minuse vidi!!!
Latest available software for your device:
Version:: 013.016
jbg sad moram produžit na poslu dok ne updateiram..bolje da to nisam vidio
hm..nema ga na OVIju?!?
Imaš about:config ga probaj preko toga namjestiti naprednije opcije...
minuse vidi!!!
Latest available software for your device:
Version:: 013.016
jbg sad moram produžit na poslu dok ne updateiram..bolje da to nisam vidio
hm..nema ga na OVIju?!?
Konačnooooooo!
Ne vidim nikakve velike razlike, sve je već rečeno, drago mi je barem što
konačno mogu pobrisati dva zaglavljena MMS-a iz outboxa.
Gdje je u Ovi kartama opcija da se nove karte skidaju direktno
sa mobitela?
Zadnji uredio HCSC : 21-02-2011 u 20:07 Razlog: spajaj
Nokia N8 / RM-596 / PR1.0 / 011.012.284.02
hm..stavio sam pr 1.1 i napravio tvornički restart uz brisanje podataka i sada ne mogu instalirati ovi store..ima netko savjet
npr.... wireless koji nikako nemožeš poriktati u postavkama,tj. nekada se spaja sam kad stavim da obavezno zapita ili ako mu stavim prioriter taj isti wi-hi a postavke na auto. on se spoji na start paket a wireless je u vidnom polju.....!!!!! i tako svaki put drugačije.Internet preglednikati tj. zum si moraš nariktati prije kakav želiš jer kad otvoriš stranicu nemožeš sam zumirati koliko ti odgovara kao npr.n900 ili iphone...! To su meni nekakve osnovne stvari koje me smetaju. Evo i ja sam svoj mobitel vratio u Vip centar radi kamere tj. krugova koji se pojavljuju.Šta se tiće uslugo kod preuzimanja mobitela i slanja u servis je katastrofa! Mobitel sam predao u Ned.u Vip centar a tek danas stigao u mobis jer nejde direkno nego preko agramservisa koji ga prosljeđuju u mobis! Šta se tiće provjere na internetu o stanju moba preko potvrde o primitku uređaja na servis koju sam dobio u Vip centru naravno NE Radi! Morate zvati direktno Mobis i tražit ih broj radnog naloga od vašega uređaja da možete provjeriti stanje na MESC stranici! I da samo još kažem da sam slao žalbu Vipnetu iz razloga šta oni uopce nemaju zamjenski smartphon dok je recimo u T-mobilu normalo ako ostaviš smartphon na servisu, dobiješ nekakav isti za zamjenski!!! Sve su svemu razočaran od strane Vipneta.....
Vratio se moj N8 sa servisa i moram reci da su napravili stvar.Malo sam doduse slikao ali kruzica vise nema.Jos cu to provjerit kod cure u sobi gdje su se bas pojavljivali ali za sada nista.Nikakve ogrebotine i nema prasine.Ovaj su vratili kako spada zaista.Prezadovoljan sam.Jedino ako nemate zastitnu foliju na ekranu onda ce se sigurno izgrebat jer vidim po svojoj da je vec izgrebana.Uzet cu novu, ali ovo ostalo je tip top...ocito ta kamera nesto ili nevalja ili je drugo nesto u pitanju.Softver je najnoviji i isto azuriran, te sam dobio i 2 igre i jos par nekih widgeta kad odem na ikonu web tv.
Sto se tice usluga i croneta i vipneta isti su jer ja recimo nisam dobio drugi telefon kad sam odmah reklamirao kruzice, jer je dosao samo taj. Ali zato je covijek u mobisu u Osijeku jako korektan i susretljiv.Sve sto sam reklamirao na X6 nakon njihove zamjene zvucnika mi je napisao i slozio se da to moraju rijesit pod novim.Uglavnom sad sam bez njega 1tjedan.Pozz i javim vam jos rezultate slikanja...
ja da sam na tvom mjestu nakon 2 dana bih prodao N8 i kupio iphone, neki android uređaj ili blackbarry..i općenito mi nije jasno zašto ljudi ne zamjene stvari s kojima nisu zadovoljni..
