Ako TV kartica ima video in, onda možeš DVB-T receiver možeš spojiti na nju. Postoji mali milijun adaptera za to... Što bi uopće kemijao s tim receiverom? Pogledaj što ti donosi novi firmware.
Da, Chipoteka ih ima. Tu sad može biti jedan problem, a to je crno bijela slika. Ne znam kako je izveden scart, ali većina će na RCA konektore davati crno bijelu sliku. To se riješi spajanjem 15. i 20. pina na samom adapteru. Daj mi točan model TV kartice jer ne nalazim ništa pametno...
Hmm, na samoj kartici i u uputama nigdje nepiše točan model kartice, ali našao sam na google-u sliku kartice, i to je ova, indentična je, znači model saa7130
T630->K700i->K530->N73->N82->Omnia->Galaxy->Legend->Desire->GalaxyS->GalaxySII->EVO3D -> SGS -> SGS2 -> SGS3
Još da se vidi što piše na konektorima...![]()
Evo redom:
FM ANT
TV ANT
VIDEO IN
AUDIO IN
S-VIDEO IN
AUDIO OUT
R/M
T630->K700i->K530->N73->N82->Omnia->Galaxy->Legend->Desire->GalaxyS->GalaxySII->EVO3D -> SGS -> SGS2 -> SGS3
Kupi onda ovakav scart adapter, što kvalitetniji, može i s pozlaćenim konektorima...
...i za početak neki jeftini s-video kabel od 10-ak kn...
Scart adapter prebaciš na out, na softwareu TV kartice prebaciš na video in i pogledaš kakva je slika. Ako je u boji, kupiš bolji scart kabel (deblji i s pozlaćenim konektorima) i zamijeniš. Ako nema boje, probaš ovaj kabel:
Ako opet nema boje, rastaviš scart adapter i napraviš ovo...
http://www.camp0s.com/pc_related/svideo/how_to.php
ili
http://www.camp0s.com/pc_related/svi...solderless.php
Kad dobiješ boju, zvuk riješiš preko ovog kabela...
Naravno, imaš i gotovih rješenja kao što je ovo dole, ali ako na gore navedeni način imaš crno-bijelu sliku, imat ćeš i s ovim dole...
A ti kabeli su obično dosta skuplji i teže ih je rastaviti i modificirati pa je po meni bolje ovo ranije navedeno.
E hvala ti puno na ovakvom detaljnom objašnjenju! Neću se još baciti na posao pošto sam malo u gužvi ali čim uhvatim vremena pokušat ću malo kemijat.. Ovaj scart imam, čak možda i s-video kabel, ako ne i sve, vidit ću još s burazom..
Hvala još jednom!
PROBLEM!
Danas se počela emitirati Sportska TV, ali ja je nemam.
Imam ona HTV 1 i 2, RTL i Novu s prve frekvencije (mux) i Rtl 2, Domu i Hrt 3 i 4 - slobodna mjesta.
Živim u Opuzenu DU-Neret. županija, ali pripadam D8 regiji.
Ima li itko prijedoga?
To Schumiii!!!
Ne znam što drugo možeš napraviti osim okretanja antene prema najbližem odašiljaču i ponovno "pretražiti programe"...
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
Pitanje je na koji se odašiljač ti hvataš. Ja sam znao da će ovih dana krenut emitiranje tih nekih "novih" kanala al nisam pretraživao do sad.
Do sad sam imao od samog početka "digitalnog" doba HRT1,HRT2,RTL,NOVA TV i Kapital network. Nedugo iza toga,Kapital network je prestao s emitiranjem i više ga nisam imao. Onda su se pojavili RTL2 i Doma TV,pa sam prije par mjeseci počeo hvatat Dubrovačku TV i imao sam slike u samo nekim terminima preko dana i po noći kad puste onaj njihov "screen saver" gdje neki ljudovi šetaju po praznom Stradunu uz zvuke nekih već napamet poznatih domaćih pjesama. Opet,nakon nekog vremena i to sam izgubio (DU TV) tj. s pretraživanjem je nisam nalazio.
Sad kad već kažeš da su pustili tu Sportsku TV u pogon,ja sam evo prije dvije minute pretražio šta ima dostupno. Dakle,hvatam slijedeće:
1. HRT 1
2. HRT 2
3. RTL TV
4. NOVA TV
5. RTL 2
6. Doma TV
7. DUBROVACKA TV
8. KN (nekad poznati Kapital network)
9. Sportska televizija
10. CMC
Dakle,od danas imam još 4 nova programa iako sam od njih 4 dva nekoć mogao lovit... Svi programi su tu i svi rade,slika je super,signal jak,kvaliteta dosta visoko i prijem je bez ikakvih problema. Ja sam s Korčule,pa ti zato ovo i pišem.![]()
Zadnji uredio Smuchac : 04-04-2011 u 22:59
I u mene je tako bilo ispočetka, probno emitiranje Kapitala, onda došli Doma i RTL 2, ali nije bilo DU-TVa. Razlika je u tome da ti hvataš D9 regiju, a ja D8, pa bi u mene umjesto DU-TVa trebao biti Jadran ili Dalmacija.
Ja hvatam dva odašiljača, 33 i 53 kanal - jedan od njih je Biokovo, za drugog ne znam.
Al nema veze, ne propuštam mnogo, jer sam čuo da će emitirat bezveze, da su barem nešto izvan Hrvatske kao F1, NBA, Englesku ligu...
Još ću to provjerit kod prijatelja.
To Schumiii!!!
Najvjerojatnije je Srđ u pitanju,al nisam 100% siguran. Možda još nisu pustili za vašu regiju?![]()
Evo pogledao sam OiV kartu http://www.oiv.hr/broadcasting/tables/dtv_hr.aspx i najbliži odašiljači na kojima je u pogonu i sportska tv vam je Biokovo i Srđ a Opuzen je baš u samoj sredini između ta dva. Jedino namjestit ručno i okretat antenu dok se ne pojavi prihvatljiva slika.
Bookmarks