Upravo brightness na najjačem crpi bateriju, koliko god "malo" bio upaljen ekran.
Zadnji uredio Minus : 06-01-2011 u 10:08
Upravo brightness na najjačem crpi bateriju, koliko god "malo" bio upaljen ekran.
meni jos nikako nije izdrzao vise od 2 dana ali ok ja dosta koristim wlan na njemu + sve ostalo po malo. imam i sva 3 homescreena, jacinu svjetla na predzadnjoj razini, screensaver...
Meni baterija traje 2.5-3 dana maksimalno. Dosta razgovaram i koristim skype te e-mail svaki dan poslovno. U odnosu na konkurenciju jako sam zadovoljan sa baterijom zato jer mi toliko i trajala na E66 gdje je ekran neusporediv sa N8. Al da su pokušali ugurati nešto snažniju nebi štetilopa makar milimetar bila deblja ionak strši kamera van kućišta.
Nije mi jasno zašo držati svjetlinu na maksimumu kad ambijentalni senzor imho odrađuje super posao. Mislim da je jedan od razloga brzog pražnjenja baterije 10-20 fotki koje dnevno slikaš, jer je blic jedan od većih potrošača (z standardne krivce , wlan, gps, 3g). Probaj instalirati Nokia Battery Monitor, widget koji dinamički prati tvoje navike korištenja telefona i prema tome predviđa trajanje baterije, a uz to i statistički prikazuje koje aplikacije koriste najviše energije. Od kada koristim touch mobitele, navika mi je da ih punim svaku noć jer mrzim kad mi crkne usred dana, tako da u 10-ak dana koliko imam osmicu još niti jedanput nisam ispraznio bateriju do kraja.
Zadnji uredio satanius : 06-01-2011 u 13:01
Ja od kada koristim smartphonove imam punjač i doma i u uredu, tako da se mogu spasit u slučaju potrebe.
Isto tako imam običaj, nakon što se "nauživam" isprobavanja svih mogućih opcija, staviti
telefon u neku vrstu štedljivog moda rada. Realno, svakodnevno mi ne treba GPS pa niti
kamera, treba mi telefon i SMS, email.
Mislim da bi N8 u štedljivom režimu telefon + SMS + email morala izdržati barem 48 sati.
Vidjeti ćemo, još mi je nov telefon pa nisam možda ni postavke dobro sve složio. Vidim
da se WLAN zna sam upalit iako sam ga svugdje gdje se moglo isključio i stavio na manual.
Ako netko čuje za aftermarket baterije veće od 1200 mAh neka svakako javi.
WLAN problem:
dakle, ovako. Meni se na početku, usprkos svim postavkama i onemogućavanjima widgetima da se spajaju na Net, palio WLAN stalno, svako malo, sve dok nisam napravio ovo:
Imam HR menu, pa ću pisati prvo na hrvatskom:
Izbornik
- Pošta
- Postavke
- Gmail (ovo ovisi o tome koji poslužitelj e-pošte koristite na N8, kod mene je Gmail)
podizbornik Gmail postavke:
Učestalost sinkronizacije
- (podizbornik Kada sinkronizirati): Dani sinkronizacije, Samo odabrani dani (kliknuti),
unutar tog podizbornika ODČEKIRATI sve kućice, nek budu prazne.
Sati sinkronizacije: korisnički definirano, podesiti interval od 1 MINUTE, npr. kod mene je: šalje 19:15, prima 19:16 (MORA biti unešeno neko vrijeme)
Učestalost sinkronizacije: Samo ručna sinkronizacija
TO JE TO.
Engleski:
Menu
- Mail (ili eMail, ne znam kako je na EN-meniju)
- Settings
- Gmail (vidi gore)
- podizbornik Gmail settings: Sync frequency
- Sync days - Selected days only (vidi gore)
Sync hours: user defined - send 19:15 (recimo) - receive 19:16 (bitno je staviti najmanji interval, dakle od 1 min)
Sync frequency: manual sync only
Eto. Naravno, svima onima koji su to već znali, nek ne ide na živce "otkrivanje tople vode". Nekom bi ipak moglo pomoći.
