hahahahha aj super
pa i fora je u tome da izades i ia moda i sam određujes postavke
neznam sta reci .. uzeo sam mrcinu
nakon ovoga , klasicni kompakt fotic kakvog znam je kao ... magla neka , sjecam ga se u magli . đizzz koji stroj.
ima toliko opcija da se uopce bojim izaci iz iA moda da nesto krivo ne odaberem . doslovno me strah s onim kotacicem mjenjati modove i scenove.
mislim da sam dobro odabrao .. ~2900kn , tz7 je bio mislim 300 kn jeftiniji. uzeo sam naravno i 8gb hcsd karticu , na putu je miniHDMI kabel iz UK (a da su ga mogli stavit u paketu jesu, imam tri HDMI kabla doma ali mini?? ) i vjerovatno cu uv filter uzet , kad malo skuzim raditi s ovom masinerijom .
jedine "naprednije" opcije koje zasad koristim je slikanje u jpg+raw pa uredujem na laptopu ako nesto ne valja .
sve u svemu , sa 2000kn na fz38
ja zadovoljan
hahahahha aj super
pa i fora je u tome da izades i ia moda i sam određujes postavke
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
pa ti si me iskreno receno navukao sa onom tz7 recenzijom , racunao sam da fz38 moze samo biti jos bolji a velim nije velka razlika u cijeni..
bit ce review kad malo izadjem slikati , stvarno nebi bilo korektno da nesto zakljucujem nakon ovih ~200 uglavnom indoor i uglavom automatic-mode slika..
ono sto mogu zasada reci da brzina aparata ostavlja VAU efekt , pokretanje , spremanje jpg fajla od 5b i RAW od cca 15 mb treba mu otprilike sekunda i pol , dvije mozda , brutalno.
Postoje tri moda za manualno podesavanje kod slikanja , postoji mod za podesavanje svih paramatara kod snimanja , ejjj , mogu namjestavati opcije kao da kameru imam(iako mi to nije bitno nimalo)
da, pa do sad sam mozda otrkio oko dvije trecine funkcija , cekam da ga skuzim jos vise . stavit cu navecer slike , i nocne i normalne.Hvala ti vidim da se spominje nekakav review, će biti šta od toga?? i ako te mogu zamoliti par noćnih slika. prilično sam siguran da ću ga uzeti (mala šansa je prelazak na DSLR!!!).
inace , meni je u odabiru dosta pomogla ova stranica
http://www.cameralabs.com/buyers_gui...t_camera.shtml
tu je i test fz38
http://www.cameralabs.com/reviews/Pa...DMC_FZ35_FZ38/
za tu lovu mozes nabaviti(ako nista polovni)dslr ali troskovi tu tek pocinju ... fz38 je ready-made.doduse , ja jesam ulozio jos par st kuna u HDMI kabel za doticni i rezervnu bateriju , al inace..dobar je u svim uvjetima.
Prebacio sam ovih par postova u ovu novu temu...
...pa ako kakva recenzija ovoga aparata u skorije vrijeme svane, prebaciti cemo cijelu ovu temu u podforum Recenzije foto aparata.
Mislim da je ovako preglednije i korisnije clanovima, s obzirom na naslov teme iz koje su ovi postovi prebaceni.
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
Hvala na linkovima.
Svaka čast tim DSLR-ovima ali gledao sam šta bih želio i ispostavilo se da sam dvostruko premašio budget što je ipak previše za moj prvi fotić, a od rabljenih nisam našao ništa šta bi me zadovoljilo.
Čekam da vidim tvoje slike, a i kolega će mi posuditi Canona S2 pa ću vidjeti kakve slike on radi (od toga može samo bolje).
Kolika ti je potreba za dodatnom baterijom, tj. koliko slika možeš ispucati s jednom baterijom?
Sve u svemu pitanje je vremena kad ću ga uzeti.
Ukratko sto se fotica tice : ultrazoom 18x , 12mpx u teoriji al kad se slika u 16/9 modu snima na 9 mpx , slikanje u raw formatu, 720p HD video sa manualnim postavljem , face recognition uz mogucnost dodjeljivanja imena 3 odgovarajucim facama (jaaaako geđi i fora) .
Što se baterije tice neznam kak da ti to objasnim - u praksi ispucam nekih odokativno 250 slika (u to uracunato par Hd filmica , pregledavanje sveg to vise puta , brisanje nekih slika , gledanje sveg tog na plazmi doma i tak)
stvar je u tom da baterija se isprazni bas onda kad ja moram nekud ic.Bas u tom trenu , a ne zelim nadopunjavati, a nekad jednostavno i ne stignes.
evo nekih slika , vanjski unutarnji mix.
http://www.fileshost.com/download.php?id=436653EB1
Sto se bas indoor slika , moram priznat da sam najbolje rezultate dobivao kad sam koristio fles , osim ako bas nema jako svjetla vanjskog.Ako je imalo mracno , a ne koristis fles , to bas ne ispadne najbolje i tu je mislim ovaj novi sony u prednosti s tim tvajlajtom.
