Izvorno postao
josephRI-RB
Učlanio sam se na ovaj forum samo da prenesem moja iskustva s FZ-38 koja nisu prevelika za sada pošto sam vlasnik aparata tek kojih tjedan dana. Ono što je meni jako interesantno je koliko se dobre fotografije mogu snimiti samo istrazujući opcije koje su van iA. Ustvari, zaobilazim taj mod jer se ručnim postavima u velikome broju slučajeva mogu snimiti jako dobre fotografije. iA mod u npr. zatvorenom prostoru preferira veći ISO što znači i više "buke" u slici. Ručnim postavom sa smanjenim ISO (100, max 200) uz kompenzaciju otvora blende (F) i brzine zatvarača dobije se puno kvalitetnija slika. Stabilizator slike dobro radi, i od pomoći je u noćnim scenama kada je brzina zatvarača mala. Dobri su rezultati čak do dvije, pa i 3 sekunde zatvarača, ukolko imamo mirnu ruku. Noćne fotografije su jako dobre, ali tu nam najviše koristi tronozac i nemoguće je snimiti dobru noćnu fotografiju bez tog pomagala i bez da se izađe iz iA moda. Trajnost baterije jako dobra. Filmovi izvrsne kvalitete ako govorimo o 720p. A i na manjim rezolucijama jako dobro izgledaju. Pregršt opcija koje se trebaju istraziti i isprobati. Moj je savjet da se zaobiđe intelligent auto mod jer kvaliteta slika je najbolja kada sami određujemo postavke. Ovaj aparat preporučujem svima jer me jako ugodno iznenadio svojim mogućnostima.
Bookmarks