Velim, mene je nerviralo što mi se svako toliko pali WLAN, pokušava nešto, a ZNAM da sam isključio svako spajanje, bilo na widgetima, bilo u raznim aplikacijama, dok nisam 'pročačkao' i došao do ovog. Ponavljam, WLAN mi se više ne 'pali ni pod razno', samo i isključivo kad ja to hoću. (Ili kad instaliram neku lošu i bezveznu aplikaciju koja je puna reklama a koje zahtijevaju spajanje na Net, ali to je pod kontrolom).
Nisam probao (koristim samo gmail), ali pretpostavljam da po analogiji stvari, ukoliko imate bilo koji drugi poslužitelj, hotmail, yahoo, blesanmail, što god mail - da je potrebno za svaki pojedini napraviti ove iste postavke.
Zadnji uredio Bero P. : 06-01-2011 u 15:42
pa to se sve napravi unutar postavki wlan-a, nevezano uz mail.
Postavis da se spaja na wlan, tek kad pokreces aplikaciju koja trazi pristup netu(odnosno da te pita dali zelis da skenira i spoji se).
Minus je napisao:
Vidim da se WLAN zna sam upalit iako sam ga svugdje gdje se moglo isključio i stavio na manual.
a ja ću ponoviti sebe:
Meni se na početku, usprkos svim postavkama i onemogućavanjima widgetima da se spajaju na Net, palio WLAN stalno, svako malo...
Zbog tog, za one koji imaju problem s tim, napisao sam prošli post.
Dobro da si ga napisao, zahvaljujem, i općenito ako tko ima kakvu sugestiju vezanu
na N8 samo naprijed. Inače, i ja koristim hrvatski meni.
EDIT:
Radi li svima kompas sa najnovijim Ovi kartama? Meni je sa prošlom verzijom rotirao
kartu kad bih ga aktivirao, a sada samo stoji zaokružen u crveno i karta se ne rotira.
Zadnji uredio Minus : 06-01-2011 u 18:49
Meni kompas radi okej, Ovi Maps verzija v3.06.
Imate li na dialeru (brojčaniku za pozive) grčka slova?
Ja imam i htio bih to maknuti.
Nokia N8 / RM-596 / PR1.0 / 011.012.284.02
Pozdrav.
Evo imam navedenu nokiu i malo sam se igrao s njome i tako slucajno zamijenio software i sad više nemam hrvatski meni (iako je engleski puno bolji).
Ne znam dal sam na pravom mjestu ali evo ako netko zna naćin kako bih mogao vratiti hrv meni neka slobodno javi.
hvala
Jel znaš za onu kalibraciju, okrećat ga par puta pa proradi? str. 81/82 - http://nds1.nokia.com/phones/files/g...8-00_UG_hr.pdf
Ili ni nakon toga ne radi?
Ja nemam, ne znam, koji menu imaš u mob?
Kako se to slučajno zamjeni software? Valjda na isti način i vratit. Uglavnom nemam baš iskustva s time.
a ne znam di mogu skinuti taj stari koji ima hrvatski meni..
Kako si zamjenio software, koliko ja znam jedini način za sad je korištenjem Phoenix-a? Firmware za sve Nokijine modele može se pronaći pomoću alata Navifirm, pogledaj na ovom linku http://forum.dailymobile.se/index.php?topic=31272.0. U svakom slučaju, nisam siguran koliko je zasada pametno zajebavat se s flashanjem, navodno postoji poprilično velika šansa da se telefon zbrika. Inače bi ga ja rado flashao, mrzim brandirani firmware....
Zadnji uredio satanius : 06-01-2011 u 21:44
"Minus
Imate li na dialeru (brojčaniku za pozive) grčka slova?
Ja imam i htio bih to maknuti."
Imam ta slova i JAAAAAAKO bih ih htio maknuti, jer me jaaako nerviraju...
Za kompas. Nemam problema s njim u vožnji, koliko se mogu sjetiti.
Ima doduše jedna caka za pokušati. Kad si u modu vožnje, 'klikni' (dodirni) samu ikonicu kompasa... Znam da je ta ikonica kao 'gumb', dakle aktivna... Nisam siguran možeš li i hoćeš li s tim nešto postići, ali svakako ne košta ništa probati. Možda nešto postigneš. Nisam siguran, naglašavam - pokušaj s tim.
