Pročitao sam navedene postove prethodnih dana nekoliko puta. Što se tiče Canona, u obzir dolazi samo EOS 500D zbog mogućnosti snimanja videa. Ne mislim s njim snimati video (imam kameru) ali bih volio da aparat ima tu mogućnost jer ga namjeravam često nositi sa sobom (kameru nosim samo u prigodi za obiteljsko snimanje) i nekad možda zatreba. Međutim ovaj mi je skup (oko 6000 kn s jednim kitom). Čim prije bih uzeo i blic i neki zum objektiv ali uz ovoliku investiciju (6000) zadugo nebih mogao.
Od Nikona u obzir dolazi Nikon D5000 (oko 5000).
i još u obzir dolazi Pentax k-x.
Zanima me nešto vezano uz stabilizaciju -u tijelu, odnosno u aparatu. Što je bolje?
Kako sam ipak ograničen sa budžetom najviše sam u mogućnosti kupiti ovaj Pentax s oba objektiva. Neznam dali je bolja opcija ovaj Pentax sa dva (18-55 i 50-200) ili uz tijelo jedan od npr 18-200?
Vjerojatno ću aparat uzeti na rate (ili polovicu na rate a pola u gotovini), tako da bih uzeo do max 6000 kn sada (uz kit 1 ili 2 raspona od 18 do 200 ili 300) a slijedeće iza toga blic. Kupovati objektive za 2000 i više t kn nemogu zamisliti.
Volio bih i ja Canon ili Nikon ali uz ovu mogućnost teško.

Odgovori uz citat
Bookmarks