Pojavile su se slike i specifikacije prvog mobitela baziranog na novom OS-u, Badi.
-1 GHz CPU
- 5 megapixel autofocus camera, 720p
- 3.3” AMOLED capacitive touchscreen display
-2GB of internal memory, microSD card
-wifi
Više slika ovdje.
Pojavile su se slike i specifikacije prvog mobitela baziranog na novom OS-u, Badi.
-1 GHz CPU
- 5 megapixel autofocus camera, 720p
- 3.3” AMOLED capacitive touchscreen display
-2GB of internal memory, microSD card
-wifi
Više slika ovdje.
evo ako nekog zanima -unboxing (pošto sutra službeno krece prodaja u njemačkoj)
-sve u svemu odlican mob i jedva cekam da dojde kod nas (sad dali u vip ili t-mobile (ili oba) to je pitanje jer je kod t-mobile de najavljen dolazak u 6 mjesecu a na vodafone uk vec pocetkom 6 mjeseca)
T-mobile de
http://www.t-mobile.de/shop/handy/0,..._xxx-0,00.html
Vodafone UK
http://shop.vodafone.co.uk/shop/mobi...e/samsung-wave
***There isn’t a perfect smartphone out there. There’s always something for anyone to love or hate.***
Ja sam ga koristio prije 2-3 mjeseca. Fora, ali ništa posebno na prvi pogled mi izbornik nije izgledao.
Ispfuravaju integraciju društvenih mreža. I bila mi je fora exchange kalendar, koliko se sjećam.
@yager & hoc,
mislim da je ovo mobac koji bi mogao odskociti visoko iznad prosjeka, vrijedno paznje svakako. Ostaje nam da pricekamo jos malko da vidimo kako ce se pokazati u svakodnevnoj uporabi, koliko ce biti bugovit itd. Nadam se da Samsung nije fusario ovaj put. A bilo bi zgodno da bezobrazna Nokia nastavi s trendom razocaravanja svojih vjernih korisnika, pa da ju konacno trgne iz sna opadanje prodaje njihovih preskupih aparata, zbog dolaska ovakvih makinica...
To što kažeš je tako malo vjerojatno. Prije 2-3 mjeseca?Mašta radi svašta!
Zadnji uredio Bero P. : 29-05-2010 u 18:12
Pa moga ga je čovjek koristiti u barceloni ako je bio pa malo đirati po njemu na sajmu...?
Sve u svemu dobar mob i kamera.
Zasad ga ima za 400 € u Njuškalu. Kad se spusti na <350 €, onda ću ga za ozbiljno uzet u obzir.![]()
Mobile Review Forum- ako želite znati sve o najnovijim hi-tech gadgetima. Obnovljen, bolje organiziran i još zanimljiviji! :) http://forum2.mobile-review.com/index.php
najavljen je u njemačkom t-mobile... možda i kod nas dođe pa ga se na itarifi za neku siću uzme!
@Bero P. :-) Sve OK
Ja sam jučer imao mobitel u ruci, s Hr menijem.
@mobber
E TO je lijepo čuti, iako sam ipak malko zbunjen...!
Ako ti se da i ako ti se 'ne gadi', kad nađeš vremena, bilo bi nam JAAKO drago pročitati TVOJE dojmove...jer čini se da imaš što reći.
Baci težište na one LOŠE osobine; dobrih, kako se čini, ima dovoljno...
Je li bugovit, kakva je kvaliteta zvuka U RAZGOVORU (po mom skromnom mišljenju, to je vrlo važno,
osobno ne volim kad imam osjećaj da razgovaram s nekim kao preko radio-amatera
- a ima i takvih uređaja, čak i među najnovijim modelima (eh, stara dobra Njoka 3310- to je bio crystal-clear zvuk!!
- a onda padaju u vodu sve 'napucanosti' high-end tehnologijom... ipak je to još uvijek mobitel, PRVENSTVENO uređaj za razgovaranje (bar meni)).
No, vratimo se temi...
Kakva je kvaliteta zvuka u razgovoru prek speakerphonea, te općenito, tvoj dojam u svemu i svačem...
Puno hvala.![]()
Zadnji uredio Bero P. : 16-06-2010 u 10:04
Hm, nisam ga koristio za telefoniranje. Bio sam na bada marketu, ima negdje oko 80 aplikacija trenutno, ima stvari koje su iste kao i na Androidu (dojmovi korisnika recimo).
Ekran odličan, jako se dobro vidi i na suncu. Dobro hvata.
S obzirom da se radi o softveru starom oko mjesec dana, softver još nije popeglan do kraja.
Jedino mi taj bada izbornik nije nešto fancy, kao recimo na Androidu. Ovaj me previše podsjeća na izbornik kakav recimo ima Jet.
Ovih dana ću ga ponovo koristiti, pa javim još dojmova. Navodno bi ovih dana trebao u prodaju, ali stalno kasni. Izgleda da im je sada glavni naglasak na Galaxy S, a manji na Waveu, zato to sve i toliko kasni.