E, da, nemojmo zanemariti da su Ovi Maps 3.06 još u beti. Za nadati se da će te dječje bolesti biti riješene u konačnoj verziji koja se navodno očekuje u novom firmwareu PR1.1, a koji je najavljen za siječanj...
Zadnji uredio Bero P. : 06-01-2011 u 22:09
O ovome sam prije pričao. Bero,ako se sjecash?
Znaci prilikom updatea FW-a moze doci do gubitka hr menu-ja..
![]()
issss nemoj slikat,smanje svjetlinu na mobu,nemoj na net i nemoj ga paliti i izdrzat ce ti 3,4 dana..lol..
daj se skoncentrirajte..
ja ga normalno koristim,dakle ipak upalim ga ti i tamo i mob jedva dan prezivi..taman za punjenje..
Ma HR menu je cijelo vrijeme tu, sve štima, sve je OK OSIM tog 'call screena' , nazovimo ga tako.
Naime, na virtualnoj tipkovnici (onoj kad pritisneš 'zovi', odnosno 'call'),
na 'gumbu' 1 je simbol glasovne poruke - to je OK;
na broju 2 imamo abc ali ispod i grčka slova (alfa, beta, gama), e TO NIJE OK, to smeta,
na trojci def ali ispod njih delta, epsilon, zeta
i tako redom.
Ništa strašno, ali eto, smeta estetskom doživljaju...
Jednostavno mi se ne sviđa rješenje od strane Nokije koja je u HR jezični paket skupa s hrvatskim stavila i grčki... Postavka jezika je 011.012.07.01
Nisam dosad napravio niti jedan FW update, jer je PR1.0 i inačica softwarea 011.012 bila na mobitelu PRIJE ubacivanja HR menija.
E sad da, imaš pravo, moguće je očekivati da ću prilikom prvog FW updatea izgubiti HR menu koji imam u N8, jer, možda je ova moja verzija HR menija 'divlja'. Tko zna? Vidjet ćemo.
Evo, nismo usamljeni: http://discussions.europe.nokia.com/...er/td-p/867949
Zadnji uredio Bero P. : 07-01-2011 u 16:09
jel netko uspio instalirat ovo.. ?
http://www.n8fanclub.com/2011/01/fre...your-apps.html
Ili ako netko ima neku drugu aplikaciju za taj dio posla![]()
Imaš SVE što ti treba na toj stranici. Doduše, sve je na engleskom.ali vjerujem da to nije problem.
Dakle, ispod linka za download pojedine aplikacije imaš slijedeće:
Facing certificate error? To find out its solution please click here
Klikni na to i PAŽLJIVO slijedi upute koje ćeš tamo pročitati.
Dvije stvari su ti potrebne: 1. IMEI broj tvog telefona i 2. strpljenja :-) oko 24h da bi dobio svoj jedinstveni certifikat i key koji će ti koristiti kad budeš 'signao' aplikacije (samo) za svoj telefon, a to pomoću programčića POT SIGN TOOLS koji ćeš isto naći na http://www.symbianzone.us/2010/08/ho...x-symbian.html
Hvala Kinezima!
Tako se mogu instalirati sve aplikacije koje nisu 'potpisane', koje su na n8fanclub (već sam prije referirao na ovu FANTASTIČNU stranicu), a ima ih jaako zgodnih, a NARAVNO i ovih HD igrica, među kojima se nađe zaista hvale vrijednih naslova!!
Dovoljno je recimo spomenuti Angry Birds! Ma i ostale 'oduzimače vremena'!
Da se vratim na temu, na ovaj način ćeš, naravno, instalirati i aplikaciju s početka posta.
Samo pažljivo slijedi upute.
Sretno!
Zadnji uredio Bero P. : 07-01-2011 u 22:19
Koju FM frekvenciju koristiti za odašiljanje u Zagrebu?
Ja koristim 91,10 MHz. To je prva na koju sam naletio a da nije imala
radio stanicu nego samo neki šum. U mom autu radi OK, ali ima neki mali
pozadinski šum, pa me zanima je li netko našao bolju, možda potpuno praznu/neiskorištenu?
Nokia N8 / RM-596 / PR1.0 / 011.012.284.02
Bookmarks