= Citat = Izvorno postao Harasho! Pregledaj post
Jesi li upoznat s činjenicom da povrat poreza dobivaš u trgovini u kojoj je kupljena roba tek nakon što ti odobre potvrdu na granici, plus, trgovina se može opredijeliti da ne vrši povrat poreza jer ih zakon time ne obvezuje.
P.S Tko bi prošao toliko muke i plačao put do trsta ako si nemože/neželi priuštiti mob skuplji od 800kn?

Nema mu druge nego da si uzme nešto polovno i najvjerovatnije izraubano ako na mobu želi imati uvjetovane karakteristike...
Zivim u Rovinju,100km od Trsta i svaku subotu sam gore i kupujem nesto,bez problema dobijes pecat na granici a sljedeci put u toj istoj trgovini vrate IVU bez ikakvog problema...
A to da ih zakon ne obvezuje nije istina jer za svakog pojedinog stranca oni su obavezni isplatiti,naravno ako on to zatrazi sa ovjerenom i pecatiranom fakturom...
Zasto bi ja kao potrosac najprije placao IVU pa zatim PDV,nema smisla,zar ne?
Neznam odkud tebi da TRGOVCI IMAJU PRAVO ODBITI VRATITI IVU,to mi je zaista prva u zivotu....

Sve je to legalno pa ne razumijem zasto bi oni to odbili...

Ne znaci da svaki mob godinu star mora biti istrosen itd,malo strpljenja i to je to...

Sto se tice 5800 vs KC550 mislim da tu nema nikakve dileme,Nokia je pravi music phone a LG vise nekakav foto mob...
Po mojoj procjeni ulog ulozeno-dobiveno je debelo na strani Nokie....