= Citat = Izvorno postao Sljaka Pregledaj post
DVB-T antena!? Koja je budala antene podijelila na analogne i digitalne?
Marketing ! Više nema analogije , sa televizijske reklame te bombardiraju sa DVB-T signalima, na svim lcd/ plasma televizorima su ti naljepnice DVB , DVBT i ljudima su infiltrirane te dvije - tri rijeci i onda kao konji dolaze u ducan traze dvb-t antenu ! Klasican primjer ti je HAMA antene od 36 i 40 db. zadnje su izbacile na trziste oznake DVBT na njima , a izbacili su jer su vidjeli da se njihove antene ne prodaju bas iz tog razloga jer nemaju naljepnicu DVB-T .

= Citat = Izvorno postao Sljaka Pregledaj post
.
@WOB pročitao sam članak i mogu ti iz vlastitog iskustva tvrditi da bi kod tvog susjeda bio moguć i prijem analognog signala. Naravno da bi investicija za to bila veća nego u ovu antenu i da je ovako sve elegantnije. Da u toj garaži ne postoji signal nikakava antena ne bi ga mogla izmislit, zar ne?
@wob je montazer satelitskih i antenskih sustava vec 10-godina ( nisam toliko star ) . sam znas da prvo moras doc na lokaciju i pogledat mjesto montaze i covjeku rec sta tu prolazi i sta od opreme treba. Prvo da sam isao sa vanjskom antenom trebalo bi mi 70 do 80 metara kabela kojeg mi ljudi nebi dali provest kroz njihove balkone ( da ga stopicom zatucem , zatukli bi mene ) , nadalje trebao bi mi kvalitetan koax. kabel s obzirom na duzinu . Onda bi mi trebalo visit kao lastavica na strmom krovu kuce koja je zadnji put renovirana u 2 svj. ratu .. I na kraju , moj rad, materijal bi ga izaslo min. 700 do 800 kn. A ovako je sve rijeseno za 10 minuta za 75 kn !

Baš za takve sam ja radio ovakvu vrtsu testa. Onaj tko hoce gledat i talijanske dvb-t kanale ce otic na sat.forum i postavit pitanje i dobit odgovor ili ce zvat montazera i odrišit kesu !