Koliko znam nema flash podrske sto je po meni malo cudno.......
Nisam baš primijetio nešto da smo u zadnje vrijeme raspravljali/pisali o Firefox Mobile (Fennec). Ali on je tu. Odnosno pojavio se prvo za Maemo5 platformu.
Sada slijedi izrada za Android platformu te WM. Što se tiče Androida niže je slika kako on izgleda na Android emulatoru. Još se radi na alpha verziji, a koliko sam upoznad za WM postoji i ekipa gura naprijed za finalnu distribuciju, od kada je za Maemo vani.
Što se tiče ostalih platformi Symbian i iPhone još se nezna dali će izbacivati i kada. Symbian se i spominjao, dok za iPhone nema još planova/najava. Vjerujem ne svakako dok se za Android i WM ne pojavi?
Može neki komentar od ekipe koja je upucala Fennec na N900? Jeli to kao na desktop računalima, riječ dvije... ili će Opera i dalje biti vladar?
HC4L
Koliko znam nema flash podrske sto je po meni malo cudno.......
Evo još nekih novosti: pričanja idu da se krajem godine može očekivati Firefox Mobile preglednik za Android. Nadalje u Mozilli razmišljaju o tome hoće li se koncentrirati za razvoj Fennec-a za Windows Mobile 6.5 ili najavljeni Windows Phone 7, a razmišljaju i o razvoju svog mobilnog browsera za novu MeeGo platformu.
HC4L
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs
Evo još malo o lisici. Kako to izgleda na Androidu 2.1, Nexus One:
Izašla je i nova alpha verzija za WM (Fennec Alpha4) i to je nekako ovako:
kako pišu:
New in this version is:
downloaded here
- Improved interactions with the software keyboard
- Fixed painting artefacts from panning
- Faster .exe installer option
- More responsive "fuzzy" zoom
- Option to become default browser
- Opening downloads from download manager fixed
- Password echoing
- Improved panning/scrolling performance
- Improved start-up time
- Numerous bug fixes
- Improved painting performance
- Improved UI polish
- Improved kinetic panning with directional locking
- Ability to scroll frames
- Improved zooming support
HC4L
Je probao tko ovo? Puni mi se sad mob pa ne mogu
To bi trebalo imati puni flash support a ne ovaj flash lite 3.1 ili?
Pa nije baš glupo. Symbian ovaj danas baš i nije nešto ,a iphone ima i više nego ok browser na sebi tak da i nema baš nekog razloga razvijanja za te os-ove.Po meni je blesavo to sto zanemaruju Symbian i iPhone koji su ipak najpopularniji OS-evi danasnjice..
Ipak mi se neda cekat jos 2 god da bi izasla alpha/beta verzija sa hrpetinom bugova za Symbian, a ne isplati mi se zbog toga mijenjat na Androit/Win Mob...
Ja sam probao. Jako loše. Bugovito, sporo, ruši sistem, neupotrebljivo.
Na N900 mi nikako nece otvorit jednu stranicu (www.index.hr).
Kad god to utipkam mi se srusi program :/
Isto tako mi i pri normalnom browsanju steka..I trebam cekat po 1 min da mi se ucita recimo nas forum.
@Eis: Pa pogledaj brojke, vidjet ces da ti je Symbian OS 1. u svijetu po broju korisnika, zatim ide iPhone-ov OS pa WM pa ostali...
Meni bi bilo logicnije da su prvo za Symbian to napravili pa onda za mobove poput N900...
Ovak ce puuuno ljudi pocet prelazit na druge OS-ove zbog ovakvih gluposti..
"Because the people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do" S. Jobs
Bookmarks