Join Today
+ Odgovori na temu
Stranica 4 od 5 PrvaPrva 1 2 3 4 5 PosljednjiPosljednji
Prikazujem rezultate 76 do 100 od 107
    Pravi forumaš Postignuća:
    Veteran1000 Experience Points

Datum registracije
    Jul 2009
    Bodovi
    2.605
    Nivo
    11
    Bodovi: 2.605, Nivo: 11
    Ukupna aktivnost: 30,1%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    U Canon shopu u OS dođe za keš 2800,kupio prije 20 dana,aparat je stvarno odličan.
    Imao sam Sony H50,s 15x zoomom,koji sam koristio-rijetko,jer te fotke nisu nizašta,4-5x su sasvim dovoljne,a i kvaliteta fotki je puno bolja na S90 nego na TZ10 ILI HX5

Datum registracije
    Apr 2008
    Godina
    49
    Bodovi
    4.177
    Nivo
    15
    Bodovi: 4.177, Nivo: 15
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Za nekoga tko je okorjeli fan dslr-a i ne zeli se niti u jednom trenutku odreci maksimalne kvalitete fotki (koliko je to moguce sa kompaktom) zaista mislim da je S90 najbolji izbor, ali za prosjecnog korisnika, obiteljskog covjeka ipak mislim da je Lumix TZ10 bolji i svestraniji izbor.
    Stavi u njega 16GB karticu i ima mjesta za 2 sata HD videa, fotke, na more ne mora vuci posebno kameru, posebno fotic, ima sirok raspon zooma koji je kod TZ10 odlican i za interijere jer pocinje od 25mm pa u kadar stane puno vise, a za van ima 12X opticki zoom koji nekada jako dobro dodje i ne slazem se da je neupotrebljiv...pa ne govorimo o digitalnom zoomu.
    Uglavnom mislim da je S90 vise kamera za entuzijaste, a da je prema svemu sto je G3TDI napisao da mu treba bolji izbor TZ10, a ja opet ponavljam da bi i sa HX5V bio prezadovoljan jer znam par ljudi koji ga imaju i nitko nije nezadovoljan.

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Mar 2007
    Mobitel
    Samsung S2, S4 mini
    Operater
    T-mobile
    Bodovi
    10.325
    Nivo
    24
    Bodovi: 10.325, Nivo: 24
    Bodovi: 10.325, Nivo: 24
    Ukupna aktivnost: 27,0%
    Ukupna aktivnost: 27,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    a kontam i ja još svakako domoći se HX5V, pa vidjeti...on mi se čini nekako naj realniji... još ako se nađe neki s popustom, kontam da boljeg nema...
    HX5 koliko sam skužio ima bolji video i od Canona i Lumixa?
    gledo sam malo i Canon IXUS 210 IS, touch, 2.599..kakav je on?

idem sljedeći tjedan na more, tako da ovaj tjedan moram nešto nabaviti, pa iskoristit odma fotić i na moru.
    nisam se ništa kužio u fotiće i sad mi previše info o svima i nemogu se nikako odlučiti..al opet kontam si da s nijednim nebi trebo fulat, da su svi dovoljno kvalitetni za mene..
    Zadnji uredio vwgolf3 : 19-07-2010 u 13:39

EMP moderator Postignuća:
    VeteranTagger Second Class25000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Jun 2005
    Mobitel
    Huawei Mate 10
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    40
    Bodovi
    32.026
    Nivo
    43
    Bodovi: 32.026, Nivo: 43
    Bodovi: 32.026, Nivo: 43
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ako hoćeš, sutra se vidimo i pokažem ti HX5V, ionako idem u Pakrac i Požegu...

Forumaš Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Mar 2010
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao domy_os Pregledaj post
    Mislim da ću se ja riješiti HX5 i uzeti nešto drugo, ne sviđa mi se. Kad se fotografira na najširem kutu (bez zooma), slike su praktički neupotrebljive jer su rubovi totalno iskrivljeni, a u kamera modu slika je lagano spljoštena pa su ljudi nešto širi nego što jesu. Osim toga, software se tu i tamo zblesira pa nešto zezne kod obrade slika. Detalji se izgube i slika poprimi izgled kao da ju je netko nacrtao vodenim bojama. Baterija traje preeekratko, jedva napravim 100 slika i to sa isključenim GPS-om i kompasom. Ekran je isto jako loš, prezrnat i ima previše zasićene boje, pogotovo crvenu. Probao drugi primjerak, ista stvar, ne znam koji im je vrag...