Prednost fz38 je kaj mozes namjestit jacinu flesa , imas jedno 9 stupnjeva jacine flesa.
Ja malo smanjim da bas ne spali sliku.
evo naknadno sam se sjetio jedne indoor slike sa jako malo svjetla..
http://www.imagesforme.com/show.php/...0752resize.JPG
http://www.imagesforme.com/show.php/...0751resize.JPG
i hd video iz iste prigode
http://www.vimeo.com/9461328
Slika slikana na max kvaliteti u 16/9 modu ima otprilike 5 mb.RAW ~15mb. Radim foldere po mjesecima , zasad sam na negdje 3gb.. stvarno zdere prostor.
Brzina samog fotoaparata je za mene nesto nevideno, radio sam sa Canonom sx1 mislim da se zvao , isto ultrazoom , ali to nije bilo tako brzo..ovo je strasno , slikas , za sekundu doslovno za 1 sekundu opet mozes slikati makar koristio fles ... buduci da sam dosad uglavnom koristio Olympus idiota to mi je vau.
Zadnji uredio stamp1 : 17-02-2010 u 23:04
Hvala na slikama.
Sad samo skupit pare i uzet ga... Mislim da ću ga uzeti s neta, sa stranice bhphotovideo.com
Pozz
hehe isto ko ja , gledao sam dugo tu stranicu al nakraju sam se odlucio za ove nase.I uz uracunatu carinu bi trebao imati nesto manju cijenu ali sam se ja odlucio za garanciju iskorostivu...btw ak uzmes prek te stranice vrlo vjerovatno ces dobiti USA model (fz35) koji nema ogranicenje videa na 30 minuta koje ima fz38 ... i radi tv output samo na PAL standardu (amerika i jos neke takve zemlje), al mozda ti to i nije bitno.
A di si ga kupio i za koju lovu?
diskont24..dosao , uplatio , za par sati dosao podic fotic(to je web shop nemaju nista na lageru)
2900 je negdje bio .. tu vidi di sad ima za kupiti.
http://www.nabava.net/trazilica.php?...c+fz38&x=0&y=0
Dali netko ima iskustva koliko bi vremenski trajalo snimanje u hd modu na FZ38-mici sa orig. baterijama?
Kupio sam ovaj digitalac, a za njega sd karticu SD SanDisk Ultra II 8GB.Zanima me da li je class 4 u koji spada ova kartica dovoljno za snimanje hd video zapisa?
Učlanio sam se na ovaj forum samo da prenesem moja iskustva s FZ-38 koja nisu prevelika za sada pošto sam vlasnik aparata tek kojih tjedan dana. Ono što je meni jako interesantno je koliko se dobre fotografije mogu snimiti samo istrazujući opcije koje su van iA. Ustvari, zaobilazim taj mod jer se ručnim postavima u velikome broju slučajeva mogu snimiti jako dobre fotografije. iA mod u npr. zatvorenom prostoru preferira veći ISO što znači i više "buke" u slici. Ručnim postavom sa smanjenim ISO (100, max 200) uz kompenzaciju otvora blende (F) i brzine zatvarača dobije se puno kvalitetnija slika. Stabilizator slike dobro radi, i od pomoći je u noćnim scenama kada je brzina zatvarača mala. Dobri su rezultati čak do dvije, pa i 3 sekunde zatvarača, ukolko imamo mirnu ruku. Noćne fotografije su jako dobre, ali tu nam najviše koristi tronozac i nemoguće je snimiti dobru noćnu fotografiju bez tog pomagala i bez da se izađe iz iA moda. Trajnost baterije jako dobra. Filmovi izvrsne kvalitete ako govorimo o 720p. A i na manjim rezolucijama jako dobro izgledaju. Pregršt opcija koje se trebaju istraziti i isprobati. Moj je savjet da se zaobiđe intelligent auto mod jer kvaliteta slika je najbolja kada sami određujemo postavke. Ovaj aparat preporučujem svima jer me jako ugodno iznenadio svojim mogućnostima.
Za FZ38 je opce poznato da je vrhunski aparat, mozda i najbolji u klasi kojoj pripada...uskoro ce i nasljednik, a nadam se da ce zadrzati sve dobre odlike FZ38, a da ce dobiti i 1080 HD video.
Imao sam do nedavno i ja dilemu dali uzeti FZ38 ili ici na dslr, a na kraju sam ipak kupio Canon EOS 550D.
Bookmarks