meni wlan savršeno radi, ali prvo što sam napravio i na N8 i na 5800 je brisanje start i broadband točaka za pristup internetu jer mi to ne treba, tako da mi se uvijek spaja na wlan i automatski kada sam u dometu poznatih..zum je inače pinch to zoom tako da si zumiram upravo ono što želim i koliko želim, ali uglavnom koristim operu jer je defaultni browser sranje..a osobno mislim da samo likovi nose mobitel na popravak operateru..sorry al tako je..jer ga operater ionako šalje u servisni centar..po meni je nekako logičnije da si sam odnesem telefon u servisni centar i tamo objasnim što mi se događa sa uređajem
nazalost opet fleke na istim mjestima gdje sam ih primjetio i slikao. Sto dalje ciniti neznam,cak mi je jednom ocitao neispravan sim i resetirao mob. Prflesao sam ga za svaki slucaj ali cu tu karticu zamjenit novom. Kamera ocito tako mora biti. Manje je ali nije totalno. Jbga ovo nije za pohvalu nokiji.
pozdrav zrmi,sumnjivom gogyu i ostalima.pratim vas na ovom forumu.dobra ste ekipa(svaka čast)dosta pomažete nama koji imamo n8-ice.i ja sam vlasnik jedne s kojom sam prezadovoljan.i prije sam imao samo noki-e.inače sam iz sarajeva i telefon je kupljen u telekomu ali nije brendiran kao vaši.
za zrmi-ja----slikao sam u mrklom mraku i nije bilo nikakvih ni mrlja ni bijelih krugova(fleka)pa stoga mislim da ti nisu promijenili kameru več je samo reparirali.(možda griješim)probaj ponovo reklamirati ili nek ti daju novi uređaj.
pozzzz
Zrmi ne znam što učiniti.. Moguce je da nisu mjenjali modul kamere,jer vjerujem da im je to popriličan trošak i sl.
Nego su samo tako napisali u radnom nalogu. Vjerojatno su se malo igrali sa softwareom, i u svojim programima testirali kameru gdje su im testovi pokazali da je sve u redu..Vratili uređaj a ono i dalje isti problem.
A mozda nema veze sa kamerom, mozda je nesto trece u pitanju.. al što?
Probaj sa nocnim portretom kad blic okine malo jace, mozda automatika ne radi najbolje pa moras sam mjenjat opcije slikanja..
Daj stavi ovdje neke primjere, da vidim kakvi su to krugovi.
Nokia N8 / RM-596 / PR1.0 / 011.012.284.02
Ja sam njih zvao danas u MESC i rekli su mi da nanovo reklamiram ako nisam zadovoljan. Kameru su navodno po njihovom zamjenili te su mi rekli da s obzirom da je to novi uredjaj da to mozda tako mora biti ili da probam nazvati za mjesec-dva da oni vide hoce li im jos N8 dolaziti s tim problemom.Koliko vidim mobitel mi zaista djeluje neotvarano i mislim da kameru zaista nisu mjenjali iako to nemora znacit ama bas nista. Mozda su je i zamjenili, po njihovom zaista jesu, a mozda su samo preflesali telefon i meni rekli da su kameru mjenjali. Softverski je azuriran u to sam siguran.Siguran sam i u problem koji sam imao s kamerom da je i dalje prisutan. E sad, traziti novi telefon ili ga opet slati neznam ali je cinjenica da mi se nesvidja sto ih i dalje vidim.Mislim tu nema sto drugo biti osim kamere i blica.nema tu puno ni do postavaka kamere jer to mora raditi na automatskom modu bez ikakvih kruzica. Jedino sto cu napraviti jest okinuti opet veceras par fotki i slike prenjeti na printer i isprintati te slike i priloziti ih kao dokaz flekama.Neznam sto da radim vise ali lagano ludim...
Problem nije samo kod mene prisutan, a sad sto se tu desava zaista neznam...
2 Minus evo kad dodjem kuci stavit cu primjere ovdje.malo cete se nacekat ali do 17h ce biti napravljen upload primjera. Ovo se znaci dogadja samo po noci kad radi blic, po danu je sve savrseno...