Hvala na brzom odgovoru. Pozdrav
Ipak ne mogu a da ne pitam, otkud hr menu ako još nije izašao? Ovi 'šaneri' u oglasnicima se kunu da ga još nemaju. Da napomenem, nema mjesta nepovjerenju ali sam zbunjen... HR menu mi je bitan ne zbog neznanja engleskog ili ne daj Bože drugog stranog jezika, nego isključivo radi naših dijakritika u prezimenima u imeniku...Hvala, pozdarv!
Zadnji uredio Bero P. : 17-06-2010 u 12:36
Poslao sam ti PM
http://www.mobil.hr/novosti/one.php?sid=3645
Evo i potvrde, stiže u Vipnet ovih dana
O fino, sviđa mi se ovaj mob jako. Trenutno se dovumim između njega i N8.
Zdravo svima! Priličan sam laik za sve vrste tehnikalija,pa tako i za mobitele,no ukratko ako sam dobro shvatio ovaj uređaj podržava mail client funkciju (može primiti mail poruku kao i sms) ili ne? Također,pošto vip ukida platinum tarifu i najviše interneta što mogu od vipa izvući je 1GB prometa + 1 surf paket sa još 1GB prometa za 90kn ekstra,morat ću preći u T-com i uzeti ajfon 500 tarifu,pa me zanima što bi bilo najpametnije : kupiti ovaj s8500 wave u vipu pa kasnije otkodirati u t-comu,kupiti ga u dućanu kad dođe s garancijom za masnu cjenu ili kupiti ga u oglasniku povoljnije od tko zna kog? Znam da su pitanja malo (ili puno) glupa,ali to bi mi puno značilo. Razlog što ih postam ovdje je taj što na piku imam baš ovaj mobitel i niš drugo ne dolazi u obzir. Inače imam samsungov f480 i prezadovoljan sam zato kaj ima brz internet (ovo postam s njim),fantastičan ekran za gledanje filmova (konvertiram si s dvda u njegov format,kvaliteta slike fantastična) tako da znam da će s waveom sve bit još bolje,jedino te 2 stvari bi me zanimale,ima li mail client i na koji način od navedenih preporučate da ga nabavim? Zahvaljujem!
Stiže Wave
Sletio u Vip ponudu. Nabavio tko?
Ja ga upravo imam kod sebe. Fora mobitel.
Pucajte?
Pridružujem se Hoc-ovom dobrom pitanju.
Na jednom od clipova na youtube-u je prikazano kako stišavanje s volume gumbom zapravo ne stišava profil, već radi nešto drugo - stiša samo mjuzu, ali ti npr i dalje stižu zvučna upozorenja za poruke, pozive i slično. Tip je otišao u postavke, tamo stavio nečujni profil i onda je sve stišano, ali pojačavanje zvuka opet ne vraća u prvobitno stanje, već se mora otići u postavke i tamo iz nečujnog prebaciti u zvuk.
Jel tome još uvijek tako?
Evo:
http://www.youtube.com/watch?v=BiW1n8mIhys
nakon 8. minute
Zadnji uredio BHZ : 02-07-2010 u 11:51
Kakva je kvaliteta izrade?
Možeš koju fotografiju i video nabacit.
Kakav je OS, brzina, sučelje...
Djeluje vrlo kvalitetan, poklopac baterije je metalni. Baterija je 1500 mAh.
Fotografijama i videom sam očaran. Doslovce. Snimio sam sinoć u potpunom mraku (sa spuštenim roletama) nekoliko fotografija. Kao da su snimljene po danu. Jako daleko svjetlo baca prilikom fotkanja, dok se za video to ne može reći. Vjerojatno je to zbog baterije - kad fotkaš onda se bljeskalica napuni i osvijetli cijelu sobu, dok se pri video snimanju osvijetli prostor od oko 1 metar, max 1,5 m. Sve ostalo je onda u mraku. Ima multitouch, pa se fotke zumiraju s dva prsta, koji se razmiču - pinch to zoom.
OS dobro radi, jako fluidno, brz je. Sviđa mi se fora što se u opcijama može podesiti da se na vrhu izbornika (gore lijevo) uvijek pojavi zadnje korištena funkcija. Naravno, to se može i isključiti.
Ima i mogućnost hotspota - da se na njega spoje do tri druga uređaja i onda surfa preko moba.
Samsung Apps ima oko 280 aplikacija. Neke sam već skinuo na mobitel.
Ima foru poput Androda - na vrhu se nalazi traka koja se može potegnuti prema dolje (ili samo pritisnuti) i onda se otvori podizbornik Wi-Fi, Bluetooth i Profili. I na dnu se, unutar pojedinog podizbornika, nalazi tipka koja otvara dodatne opcije.
Snimit ću kratki film pa ću ga postaviti. Stavit ću Hr izbornik na njemu.
Bookmarks