Da malo aktiviram temu.
Uzeo bih jedan SLR u rangu 4-5000 kn. Do sada sam koristio analogne (Zenit) pa potom Nikon F50 ali sam uglavnom koristio automatski mod. Taj mi leži već nekoliko godina besposlen i najradije bih ga se rješio ali mislim da će to biti teško.
Zadnjih nekoliko godina koristim kompaktne digitalce i sad bih uzeo jednog SLR. Dali objektiv sa ovog analognog nikona mogu iskoristiti na novom SLR?
Kad ga uzmem ne namjeravam poslije opet kupovati bolji, nemam toliko love. Nakon aparata uzeo bih blic a objektive možda.
Iako me fotografija u tolikoj mjeri nije zanimala u zdanjih desetak dana kada sam odlučio kupiti SLR pogledao sam masu literature i naučio više nego do sada od kada koristim aparate, tako da se ubuduće namjeravam tome više posvetiti. Surađujem tj. slikam za jedan lokalni web portal (volonterski) i uvidio sam da to ipak nije to sa ovim kompaktnim. To će mi biti više motiv da još više učim.
Što se tiče objektiva, volio bih imati objektiv s rasponom od širokokutnog do zuma.
Ako bi netko mogao dati malo savjeta, bilo bi super za jednog početnika voljna učenja.