Djeluje vrlo kvalitetan, poklopac baterije je metalni. Baterija je 1500 mAh.
Fotografijama i videom sam očaran. Doslovce. Snimio sam sinoć u potpunom mraku (sa spuštenim roletama) nekoliko fotografija. Kao da su snimljene po danu. Jako daleko svjetlo baca prilikom fotkanja, dok se za video to ne može reći. Vjerojatno je to zbog baterije - kad fotkaš onda se bljeskalica napuni i osvijetli cijelu sobu, dok se pri video snimanju osvijetli prostor od oko 1 metar, max 1,5 m. Sve ostalo je onda u mraku. Ima multitouch, pa se fotke zumiraju s dva prsta, koji se razmiču - pinch to zoom.
OS dobro radi, jako fluidno, brz je. Sviđa mi se fora što se u opcijama može podesiti da se na vrhu izbornika (gore lijevo) uvijek pojavi zadnje korištena funkcija. Naravno, to se može i isključiti.
Ima i mogućnost hotspota - da se na njega spoje do tri druga uređaja i onda surfa preko moba.
Samsung Apps ima oko 280 aplikacija. Neke sam već skinuo na mobitel.
Ima foru poput Androda - na vrhu se nalazi traka koja se može potegnuti prema dolje (ili samo pritisnuti) i onda se otvori podizbornik Wi-Fi, Bluetooth i Profili. I na dnu se, unutar pojedinog podizbornika, nalazi tipka koja otvara dodatne opcije.
Snimit ću kratki film pa ću ga postaviti. Stavit ću Hr izbornik na njemu.
Što se tiče widgeta, početno postoje tri ekrana, ali ako pođem dodavati sve više i više widgeta na ekran tada se otvara sve više podekrana, uspio sam otvoriti 10 podekrana. Mislim da je to maksimum
Evo, ja bih pokušao pojasniti Hoc-ovo pitanje, jer me zanima baš ista stvar (Hoc, ne zamjeri, dapače, dopuni me ako bude trebalo);
naime, mobber, pokušaj otvoriti u web-browseru 5,6 možda 7 ili čak još više web stranica u isto vrijeme u različitim tabovima;
naravno - sve te otvorene stranice bi trebale biti u punom .html formatu (ne onom prilagođenom za mobitele). Na taj način bi se opteretila (kako Hoc kaže -napunila) radna memorija (RAM) a i cache u samom browseru mobitela.
Ovakva operacija zna biti velika poteškoća i za novije mobitele, za starije modele - nemoguća misija, a i ovi noviji modeli se manje-više neuspješno nose sa ovakvim zadatkom. Pa bi, analogno svemu napisanom, mogla biti realna bojazan da aparat 'miče' widgete 'na uštrb' učitavanja web-stranica. Otprilike tako nekako...
S velikom radošću bismo dočekali koji video klipić, dapače... Znam da ih je Jubito već pun, ali nešto iz domaće radinosti, na HR jeziku, e to bi već bilo nešto zaista vrijedno pažnje...
Pozdrav svima.![]()
Maksimalno se može otvoriti do 5 web stranica u isto vrijeme, više ne dopušta.
Otvorio sam 5 web stranica, koristio sam ih. Svi widgeti na svih 10 ekrana su i dalje na pozadini. Nisam primijetio da se nešto lošije obavljalo pri tome.
Snimio sam video pa ću ga malo kasnije uploadati, od otvaranja kutije do korištenja mobitela i nekih featera - pristup appu itd
Video sam snimio, ali je dugačak oko 11 minuta. :-(
Probao sam ga uploadati na youtube, ali ne dopušta duže od 10 min.
Skratio sam ga i upravo se renderira, a hd video od 10 min se renderira oko sat vremena. Onda ga moram podignuti na youtube, tako da ću ujutro postaviti video.
Eh, da... 'Renderiranje' nekad zna dugo potrajati...
Frende, gdje si? Što se događa? Nestrpljivi smo, izgaramo!![]()
Zadnji uredio Bero P. : 03-07-2010 u 19:25
Ma čekao sam malo više publike :-)
Evo video, možda treba još malo pričekati dok se video ne isprocesuira
Uglavnom gore je
može još , svaka čast odlično !
Baterija dosta dobra, 2-3 dana izdrži.
Ekran me fascinira na suncu, jako je čitak.
Jedino bih rekao da je mobitel malo prevelik s obzirom na 3,3 inčni ekran.
Cijena u slobodnoj prodaji je 3.199 kn
Dostupan je u T-Mobile i Vipnetu od ovog tjedna, kažu službene informacije
Zadnji uredio mobber : 08-07-2010 u 13:11
Jel ga netko već kupio?
Jučer sam ga imao prilike malo pogledati.
Jako dobar aparat. Čim se upali super amoled odma vas pridobije.
Nasuprot puno super karakteristika za koje svi već znamo moram napisati dvije zamjerke.
Odaziv uređaja vibracijom pri pritisku na ekran je skoro pa nezamjetan čak ni na največem stupnju.
Vrlo mi je bitno kod pisanja SMS-a, na što sam naviko na svojoj N5800.
Uređaj mi se ipak čini prevelik za 3.3"ekran kada ga stavim npr. pored desirea koji ima 3.7" skoro da su istih dimenzija.
ekipa,dali u njega ide memo kartica microSD i posto se krece cijena za 32 GB
Ako sam dobro procitao route 66 na ovom uredaju je trial 30 dana. Da li je to tocno?
Isto tako nasao sam da je route 66 na nekakvoj akciji do kraja godine. Cijena karte Europe je 50e!
Da li se moze koji drugi gps program instalirati na s8500?
Imam S8500 nekoliko dana i za sada su dojmovi dobri. Uređaj djeluje kompaktno, ekran je odličan.
Imam problem sa sinkronizacijom kontakata sa googlom.
gmail mi radi odlično
internet sve ok.
postavke-spajanje-sinkronizacija:
ime profila : Google
kategorija :
Vrsta: akturaliziraj s poslužitelja
Poslužitelj sinkronizacije: https://google.com
korisničko ime: isto kao i u gmailu
šifra: isto kao i u gmailu
mrežni profil: TM HR Internet
Kad pokrenem sinkronizaciju pojavi se poruka
spajanje
spojeno
greška mreže
Zvao sam t-mobile podršku, ali od njih nije bilo koristi.
Zvao sam Samsung podršku, a oni skoro ne znaju što uopće pitam.
Ima li neko rješenje za ovaj problem ?
guglaj "s8500 wave gmail sync problem" i čitaj, ima puno toga za čitati![]()
kod spajanja na moju kucnu bezicnu mrezu,imam postavljene brojeve dns servera,195.29.166.166 i u drugom redu 195.29.166.117...e sad,kako cu to upisatt na mobitelu jer nemam veze s internetom...
Pozdrav svima.
Prije nekih tjedan dana kupio sam Samsung Wave u TELE2 ponudi na produzenje pretplate.
Sam mobitel je prekrasan, od ekrana do brzine odziva prilikom koristenja.
Ne znam da li je samo moj telefon u pitanju ali evo par natuknica za one koji ce ga kupiti iz TELE2 ponude:
- s njim se ne dobije SD kartica
- sve predinstalirane konekcije su od T-Coma (TM HR Internet)
- uz Route66 GPS software ne dobivate 30 dana trial licencu
- za njega ne vrijedi Samsung akcija (50€ karta Europe, lifetime GPS licenca) vec se mora obnavljati svakih 12mj
- samsung apps ne radi preko mobitela ("no data" error) vec samo preko Samsung Kies programa
- prilikom odabira lokacije nema niti jednog grada u hrv ni regiji, najblizi su Bratislava, Prag i Budimpesta
Telefon inace radi bez ikakvih problema, a baterija traje oko 2 dana uz neko normalno koristenje wifi-ja.
ovdi niko nezeli pomoc...koja ste vi ekipa
vidim da tu ima njih koji ga imaju ali nece da odgovore
kako se micu widgeti i kako se spojit na svoju wi-fi mrezu,stalno mi daje DNS pogreska...kako uopce ubacit DNS postavke...imam ADSL od T-Com-a a ruter zyxel...ajde ako neko zna neka odgovori
evo, naručio sam ovaj model i to čisto slučajno, javim impresije kad stigne.
do sada sam koristio nokiu e-52, a prije nje e-51, tako da na badu prelazim sa symbiana....
gledao sam malo mišljenja na netu, uglavnom jako pozitivna.....vidjeti ćemo kad stigne
Hej Batal.
Kakvu to imas wireless mrezu da ti trebaju DNS-ovi?
U mobitelu pod "Settings" - Connectivity - Wi-Fi, upali wifi, pronadji svoju mrezu i upisi lozinku kad te zatrazi.
Sve ostale postavke za providera upisujes u router i to nema nikakve veze sa mobitelom.
Widgeti se micu tako da na pocetnom ekranu gore lijevo stisnes "widget". I kad ti otvori widgete prisloni i DRZI prst na tom vidgetu koji trebas maknuti.
Kad se pojavi veliki zuti okvir oko widgeta odvuci ga dolje medju ostale.
Bookmarks