Ja imam w380 i nisam pretjerano oduševljen i mislio sam kupit hx5v no ovo što si izjavio je u skladu s onim što sam pročitao po nekim stranicama od ljudi koji ga imaju.Fotić mi je strava,ono baš taman,prvenstveno zbog slija u tamnijim uvjetima,panorame i diminzija,e to su stvari na papiru no očito i nije tako...Tz 10 je preskup ali sada jedino tz 8 "možda" dolazi u obzir iako mi na prvu i nije legao baš naj...Eventualno h55?! Ne znam kakve slije rade u noćnim uvjetima,jer ja sam tip od aut.moda jer tako većina situacija nalaže,pali i slikaj.

Datum registracije
    Jul 2009
    Bodovi
    2.605
    Nivo
    11
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Samo Canon S90. SVA OSTALO marketing

Datum registracije
    Apr 2008
    Godina
    49
    Bodovi
    4.177
    Nivo
    15
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Galandriel Pregledaj post
    Ja imam w380 i nisam pretjerano oduševljen i mislio sam kupit hx5v no ovo što si izjavio je u skladu s onim što sam pročitao po nekim stranicama od ljudi koji ga imaju.Fotić mi je strava,ono baš taman,prvenstveno zbog slija u tamnijim uvjetima,panorame i diminzija,e to su stvari na papiru no očito i nije tako...Tz 10 je preskup ali sada jedino tz 8 "možda" dolazi u obzir iako mi na prvu i nije legao baš naj...Eventualno h55?! Ne znam kakve slije rade u noćnim uvjetima,jer ja sam tip od aut.moda jer tako većina situacija nalaže,pali i slikaj.
    Osobno poznajem troje ljudi koji imaju HX5V i bas nitko nema navedene probleme.
    Mislim da je HX5V najbolji "paket opcija" za tu cijenu i uz duzno postovanje prema Canonu S90 (i sam sam Canon fan) nije dostojna alternativa HX5V.
    90% korisnika ce vise cijeniti brdo opcija kojima HX5V obiluje nasuprot kvalitetnijih fotki koje daje S90...S90 je jednostavno fotic za entuzijaste dok ce prosjecan obiteljski covjek prije odabrati HX5V.

Forumaš Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Mar 2010
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao dule977 Pregledaj post
    Osobno poznajem troje ljudi koji imaju HX5V i bas nitko nema navedene probleme.
    Mislim da je HX5V najbolji "paket opcija" za tu cijenu i uz duzno postovanje prema Canonu S90 (i sam sam Canon fan) nije dostojna alternativa HX5V.
    90% korisnika ce vise cijeniti brdo opcija kojima HX5V obiluje nasuprot kvalitetnijih fotki koje daje S90...S90 je jednostavno fotic za entuzijaste dok ce prosjecan obiteljski covjek prije odabrati HX5V.

Slažem se s tobom,nisam nekakav foto expert ali obožavam tehniku i novotarije koje donosi sa sobom,tu ubrajam i hx5v koji ima zbilja zanimljivih postavki i s druge strane čemu ful HD ako je od k... i ako slike na fotiću nisu bar dobre a da ne kažem vrlo dobre,ipak je to prvenstveno foto aparat.No i sam sam obiteljski čovjek i osim koje slije našao bi se tu snimiti i koji video te sam ga s toga i želio uzeti.Imam priliku naručiti ga iz USA gdje je nešto povoljniji samo ne znam dal se kojim adapterom da rješiti 110/220V,vjer. da...Evo na www.photographyblog.com ili na www.cameralabs.com sam pročitao komentare koji se poklapaju s domy_os iskustvom.

Datum registracije
    Apr 2008
    Godina
    49
    Bodovi
    4.177
    Nivo
    15
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Slažem se s tobom,nisam nekakav foto expert ali obožavam tehniku i novotarije koje donosi sa sobom,tu ubrajam i hx5v koji ima zbilja zanimljivih postavki i s druge strane čemu ful HD ako je od k... i ako slike na fotiću nisu bar dobre a da ne kažem vrlo dobre,ipak je to prvenstveno foto aparat.No i sam sam obiteljski čovjek i osim koje slije našao bi se tu snimiti i koji video te sam ga s toga i želio uzeti.Imam priliku naručiti ga iz USA gdje je nešto povoljniji samo ne znam dal se kojim adapterom da rješiti 110/220V,vjer. da...Evo na www.photographyblog.com ili na www.cameralabs.com sam pročitao komentare koji se poklapaju s domy_os iskustvom.

Kako mislis cemu full HD ako je od k...?
    Video snimljen sa HX5V izgleda vrhunski, posebno ako ga gledas na nekom HD ekranu, a slike nisu nikakva "katastrofa"...na nivou su klase dok su one u "low light" uvjetima znatno iznad klase kojoj pripada.
    Sve skupa po meni najbolja ponuda za tu cijenu, a ovi primjeri su izolirani slucajevi jer ponavljam jos jednom, troje ljudi koje osobno znam i koji imaju taj aparat nemaju bas nikakvih problema.

