daj nemoj zezat,kako to sad izgleda gore??
Instaliran SPB Mobile Shell.. za svaku pohvalu..Uređaj se pretvara u sasvim nešto novo..(treba nešto vremena da se korisnik navikne) ali zadovoljan sam..
Sve ovo uz pomoć dragog nam forumasha uvaženog Bere P.
daj nemoj zezat,kako to sad izgleda gore??
Navodno prvi update stiže sljedećeg tjedna između 12. i 14.1.
Super je.. Promjena je velika. Izgleda super pogotovo kad si sam napravis custom.Hrpa opcija vezanih za uredjivanje widgeta,shortcuta.. N8 djeluje puno ozbiljnije sa tim
Malo treba vremena za naviknit se,ali je stvarno super..Meni osobno predoba stvar.
Skinio sve sa Nokia N8 Fan Cluba, sve je bilo u jednom zipu. (prije toga sam ga 'potpisao' jer je bio unsigned)
verzija je v3.7.1
Preporucujem svima.. dobra stvarcica.
![]()
Probao prije na staroj Nokiji i nije mi se nešto sviđalo, najviše mi smeta što je to zapravo program koji radi preko orginalnog homescreena a ne zamjenjuje ga skroz.
Zamjenjuje ga u nekih 65-70%.
Nemoguce je stavit program koji nece radi preko originalnog.
To bi bilo moguce jedino kad bi se mogao ugurat sasvim novi software.
SPB je vjerojatno zahtjevniji od defaultnog ekrana i žvače više baterije.
Nego, probajte pritiskati rapidno menu gumb. Javljaju li se i vama travke
iz defaultne pozadine?
Nokia N8 / RM-596 / PR1.0 / 011.012.284.02
Nemamo puno novih korisnika..(novih forumasha) N8 i dalje nije pristupacna..
(t-mobile ima ograničen broj uređaja u akciji, tako mi rekoše kod nas u Os, u t-centru,navodno je bilo samo desetak uređaja)
Reklama udarna,a u biti ograničena količina uređaja.
U vip-u ih garant ima,al po drugoj cijeni..
Da,9kn..a placas 300kn mj. Po meni jos bolja ponuda,kada vidiš šta dobijes za to..
+puno ih je njuskalo..ne bi rekao da nije pristupacna,dr. su tu razlozi![]()
prem infu koji sam dobio, 200 komada je doslo u t-com u prvoj rundi, u slijedecih 2 tjedna bi trebalo doci jos 600 komada, ali bojim se da je vecina vec rezervirana.
problem je kako je vec u navedeno u temi, da je broj rezervacija i mogucnost nokie da ih napravi nisu bas jednaki. jer je vise puta receno da je ovo phone sa najvise prednarudzbi.
tako da se nadam da ce nokia ubrzati proizvodnju ubrzo, jer ce inace izgubit dosta potencijalnih kupaca.
Ja imam N8 i svakome tko me pita o mobitelu kažem da sam iznimno zadovoljan kamerom
i prilično nezadovoljan mobitelom, te ako mu kamera nija važna, da ignorira N8.
Ja sam programer i dobro znam što su rokovi i da se bugovi nešto što se događa, ali
N8 ima toga nedopustivo puno. Radi se jednostavno o beta verziji softvera. Mislim, SMS,
tehnologija stara 20 godina, ne radi pouzdano (znaju faliti notifikacije da je nešto stiglo,
ne čuti se zvuk, poruke zaglavljuju po outboxu, nestaje memorije pa se ne može iz SMS
prozora otvoriti lista kontakata... užas).
Raznoraznih softverskih nedostataka i bugova je poduža lista, a ima i hardverskih.
Najbolnija je činjenica da baterija ima 1200 mAh. U ovom kvartalu izlazi Motorola Atrix
koja je iste težine kao N8 (135 g) ali ima 1930 mAh, dual core procesor (vidi zadnji graf
ovdje: http://blog.gsmarena.com/here-is-wha...an-do-for-you/ )
Ja se ne osjećam prevarenim jer sam znao što me čeka. Odvagnuo sam sve i odlučio se
na inferioran mobitel sa superiornom kamerom. Ali onaj tko želi smartphone zbog drugih
stvari neće uzeti N8.
Nisam. Ovo su softverske greške, prilično sam siguran. Koristiš li MMS? Ja
koristim, možda se greške javljaju kad se to dvoje kombinira, recimo razgovori
u kojima je oboje? Možda se događa zbog memory leakova na uređajima koji
nisu resetirani tjedana dana? Tko bi ga znao. U svakom slučaju, pratim:
http://discussions.europe.nokia.com
Tako da znam da nisam usamljen, iste probleme kao ja imaju i drugi ljudi.
BTW našao sam specifikacije od Atrixa. Usporedite ovo dvoje:
http://www.gsmarena.com/compare.php3...&idPhone2=3252
Razlika je u 6 mjeseci a Nokia je doslovno generaciju iza po specifikacijama.
