Čuj. prioritet ima CFW za mene, onda ću raditi ako stignem verzije za svakog. A možeš se i ti potruditi pa napraviti za sebe jedan od mog.
Evo kako:
Kad razmještiš foldere i aplikacije po želji i nakon što instaliraš svoje programe unutar menija, odeš u C:\private\101F4CD2\Content\appshelldata.xml i presnimiš ga u svoj prepakirani rofs2\private\101F4CD2\Content\appshelldata.xml. Sada će ti programi koje si razmjestio ranije, nakon flešanja i instaliranja tih programa, programi pojaviti na svojim mjestima. Ne moraš flešati da bi imao svoj redoslijed, ako napraviš hard reset samo presnimi svoj appshelldata.xml u C:\. Ovi Suite ti backupom postavki isto vrati tvoj izgled menija.
Što se tiče programa, neke možeš obrisati. One koje ne možeš su u Z:\, ne zauzimaju ti prostor jer je Nokia napravila viška prostora u ROMu za svoje FW. Ti programi ti predinstalirani ti neusporavaju mob nikako. Ako ih hoćeš maknuti bez mjenjanja CFW samo da se ne vide, moraš editirati UID aplikacija u appshelldata.xml hexeditorom, ili aplikacije skriti fajlom u c:\private\10202be9\101F8847.txt tako da editiraš notepadom liniju "0x8 string" i ubaciš UID programa koje ne želiš da se vide u meniju u taj fajl. UID programa instaliranih u mobu vidiš JbakTaskmanom u Meni\tools\Apps launch\info.
Možeš i potražiti instalacije svih integriranih programa na netu (napisao sam koje su verzije u specifikacijama), pogledati fajlove svake SISContentsom i obrisati ih iz rofs2, te rofs2 prepakirati. I imaš CFW bez programa. To je brisanje oko 100 fajlova na desetak mjesta, meni bi uzelo 4-5sati, trenutno nemam toliko.

Bookmarks