Evo, po ovim sam uputama i ja radio i sve je prošlo super, bez problema na windows 7 x64,
znači skinete programe koje je gogyCDTI postavio i radite po uputama:
moja je nokia n8 brandirana na švicarsku mrežu swisscom, ali je otključana za sve SIM kartice, i sad imam i Hrvatski jezik, jeeeeeee.
Prvo sam preko NaviFirm odabrano svoju nokiu u prvom stupcu programa, zatim u drugom stupcu verziju softwera 11.12. (jer je ta verzija u telefonu bila), i u 3. stupcu N8-00 RM-596 Country Variant Croatia HR silver white v1 COLOR", jer je to verzija moje nokie i željenog firmwarea i potom skinuo samo fajlove koje je Navifirm sam označio.
Zatim sam te skinute fajlove ubacio u Program Files/ Nokia/ Phoenix/ Products/ RM-596 (morao sam ručno napraviti folder "RM-596" jer ga tamo nije bilo).
Onda sam pokrenuo program Phoenix i u njemu našao svoju Nokiu (ne brinite za drivere, jer kad pokrenete program i spojite mobitel, oni se automatski instaliraju i Phoenix pronađe mobitel - piše na dnu prozora kad ga je očitao. Zatim se odabere firmware update i Phoenix automatski detektira fajlove koje smo stavili u "RM-596" i pokrenete proces.
Dalje je samo čekati nekoliko minuta dok ne iskoči novi prozor u kojem piše da je postupak gotov.
Nakon toga je Hrvatski jezik u mobiteluE da, budući da postoji novija verzija firmwarea 13.16. nakon toga sam kliknuo *#0000# na tipkovnici mobitela, pa na "opcije" pa na "potraži nove nadopune" i mobitel mi se spojio na wlan i povukao update sa 11.12. na verziju 13.16., i to je to!
E da, da napomenem kako je i meni napomenuto, ne bi bilo loše prethodno napraviti backup podataka, nikad ne znate s ovim stvarima što može poći po zlu, a nitko ne želi izgubiti svoje podatke... I baterija prije procesa mora biti PUNA!
I tu imate nešto u sličicama, možda će nekom biti lakše... http://forum.dailymobile.se/index.php?topic=34104.0
Još jednom, HVALA PUUUUUNO, gogyCDTI !!!
Zadnji uredio adriatic : 24-02-2011 u 13:20
Uz sve to bitno je napomenuti, da se flashanjem mobitela nikad ništa ne može pokvariti. Znači softverski se ne može pokvarit hardver kao što već znate.
Osim phoenixa postoji još jedan program..ali to je druga tema. Mob se može flashati preko 1000 puta. Nekad moze doci do problema prilikom flashanja..ali onda treba reintalirat sve programe i drivere te pokusati ponovo (npr ako je mob mrtav.)
Ja sam bash imao priliku isprobat flashanje sa JAF-om, heh.. on radi kad recimo Phoenix otkaze poslusnost,iako je to stvarno rijetkost.
'Adriatic' hvala tebi na detaljnijim uputama, i nadam se da ce korisnici N8 koji ne posjecuju ovaj forum lakse doci do ovog simpaticnog tutoriala.![]()
jel s time gubite garanciju
Noup
Jer product code ostaje isti, samo se mijenja jezicni paket.. i redovno se update softver..
gle konkretno imam N8 kupljen u vipu..znači imam hr jezični paket, i neku glupu animaciju kada palim i gasim mobitel..e sad što dobijem a što gubim s tim vašim duminamai koliko uopće ima smisla da to radim
Kako da stavim slike ovdje bez uploada na net prvo?
Evo par primjera gdje sam s istim postavkama okinuo istu sliku na kojoj onda nebude kruzica.Ove su sa kruzicima:
http://tinypic.com/view.php?pic=bhi7a&s=7
http://tinypic.com/view.php?pic=14e99jd&s=7
http://tinypic.com/view.php?pic=fa64rd&s=7
http://tinypic.com/view.php?pic=2i0psnb&s=7
http://tinypic.com/view.php?pic=9gk6cj&s=7
http://tinypic.com/view.php?pic=smwrhj&s=7
Zadnji uredio Zrmi : 24-02-2011 u 17:03
Bookmarks