torbica ili futrola rijesava sve probleme..
moja izgleda kao da sam je sad iz kutije izvadio. A ima preko 2 mj.
danas sam napokon slikao sa mobitelom i sad kad sam pregledavao slike malo sam se šokirao..naime, primjetio sam crnu flekicu u gorenjem desnom kutu fotke, dali je još netko to primjetio ili sam opet baksuz..probao sam čistiti krpicom al ništa, i primjetio sam da na slikama koje su slikane sa 12 MP ima flekica a slike slikane sa 9 MP nemaju flekicu..
evo primjera
![]()
Zadnji uredio sumnjivi : 16-01-2011 u 19:27
Sumnjivi, može biti da je hardverski defekt. IMHO, garancija bi to trebala pokrivati.
Pojavljuje li se na svim slikama i pojavljuje li se kad ih gledaš u punoj rezoluciji?
Ja sam primjetio ponekad artefakte na umanjenim slikama kad ih gledam na mobitelu,
ali kad ih pogledam u punoj rezoluciji, artefakata nema.
Drugo, moguće je da je leća čista ali ako je bilo hladno i fotkao si dok je vani
bilo vlažno, da je došlo do kondenzacije vlage pri vađenju mobitela iz džepa.
Recimo kod mene, ovi krugovi (koji nisu pahuljice) su vjerojatno nastali zbog
brze kondenzacije pri premještanju s toplog na hladno.
![]()
Nokia N8 / RM-596 / PR1.0 / 011.012.284.02
[QUOTE=Minus;971244]Sumnjivi, može biti da je hardverski defekt. IMHO, garancija bi to trebala pokrivati.
Pojavljuje li se na svim slikama i pojavljuje li se kad ih gledaš u punoj rezoluciji?
Ja sam primjetio ponekad artefakte na umanjenim slikama kad ih gledam na mobitelu,
ali kad ih pogledam u punoj rezoluciji, artefakata nema.
Drugo, moguće je da je leća čista ali ako je bilo hladno i fotkao si dok je vani
bilo vlažno, da je došlo do kondenzacije vlage pri vađenju mobitela iz džepa.
Recimo kod mene, ovi krugovi (koji nisu pahuljice) su vjerojatno nastali zbog
brze kondenzacije pri premještanju s toplog na hladno.
pa ne vjerujem da je zbog hladno-toplo razloga jer su slike slikane danas na 15°, također se pojavljuje i kod slika slikanih u stanu..i fleka je vidljiva na slikama koje gledam i na mobitelu i na kompu na svim slikama
To mi izgleda kao da je nešto na objektivu/staklu ili čemu već, tko zna možda je nešto i unutra ušlo. Razlika između 9MP i 12MP je ta što je otkinut gornji i doljnji dio slike za 9MP, tj. samo se prebaci u 16:9 format i to je 9MP zato se ne vidi ta fleka.
Btw ovo za skidanje boje i sl....ja ga imam više od mjesec dana i ko novi i to mi je pao nekoliko puta a jedan put baš pošteno.
To je onda vjerojatno nešto unutra, ne s unutrašnje strane stakla već na samoj kameri. A to je istina da se prašina i to neće vidjeti pošto je fokus uvijek udaljeniji.
jedino što mi preostaje je napraviti back up i sutra posjetiti mobis i oprostiti se od mobitela na minimalno tjedan dana..baš me neće ta N8ica..mislim ovo je druga koju imam, prvu su mi zamjenili nakon 2 dana
Ne znam baš. Prašina nema savršeno okrugao oblik. Kapljice imaju.
To je prašina izvan fokusa, zato je okruglog oblika. A opet, možda si ulovio i prašinu/vlagu/snijeg u zraku u neposrednoj blizini leće...
Zadnji uredio xlr : 17-01-2011 u 14:32 Razlog: tipfeler
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
ovo što ti je prema ovome što si pokazao gotovo sigurno prašina na senzoru, pogotovo zato jer se vidi na 12mpix (koji ubuhvaća cijeli senzor u 4:3) a ne vidi u 9mpix (koji ga cropa u 16:9 pa izbjegne mrlju.
nažalost, nisam ziher za garanciju, jer su ovakve stvari prilično česte kod digitalnih SLR fotoaparata, a tamo garancija ne pokriva takve situacije jer su, iskreno rečeno, dosta česte.
da bi bio siguran, fotkaj bijeli zid bez fleša.
hm, vidiš zid bez fleša nisam fotkao ali sam fotkao zid sa flešom i ima mrlja, a i slike koje su vani slikane kao ova koju sam stavio tu na forum je slikana bez fleša..ma odnio sam jutros mobitel u mobis pokazao liku i slat će ga u zagreb..za 7 do 8 dana se mogu nadati mobitelu..valjda će onda biti sve ok, a možda me iznenade sa novim, update-iranim softwareom..![]()
Koliko ovdje ljudi ima N8 iz uvoza, hocu reci sa trzista EU?
Nekako mi uređaji namjenjeni za nase trziste imaju najvise problema..
ili sam u krivu=
(da odgovorim na pitanje npr. osobno koristim Krusell koznu futrolu,kupljena u mobisu)
Da pokucam u drvo, moja N8-a iz uvoza i nemam nikakvih problema.
koju frekvenciju koristite kod transmitera, ja sam danas probao 90,0 MHz i 89,0 MHz jer na tim frekvencijama obično nema ništa, ali u vožnji mi se gubio prijem na radiju u autu
Posto se radi o istom OS-u,da ne zna neko ko imas N8 kako da rijesim ove probleme na C7Vrlo mi je vazno..
http://cafe.mobil.hr/threads/70652-N...i-na-Ovi-store
Hvala
Nije vazno ciljati u metu,nego metati u cilj :)))
Moja je iz Italije, nemam nikakvih problema
FM transmitter sam stavio na 102.5, nema nikakvih smetnji u voznji
Danas je izdan još jedan izborni update, ovaj put za video, sada se može jednostavno dodati titlove za filmove u defaultnom playeru.
Name: Videos
Description:
Easily add subtitles to your videos and get a range of additional updates to many other feautures with this new, easy-to-install update. Currently supported subtitle file formats are SRT and SUB.
Version number:
9.22(52)
File size:
1217kB
Upravo sam isprobao update za video. Radi odlično. SRT subtitlove prikazuje
i na mobitelu i na TV preko HDMI.
Ekipa može kratki osvrt na kameru tj po pitanju izrade slika?
Pa sad, da nebi ispalo da lažem, evo par fotki.
U svakom slučaju, torbica ne dolazi u obzir, nikad ih nisam koristio pa ne namjeravam ni sada, samo se nadam da za mjesec-dva mob neće izgledati kao onaj na videu... Btw, mobitel iz T-mobile, made in Finland, evo sad ga imam nekih tri tjedna. I nije baš da ga nešto posebno pazim, ali opet, niti ga ne bacam uokolo.
Evo i jedan interesantan link na temu
http://www.nokian8forum.com/general-...scratch-proof/
Nisam ni mislio da lažeš, šteta što se već to dogodilo. Što se tiče torbica i sl. također i kod mene ne dolaze u obzir.
Bookmarks