Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 48

Hybrid View

very old s-mod Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second ClassOverdrive50000 Experience Points
    Nagrade:
    Community Award

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    Vidi gore i još neki HTC
    Operater
    samo ne A1
    Godina
    62
    Bodovi
    62.269
    Nivo
    60
    Bodovi: 62.269, Nivo: 60
    Bodovi: 62.269, Nivo: 60
    Ukupna aktivnost: 64,0%
    Ukupna aktivnost: 64,0%
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    DVB-T antena!? Koja je budala antene podijelila na analogne i digitalne? Antena je antena i primit će svaki signal u frekventnom rasponu za koji je napravljena. Isto tako pojačalo je pojačalo i pojačat će svaku vrstu signala u , opet, frekventnom području za koji je napravljeno.
    Nemam namjeru osporavat kvalitetu te antene, ali bar bi na ovom forumu koji pokušava biti nekakva baza znanja mogli stvari nazvat pravim imenom pa da ljudi nešto nauče.

Kad smo već kod antena, puno važniji podatak od jačine pojačanja kojeg svi ističu, je odnos signal/šum. Uzalud vam svi decibeli ako je šum jači od signala.
    @WOB pročitao sam članak i mogu ti iz vlastitog iskustva tvrditi da bi kod tvog susjeda bio moguć i prijem analognog signala. Naravno da bi investicija za to bila veća nego u ovu antenu i da je ovako sve elegantnije. Da u toj garaži ne postoji signal nikakava antena ne bi ga mogla izmislit, zar ne?
    In vino veritas !
    Omnia mea mecum porto !
    Alea iacta est !

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Oct 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Sljaka Pregledaj post
    DVB-T antena!? Koja je budala antene podijelila na analogne i digitalne?
    Marketing ! Više nema analogije , sa televizijske reklame te bombardiraju sa DVB-T signalima, na svim lcd/ plasma televizorima su ti naljepnice DVB , DVBT i ljudima su infiltrirane te dvije - tri rijeci i onda kao konji dolaze u ducan traze dvb-t antenu ! Klasican primjer ti je HAMA antene od 36 i 40 db. zadnje su izbacile na trziste oznake DVBT na njima , a izbacili su jer su vidjeli da se njihove antene ne prodaju bas iz tog razloga jer nemaju naljepnicu DVB-T .

.
    @WOB pročitao sam članak i mogu ti iz vlastitog iskustva tvrditi da bi kod tvog susjeda bio moguć i prijem analognog signala. Naravno da bi investicija za to bila veća nego u ovu antenu i da je ovako sve elegantnije. Da u toj garaži ne postoji signal nikakava antena ne bi ga mogla izmislit, zar ne?
    @wob je montazer satelitskih i antenskih sustava vec 10-godina ( nisam toliko star ) . sam znas da prvo moras doc na lokaciju i pogledat mjesto montaze i covjeku rec sta tu prolazi i sta od opreme treba. Prvo da sam isao sa vanjskom antenom trebalo bi mi 70 do 80 metara kabela kojeg mi ljudi nebi dali provest kroz njihove balkone ( da ga stopicom zatucem , zatukli bi mene ) , nadalje trebao bi mi kvalitetan koax. kabel s obzirom na duzinu . Onda bi mi trebalo visit kao lastavica na strmom krovu kuce koja je zadnji put renovirana u 2 svj. ratu .. I na kraju , moj rad, materijal bi ga izaslo min. 700 do 800 kn. A ovako je sve rijeseno za 10 minuta za 75 kn !

Baš za takve sam ja radio ovakvu vrtsu testa. Onaj tko hoce gledat i talijanske dvb-t kanale ce otic na sat.forum i postavit pitanje i dobit odgovor ili ce zvat montazera i odrišit kesu !

Forum Admin Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Nov 2004
    Mobitel
    DynaTAC 8000X
    Godina
    44
    Bodovi
    156.983
    Nivo
    94
    Bodovi: 156.983, Nivo: 94
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    DVB-T antena!? Koja je budala antene podijelila na analogne i digitalne? Antena je antena i primit će svaki signal u frekventnom rasponu za koji je napravljena. Isto tako pojačalo je pojačalo i pojačat će svaku vrstu signala u , opet, frekventnom području za koji je napravljeno.

Da, valjda da približe ljudima pošto je sad digitalna era, pa kao postoje antene baš za to

Kao što vidim da neki kažu da pojedini receiveri imaju bolju sliku od drugih, što je isto nonsens, ali jbg, mora se prodavati

nihilistic Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Oct 2004
    Mobitel
    iPhone 3G 16Gb
    Operater
    vip
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Inovator Pregledaj post
    Kao što vidim da neki kažu da pojedini receiveri imaju bolju sliku od drugih, što je isto nonsens, ali jbg, mora se prodavati
    što si mislio pod ovime točno ?
    angels might have been eaten.

Forum Admin Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Nov 2004
    Mobitel
    DynaTAC 8000X
    Godina
    44
    Bodovi
    156.983
    Nivo
    94
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao sodom Pregledaj post
    što si mislio pod ovime točno ?
    Digitalna slika je digitalna slika, ono što DVB-T receiver daje televizoru je kod svih receivera isto, ne postoji razlika u kvaliteti slike u ovisnosti od receivera. Kao i kod DVB-S i DVB-C receivera, razlike u kvaliteti slike nema, odnosno ne smije je biti.

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Odabir W-lan Router-a
    By HCSC in forum Mreža
    Odgovora: 3
    Posljednji post: 19-09-2008, 01:14
  2. Odabir LCD monitora
    By informer in forum Stolna računala
    Odgovora: 10
    Posljednji post: 31-01-2008, 15:18
  3. Odabir Mobitela
    By tnt_tunja in forum Usporedbe Modela