Ni ja u 2 mj mi ništa nije zaglavljivalo.. Pogotvo ne sms.
Te zvukove koje pushta,to je valjda zbog sms koji je zaglavljen u outboxu.
Ja sam N8 koristio cijeli mjesec na t-mobileu, a sad je unutra tele2.
I sve radi..Cak i mms radi glatko. (bilo je muke al)
Usput neki mali update se pojavio danas:
Apps update 1.0
This improves the stability of phone applications.
File size: 1086kB
PR1.1 se očekuje do 14.1., navodno.
minus je dao prilicno realnu sliku moba..eto..nazalost,tako je kako je..steta..
Ne koristim MMS, jedino sam ga probao poslati kad su tamo spominjali par stranica ranije da im stoji u outboxu no meni je poslalo normalno.
Također ti zvukovi, nikad nisam čuo nijedan za koji nisam znao za šta je, jedino jednom ali sam skužio da je za mail jer ne dolazi nikakva obavijest nego u onom e-mail widgetu.
Aktivno koristim MMS, i kazem sve radi super.. nijedan nije zaglavio u outboxu.
Imao sam problem (na T2,dok nisam rucno unosio postavke) da ga pošalje al ga druga strana nikad ne primi,al nije nikad..baš nikad zaglavio.
Dosad poslao preko 50ak mms-ova,i sve radi.
Nisam probao slat mms i razgovarat,al kazem..mms radi savseno.
I garantiram niti jedan zvuk nisam cuo u 2mj.
U ovom trenutku imam instalirano 23 aplikacije/igrice i mogu reci da je uredjaj nesto sporiji,ali i dalje nema blokiranja..zvukova i sl.
Kod mene vrlo slična stvar, nemam, nakon riješenog MMS problema, ama baš nikakvih problema s N8, dapače. Imam nešto više od 30 aplikacija/igrica u njemu.
Nisam računalni programer ali o mobitelima zaista znam dosta jer to volim i zanima me. A promijenio sam ih u ovih par godina jako puno (svaka budala ima svoju zabavu)... Točno znam što sve očekujem od mobilnog uređaja, a to je dugačak popis. I u cijelom tom vaganju 'za i protiv' pojedinog uređaja, pluseva i minusa (a u zadnje vrijeme je ponuda fakat bogata), znam zašto sam izabrao Nokiju N8, i trenutno mi se ne da nabrajati brojne razloge, navodio sam ih i prije (ali opet, na kraju, 100 ljudi - 100 ćudi..., o ukusima i afinitetima neću raspravljati).
Eh, da, ono što me malo smeta kod moje N8 je gornji, plastični poklopac, ili bolje rečeno, obruč, koji se na jači pritisak prsta ulegne, i pritom 'krcka'... To mi kvari onaj osjećaj solidnosti i 'nepoderivosti' koju imam kad u ruci držim, recimo, E71. To je bio - tenk!
Ali svejedno - ta plastika je na svom mjestu, kad ju ne pritišćem ( a i nema razloga za to), ne prijeti da će otići dalje, nije iskrivljena, sve izgleda super i tako ostaje, ali ipak...
Eto. Kako je kod vas u tom smislu?
Zadnji uredio Bero P. : 12-01-2011 u 23:10
Kod mene ne krcka ništa.
Inače, ne mogu nigdje u Zagrebu naći držač za auto CR-122. U Mobisu trenutno nemaju.
Molim ako netko nađe, da javi gdje ima.
Isto tako tražim originalni Nokia silikonski omotač CC-1005 pa javite ako negdje ima.
Recenzija: http://www.allaboutsymbian.com/revie...cone_Cover.php
E da, i bateriju od 1500 mAh...![]()
Kad smo već kod toga NE PREPORUČUJEM torbicu CP-503 za N8
Kupio u mobisu i pocela se raspadat u roku od 2tjedna.
Tipka za zaključavanje je razderala torbcu, koji apsurd
Uz to jako teško telefon ulazi u torbicu zbog kamere.
Moje iskreno mišljenje je preskočite taj model.
Meni je mob odličan , sa symbianom nemam nikakvih problema jer sam zadnje dvije godine koristio 5800 XM i bio generalno zadovoljan, a trojka ima puno bolje performanse i optimizitrana je za touch. Iako, ne mogu uspoređivati sa ios-om ili androidom, s kojima imam samo površno iskustvo. Kamera je nevjerojatna, kvaliteta izrade vrhunska, iako me ovdje irirtira jedna sitnica - ekran i aluminijsko kućište za sad nemaju nijedne ogrebotine, ali sam na metalnom obruču oko ekrana na par mjesta primijetio skidanje boje - popriličan propust za uređaj ove klase.
Instalirao najnoviji update... promjene su očito neke sitne jer ne primjećujem da je
nešto drukčije nego prije.
Bookmarks