Uz TX7 ide jedna baterija.
Ne, osim ako ti prioritet nije snimanje full HD videa jer je to valjda jedino po cemu je HX5 bolji.
Isto tako, ako je prioritet 1080 HD video onda HX5V.
HX5V nije usporediv sa H50 sto se tice fotki, ali ima i on neke svoje adute.
Imam TX7 koji je po mnogocemu slican, ali kvalitetom fotki ipak zaostaju za aparatima kao sto je bio legendarni H50.
Zadnji uredio dule977 : 26-06-2010 u 09:36
Pozdrav sony hx5 snima 1080i a ne 1080p
1080i ili 1080p...kako god, video izgleda vrhunski na nekom HD ekranu i to je najbitnije.
bok
Pa to ti je ono što si i sam rekao da si vidio video snimljenim hx5 i tz7 da lumix nije ništa zaostao da su prilično jednaki bez obzira što sony hx5 snima u 1080i a i vele"" da snimano u 720p je bolja kvali od 1080i ali svejedno video je ok s obzirom s čim se snima.
Veselim se uskoro da ću postat vlasnik tz7 2400kn rezervirao sam ga ...za 3-4 dana...
Pozdrav
Video nije samo OK, vec je stvarno vrhunski...imam TX7 koji snima 1080 rezoluciju i zaista je nevjerojatno koliko su kamere napredovale kada takvu kvalitetu videa mozemo dobiti od tako malih kamera.
Sto se tice TZ7, dobro si odabrao i neces pozaliti jer je kamera odlicna u svakom pogledu.
evo gledam malo šta se nudi po osijeku...sve proizvođaće, modele... čini mi se da pada odluka na Sony...
fotke tako-tako, ali najbitniji mi je video!
gledam HX5 2599, TX7 2999, a H55 1859, ali neznam kakav je njegov video...koliko sam skužio (a nekužim se) nije full HD i lošije je kvalitete, ali bolje slike?
TX7 mi se jednostavno izgledom nesviđa, nemam osjećaj da držim aparat nego mob., tako da se sad još malo premišljam...
ima tko koju pametnu za savjetovati?![]()
Meni se TX7 bas izgledom svidio +sto je jako praktican...samo spustis poklopac prema dolje i za sekundu je spreman za upotrebu...na jednu tipku saltas hoces fotic ili video, a veliki + mi je i touch screen.
Za ozbiljnije slikanje imam EOS 550D tako da sam bas zelio neki fotic koji moze biti uvijek samnom kad mi treba, a TX7 je idealan za to.
Ako ce to biti jedini i glavni fotic onda se slazem da je HX5V bolji izbor jer ima i veci raspon zooma...posto ti je video jako bitan ja bi onda da sam na tvom mjestu eliminirao iz izbora H55.
a video je dosta bitan, zato sam prvobitno i tražio kameru, al kad sam vidio tvoj video skužio sam da mi definitivno netreba posebno kamera!
da, jedini fotić će biti... EOS kontam da ipak nije za mene, potpuni sam amater za slikanje.
volim slikati auto, ženu i buduće dijete mi je najbitnije slikati, snimiti u svakoj dogodovštini![]()
Eh,dokle je stiglo ,a se fotoaparati mjere po kvaliteti videa a ne po kvaliteti fotografije.
Svi proizvodjaci su spoznali znacenje videa i nisu imuni na zelje kupaca...cak i svi dslr aparati danas snimaju HD video jer se ne zele odreci nijednog kupca.
Tebi video ocito ne treba, a mi koji imamo malu djecu ga zelimo imati...jednostavno nemoj koristiti tu funkciju i gotovo.
Mislim da ću se ja riješiti HX5 i uzeti nešto drugo, ne sviđa mi se. Kad se fotografira na najširem kutu (bez zooma), slike su praktički neupotrebljive jer su rubovi totalno iskrivljeni, a u kamera modu slika je lagano spljoštena pa su ljudi nešto širi nego što jesu. Osim toga, software se tu i tamo zblesira pa nešto zezne kod obrade slika. Detalji se izgube i slika poprimi izgled kao da ju je netko nacrtao vodenim bojama. Baterija traje preeekratko, jedva napravim 100 slika i to sa isključenim GPS-om i kompasom. Ekran je isto jako loš, prezrnat i ima previše zasićene boje, pogotovo crvenu. Probao drugi primjerak, ista stvar, ne znam koji im je vrag...
e da si dodao koju stotku i kupio Canon S90,imao bi najbolji kompakt fotić trenutno na tržištu-slike savršene za kompakt klasu-2800 kn
Fotke su zaista vrhunske na S90, a i ja bi ga rado imao samo da snima bolji video...meni je kvaliteta videa na S90 neprihvatljiva.
Imam TX7 i takodjer nisam nesto preodusevljen fotkama, ali su u odnosu na mobitel vrhunske, a video je savrsen...kada trebam dobru fotku uzmem EOS.
2Domi
Kao sto sam vec spomenuo, sogorica mi ima HX5V i za prvi maj smo cijeli dan slikali s njim, video snimali, a baterija nije posustala, a i sve ove probleme koje si naveo nisam primjetio osim deformiranih ljudi, ali i to je prisutno samo kada su u uglovima fotki.
umalo otišao kupiti fotić (HX5) i sad ste me razuvjerili...
moram ga definitivno negdje naći pa isprobati prije nego izbrojim lovu
Ja zujim okolo svaki dan pa ga mogu ponijeti, platiš kafu i pogledaš ga...![]()
ako ti nije toliko bitan video,bez razmišljanja Canon S90,ja sam ga kupio u Canon shopu za 2800 u OS.
Imao sam H50 i nakon njega sam se dvoumio između HX5 i S90,ali pošto volim više fotografiju od videa,logičo da je izbor pao na S90.STANE U SVAKI džepić ,a slike boli glava,za 5
za razliku od videa,fotografija je vječna...
a i TZ10 U Osijeku je skuplji od S90
da, TZ10 je 3399,00, to mi je definitivno previše za kompakt dati...
toliko košta i Canon EOS 1000D
konto sam do 2500 dati, ajd 100,200 +/-, al 3400 nedam za kompakta![]()
Bok vwgolf3
Imaš tz10 na njuškalo ga neki tip prodaje za 2100kn novi zapakiran ali bez gar. neznam u čemu je kvaka??
Da mu nabrojiš 1950kn valjda bi išlo.....
Pozdrav FORUMAŠIMA
http://www.optimum-online.hr/detalji...oom_plavi.aspx
U Optimumu ga imas za 350 Kn jeftinije...dakle skoro isto kosta kao i Canon S90.
Za S90 nema dileme, radi odlicne fotke, ali TZ10 je u prednosti jer snima HD video, ima 12X opticki zoom, podjednako je kompaktan, ima GPS (iako mi ovo nije nesto bitno)...opcenito mislim da je svestraniji fotic.
Imas ih ovdje oba, "side by side":
http://www.dpreview.com/reviews/compare_post.asp
Zadnji uredio dule977 : 17-07-2010 u 16:34
Bookmarks