Start,run,msconfig,BOOT.INI i obriši šta smeta. Nemoj nešto krivo obrisat!![]()
Imam windows vistu na kompu...prilikom paljenja,mi izbacuje,koji operativni sistem da izaberem,vista ili linux...linux-a uopste nema....kako da to uklonim da mi automatski,podigne vistu??...isao sam na system,start up and recovery,i tamo mi je samo vista.....HVALA!!
Start,run,msconfig,BOOT.INI i obriši šta smeta. Nemoj nešto krivo obrisat!![]()
Bila mi je frka upasti u to....Tamo ima samo vista,i stoji kao default OS,nema nista za maketi.:S
Kruva ti,odakle sad taj nesretni Linux?
Jesi li ga imao dosad ili...?
Kad se to pocelo desavat?
......Ne znam.kupio sam laptop prije par dana,i bila samo jedna particija,i kad sam napravio drugu,pocelo mi to izbacivati,a tome ima 3-4 dana...
Od tog nista ne funkcionira....i da,pri dnu ekrana pise insert floppy,and pressF2 to run setup.
Neznam kako je na visti ali na XP-u ima opcija da se postavi defaultni OS prilikom dizanja sustava.
Start - Desni klik na my computer - Advanced - startup and recovery - Settings
slicno je i na visti,samo,kako sam vec naveo,imam jedino vistu u ponudi..................PLEASE HELP!!!
Ako je slično kao na XP-u onda odznači "Time to display list of operating systems" (pod default je windows vista)pa OK .Resetiraj resetiraj mašinu i javi dali ima pomaka.slicno je i na visti,samo,kako sam vec naveo,imam jedino vistu u ponudi..................PLEASE HELP!!!
Odznacio sam time to display....i dalje nista..vista je licencirana,a prije par dana sam kupio laptop,i odmah prooblemi...mislim,i nije bas neki problem,ali me uzasno nervira...sto je najgore,nisam dobio disk,od viste,a da ponovo rusim sistem,nebih......
Da neotvaram novu temu.. sorry na
Kako maknuti ono pri paljenju XP-a di se bira User, znači komp se pali, prva plava slika XP-a i imam samo jedan User na kompu, a on neće automatski da se pokrene do kraja i da pokaže desktop, već treba kliknut na Usera da bi on nastavio sa pokretanjem. Kako to ukloniti?
T630->K700i->K530->N73->N82->Omnia->Galaxy->Legend->Desire->GalaxyS->GalaxySII->EVO3D -> SGS -> SGS2 -> SGS3
Start > Run > control userpasswords2 > OK > klikni na svoj user name > skini kvačicu Users must enter a user name and password to use this computer > OK > upiši password ukoliko ga imaš > OK
Any help??![]()
Nikad nisan radio na Visti tj. zahebavao se s njom u detalje. Uđi kao administrator u komp preko safe moda i pokusaj opet pronac boot.ini fajl i pazljivo ga skockaj tako da izbacis linux van. System restore također popravlja boot.ini ako se je zablesio,pa mozes i njega odradit na najblizi datum prije tog tvog polu-uspješnog particioniranja. Kasnije particioniraš (ako se i particija izgubi) s nekim provjerenim tutorialom i provjerenim programom...![]()
Na Visti i 7 nema boot.ini datoteke, zamijenila ju je bootmgr datoteka koja se ne može uređivati Notepadom nego isključivo EasyBCD-om ili VistaBootProom (za oba je potreban .NET Framework). Pitanje je postoji li uopće ta Linux stavka u njemu, ali vjerujem da ne postoji jer je Linux GRUB loader obično ispred Windowsovog.
http://www.google.hr/search?hl=hr&cl...meta=&aq=f&oq=
To i ja mislim,al eto bubnuo sam jer rekoh da nisam nikad analizirao neVistu.
Nek eventualno okine system restore ako je moguce ili nek ruši. Ovako bas i nije pametno prčkat da se jos nesto ne smrda...
Rijesio sam prooblem,ne znam ni ja kako,sa EasyBCD![]()
![]()
......Iaoko ni tamo cak nije bilo Linux-a,nesto sam cacnuo,i sad na paljenu se dize samo Vista....HVALA VAM SVIMA!!
![]()
Bookmarks