strane upisanog slova "a"
kursor je PROMPTNO spreman za slijedeće slovo/znak,
dakle, za riječ abba, dalje dvaput 2, dotaknuti ekran, opet dvaput 2, dotaknut ekran, jednom 2.
Možda zvuči komplicirano, ali vjerujem da samo tako zvuči. :-)
Bilo bi mi drago ako sam pomogao, doprinijevši brzini kucanja texta na alfanumeričkoj tipkovnici.
Nije sramota ne znati, sramota je ne znati i ne pitati...
![]()
Dobio sam cijene dijelova maski za N8. Samo prednja maska je 500kn a zadnja 308kn.Punooo
Zadnji uredio Zrmi : 06-06-2011 u 15:18
Da, opera mi je namještena da prikazuje slike. Gmail mi automatski prebaci na neku jednostavniju verziju.
Privitke iz maila nemogu otvoriti (.pdf, .doc, .pps), ustvari otvori mi fajl, ali ne prikazuje formu u kojoj je snimljen niti slike, čak kaže da slike možda neće biti prikazane jer browser ne podržava prikazivanje, a što napraviti onda?
Ovi store update stigao, barem meni. I to kad otvorite Ovi store, ne u update aplikaciji.
Je stigao i kod mene i pokaziva kad neka aplikacija ima update.
i meni takodje
Ja vec nekoliko dana ne mogu da udjem na ovi store.
unable to connect service .
ne pomaze ni retry, a od updatea ni traga...
Provjeri postavke defaultnog internet browsera...
Jel nemozes samo na Ovi store ili se uopće nemozes spojiti na mrezu?
A Annom kad stigne (vjerojatno tek tamo u drugoj polovici srpnja) N8 će navodno dobiti poseban update za kameru, tj. dobit će autofokus pri snimanju videa i 30FPS. Iako se to već moglo dobit nekim hackovima i drugim aplikacijama bit će lijepo imat to u orginalnoj aplikaciji ako je istina.
Frend ima N8 i s vremena na vrijeme ne može se spojiti na WiFi. Nakon restartanja WiFi proradi. Što bi mogao biti uzrok tome?
Postovi vezani za potpisivanje aplikacija su premješteni u odgovarajuću temu i molim da se rasprava nastavi tamo. Hvala.
http://cafe.mobil.hr/threads/45112-P...akiranje-softa
Bookmarks