Forumaš Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Mar 2010
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo prethodni post:
    Mislim da ću se ja riješiti HX5 i uzeti nešto drugo, ne sviđa mi se. Kad se fotografira na najširem kutu (bez zooma), slike su praktički neupotrebljive jer su rubovi totalno iskrivljeni, a u kamera modu slika je lagano spljoštena pa su ljudi nešto širi nego što jesu. Osim toga, software se tu i tamo zblesira pa nešto zezne kod obrade slika. Detalji se izgube i slika poprimi izgled kao da ju je netko nacrtao vodenim bojama. Baterija traje preeekratko, jedva napravim 100 slika i to sa isključenim GPS-om i kompasom. Ekran je isto jako loš, prezrnat i ima previše zasićene boje, pogotovo crvenu. Probao drugi primjerak, ista stvar, ne znam koji im je vrag...

Recimo da imaš pravo i da su to izdvojeni slučajevi.Nadam se -)

Datum registracije
    Apr 2008
    Godina
    49
    Bodovi
    4.177
    Nivo
    15
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Osim toga, software se tu i tamo zblesira pa nešto zezne kod obrade slika. Detalji se izgube i slika poprimi izgled kao da ju je netko nacrtao vodenim bojama. Baterija traje preeekratko, jedva napravim 100 slika i to sa isključenim GPS-om i kompasom.

Sto se ovog dijela tice to nisam primjetio niti na jednom primjerku od ovih koje sam ja vidio, a pogotovo ne da im baterija traje prekratko.

Datum registracije
    Jul 2009
    Bodovi
    2.605
    Nivo
    11
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    eh stari legendarni H50,damuje samo taj video od HX5....

Datum registracije
    Apr 2008
    Godina
    49
    Bodovi
    4.177
    Nivo
    15
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Definitivno...neces vjerovati, ali i meni je to palo napamet.

Datum registracije
    Apr 2008
    Godina
    49
    Bodovi
    4.177
    Nivo
    15
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    http://www.dpreview.com/news/1008/10...wershots95.asp

Evo ga, to je to...S95 donosi sve ono sto sam zamjerao S90...sada je to fotic za svaku preporuku.
    Medju ostalim dodali su i HD video 720.

Datum registracije
    Jul 2009
    Bodovi
    2.605
    Nivo
    11
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bio je i prije,zato što se zove FOTIĆ

Datum registracije
    Apr 2008
    Godina
    49
    Bodovi
    4.177
    Nivo
    15
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tebi je bio, meni nije...video mi je isto bitan i meni je hendikep da mi fotic snima video prosjecne kvalitete.
    Da je to tako kako ti tvrdis Canon nebi ni dodavao HD video, ali su skuzili da im kupce preotimaju ostali proizvodjaci.
    Cak i SLR modeli nude HD video danas (moj EOS 550D snima 1080p) tako da je to jos jedan dokaz da je tvoja tvrdnja besmislena.
    Meni je sada S95 idealan fotic koji uz vrhunske fotke nudi i odlicnu kvalitetu videa.
    Ova tvoja tvrdnja da se zove FOTIĆ je smjesna jer danas uredjaji da bi bili interesantni sirem krugu korisnika moraju biti sto svestraniji...npr. mobitel, dali po tebi on treba imati samo opciju pozivanja?
    Meni je moj iPhone kao svicarski nozic, svestrani uredjaj s kojim obavljam hrpu stvari...da nije takav nebi me ni zanimao.

Forumaš Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Mar 2010
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I...? Da li je tko što uzeo prije godišnjih,da li je zadovoljan izborom...panasonic,sony? Stali smo s prijedlozima i usporedbama -
    Našao sam ovo na netu (http://www.njuskalo.hr/digitalni-fot...-oglas-1599364).
    Čini li vam se kao nekakva prevara?Cijena je i ok ako nije nekakava muljaža ali vidim da daju dosta Sonyevih tehnikalija!?
    Zadnji uredio Galandriel : 02-09-2010 u 21:01

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Nov 2007
    Godina
    47
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Da li ima razlike u brzini snimanja sa SDHC karticom i SDHC micro karticom sa adapterom?
    Ako su obje istih brzina (4) 15Mb/s. Koju karticu da uzmem za HX5V?
    Uzeo bih ovu ako je čita sony: http://www.optimum-online.hr/detalji..._w_reader.aspx

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao yamadado Pregledaj post
    Da li ima razlike u brzini snimanja sa SDHC karticom i SDHC micro karticom sa adapterom?
    Ako su obje istih brzina (4) 15Mb/s. Koju karticu da uzmem za HX5V?
    Uzeo bih ovu ako je čita sony: http://www.optimum-online.hr/detalji..._w_reader.aspx
    Brzina snimanja (ako govorimo o karticama iste brzine) je uvijek jednaka.

