DVB-T antena!? Koja je budala antene podijelila na analogne i digitalne? Antena je antena i primit će svaki signal u frekventnom rasponu za koji je napravljena. Isto tako pojačalo je pojačalo i pojačat će svaku vrstu signala u , opet, frekventnom području za koji je napravljeno.
Nemam namjeru osporavat kvalitetu te antene, ali bar bi na ovom forumu koji pokušava biti nekakva baza znanja mogli stvari nazvat pravim imenom pa da ljudi nešto nauče.
Kad smo već kod antena, puno važniji podatak od jačine pojačanja kojeg svi ističu, je odnos signal/šum. Uzalud vam svi decibeli ako je šum jači od signala.
@WOB pročitao sam članak i mogu ti iz vlastitog iskustva tvrditi da bi kod tvog susjeda bio moguć i prijem analognog signala. Naravno da bi investicija za to bila veća nego u ovu antenu i da je ovako sve elegantnije. Da u toj garaži ne postoji signal nikakava antena ne bi ga mogla izmislit, zar ne?

Odgovori uz citat
) . sam znas da prvo moras doc na lokaciju i pogledat mjesto montaze i covjeku rec sta tu prolazi i sta od opreme treba. Prvo da sam isao sa vanjskom antenom trebalo bi mi 70 do 80 metara kabela kojeg mi ljudi nebi dali provest kroz njihove balkone ( da ga stopicom zatucem , zatukli bi mene ) , nadalje trebao bi mi kvalitetan koax. kabel s obzirom na duzinu . Onda bi mi trebalo visit kao lastavica na strmom krovu kuce koja je zadnji put renovirana u 2 svj. ratu .. I na kraju , moj rad, materijal bi ga izaslo min. 700 do 800 kn. A ovako je sve rijeseno za 10 minuta za 75 kn !

Bookmarks