Pozdrav,
ljudi nemojte nasjedati na ovakve mailove koje vam šalju.
Na njuškalu imam nekoliko oglasa za mobitele i laptop novijih datuma, javila mi se Mihaela Mesic i želi kupiti mobitel e65. Na početku nisam ni sumnjao da bi se radilo o prevari jer mi nije ništa neobično da se roba šalje poštom. Ipak malo me začudilo jer je adresa u Nigeriji, ali ok uključio sam se u dopisivanje, a pošto nisam imao devizni račun čak sam i dan prije išao u banku otvoriti devizni račun.
I tako napisao sam joj da je cijena aparata 105 USD sa dostavom, ali ona je napisala da će mi uplatiti 150 USD. To mi je isto bilo čudno ali nisam ništa posumnjao....
Pošto imam još jedan račun na njuškalu stvar mi je bila čudna jer mi je isti mail stigao i na drugi mail koji je vezan za njuškalo a za laptop.
Ista žena, isti mail...
Tada sam išao na google i naišao i na vaše primjere.
Sad sam znao da je prevara ali sam išao do kraja.
Iako je cijena laptopa na njuškalu 3400 kn ja sam joj napisao cijenu da mi uplati 1380 USD na paypal. Za otprilike cca sat vremena stiže mi mail da je uplata napravljena.
Na paypal sam provjerio, naravno da nije ništa stiglo kad je mail fake-an i id transakcije je za sve isti : ***Mihaela Mesic has sent you an Auction Payment with PayPal Transaction ID: 6GM68876N01367226***
U mailu je navedeno:
You received a Payment of $1,380.00 USD from Mihaela Mesic (mihaela.mesic@hotmail.com)
Important Notice:
This PayPal Payment has been deducted from the buyer's account but can not be credited into your account until the Shipment Information is received from you E.G Tracking Number or a copy of the Shipment Receipt.
You can now go and ship out the buyer's merchandise and send the tracking number to us.
Reversals : This method of payment can not be reversed.
Da i u tome je stvar prevare, jer paypal ne nudi takvu opciju, barem koliko mi je poznato. Kad se novac pošalje, onda je poslan i na računu primatelja, nema nikakvih dodatnih procedura.
To sam i napisao i naravno nisam dobio nikakv odgovor.
Tko zna, da nisam dobio drugi mail sa istim sadržajem dali bi mi bilo sunjivo i dali bi išao na net googlat sve skupa. Možda bi i ja popušio jer je sve uvjerljivo ali postoje detalji po kojima se vidi da je fake.
Ali tko bi uvijek sve provjeravao ZATO LJUDI PAZITE I 10 PUTA PROVJERAVAJTE I NE ŠALJITE NIKOME NIŠTA DOK NE VIDITE NOVCE U RUKAMA
Obavijestit ću o mailom i njuškalo o ovim situacijama pa da se korisnici na neki način upozore.
Bok

Odgovori uz citat
Bookmarks