Sony preporuka je sljedeca:

When using movie mode Memory Stick PRO Duo with MARK2 logo, Memory Stick PRO-HG, Class 4 or higher for SD/SDHC/SDXC media are recommended.

Kartica navedena na linku je odlicna kartica i definitivno ce ispuniti ocekivanja.

Za koristenje micro kartice trebati ce adapter:

http://www.google.hr/imgres?imgurl=h...ed=0CDQQ9QEwAw

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Nov 2007
    Godina
    47
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Bimbi Pregledaj post
    Brzina snimanja (ako govorimo o karticama iste brzine) je uvijek jednaka.

Sony preporuka je sljedeca:

When using movie mode Memory Stick PRO Duo with MARK2 logo, Memory Stick PRO-HG, Class 4 or higher for SD/SDHC/SDXC media are recommended.

Kartica navedena na linku je odlicna kartica i definitivno ce ispuniti ocekivanja.

Za koristenje micro kartice trebati ce adapter:

http://www.google.hr/imgres?imgurl=h...ed=0CDQQ9QEwAw
    znači trebao bi primjetiti razliku u brzini između te kartice i npr. ove: http://www.optimum-online.hr/detalji...gb_30mb_s.aspx , a sa ovom http://www.optimum-online.hr/detalji...ra_ii_8gb.aspxbi trebalo biti isto
    Zadnji uredio yamadado : 13-09-2010 u 09:52

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao yamadado Pregledaj post
    znači trebao bi primjetiti razliku u brzini između te kartice i npr. ove: http://www.optimum-online.hr/detalji...gb_30mb_s.aspx , a sa ovom http://www.optimum-online.hr/detalji...ra_ii_8gb.aspxbi trebalo biti isto
    Razlika izmedju ovih kartica, naravno, postoji.

Prema mome iskustvu 15 Mb/s je dovoljno za tvoje potrebe.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Nov 2007
    Godina
    47
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Ok! Tnx! Imam običnu micro sd od 4 gb u mobitelu pa ću probat i snjom kad stigne fotoaparat za usporedbu, pa napišem dojmove.
    Zadnji uredio yamadado : 13-09-2010 u 09:52

Forumaš Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Mar 2010
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mene zanima da li je panasonic tz10 toliko bolji od hx5v po kvaliteti fotografija? Eto sam isčitao sve moguće recenzije i usporedbe po netu,i sad ništa ne znam )

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Nov 2007
    Godina
    47
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mene zanima da li je panasonic tz10 toliko bolji od hx5v po kvaliteti fotografija? Eto sam isčitao sve moguće recenzije i usporedbe po netu,i sad ništa ne znam )
    Mislim da je razlika neprimjetna, primjetio bi razliku između ove klase i slr-a...
    Za sada sam zadovoljan sa HX5V, nisam imao priliku isprobat po danu, ali po slabijem osvjetljenju radi odlične fotke, ali očekivao sam manje noisa, ali valjda je to normalno...nema smisla "noćne" fotke povečavat tolko :-)

Isprobao sam snimanje videa u svim rezolucijama i čak na HD ready tv-u se vidi razlika između dvije najveće rezolucije...ima odlična image stabilizator koji ublažava trešnju, tako da se i pri full zumu moze odlično snimiti video...

Primjetio sam da u odnosu na stari olypmus mju 300, sony snima širi kut, ali sa zumom na olympusu od 3x zumira malo manje nego sa 10x na sony-u. Bum stavil slike uskoro kad ulovim više vremena i uzmem kabel za prebacivanje na posel :-)

Forumaš Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Mar 2010
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Znači igra i ovaj tip kartice za njega
    http://www.optimum-online.hr/detalji...ndisk_8gb.aspx
    .Znaš li koja je brzina zapisa kod ovakvih kartica ili bolje ici na neku ultra II?!

+ Odgovori na temu
Stranica 4 od 5 PrvaPrva 1 2 3 4 5 PosljednjiPosljednji

Slične teme

1. Sony DCR-HC53 ili Sony DCR-HC62
    By vatrogasacGoran in forum Digitalne Video Kamere (Camcorders)
    Odgovora: 3
    Posljednji post: 23-06-2008, 21:18
  2. Olympus FE340 vs Sony W130 vs Sony W90
    By redscro in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 3
    Posljednji post: 23-04-2008, 20:21
  3. Sony Alpha DSLR-A100...Sony se pridruzuje DSLR drustvu!
    By Bimbi in forum SLR digitalni fotoaparati i oprema
    Odgovora: 4
    Posljednji post: 05-08-2006, 17:16
  4. Sony DSC P200 vs. Sony DSC W50 vs. Sony DSC T5
    By refugee in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 6
    Posljednji post: 27-05-2006, 07:56

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke