nevirujem da mozes ispod par mil € proc da pokrenes to izreklamiras i napredujes
Pozdrav ljudi!
Eto malo surfam netom i nemogu naći neke informacije pa reko.. Možda vi znate!
Interesira me kolko love je potrebno za osnivanje tvrtke tipa Tele2, a kolko za osnivanje tvrtke tipa Nokia!?
Znaći, ono... Kolko u poćetku treba imati, bez kolko se nemože poćeti??
Nokia 3310 > Nokia 6610 > Sony Ericsson K310i > Sony Ericsson K610i > Nokia 6230 > Nokia 5800 Express Music > iPhone 3GS
nevirujem da mozes ispod par mil € proc da pokrenes to izreklamiras i napredujes
Te tvrtke su osnovane davnih dana(Tele2 1970 a Nokia 1860 i neke mislim, i sastojala od tri firme) i započele su s minimalnim kapitalom i sa radom su se povećavale.
A danas da kreneš u takav posao potrebne su ogromne investicije.
Mislim da usporedba sa ovim tvrtkama je bezveze.
Nokia tvornica papira:
www.about-nokia.com/history/
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Ako u Hrvatskoj hoćeš osnovati bilo kakvu firmu, potreban ti je minimalni kapital od 20.000 Kn
(to je za d.o.o.)
za dionička društva neznam koliki je iznos...
Naravno, nitko nije krenuo "kao veliki", već su svi krenuli kao "mali", pa su sa godinama izgradili i postigli to što danas jesu i što predstavljaju...
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
Možeš počet i kao obrt pa ti je potrebno cca 2000kn, koje možeš utrošit za opremanje obrta, a kad ti krene napraviš preregistraciju. Kako dečki kažu nitko ne kreće kao veliki, osim ako već nije velik pa se širi na druge djelatnosti.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
ma ne mislim ja kretati u taj posao nego cini mi se da je taj posao (proizvodnja moboba i sl.) dosta unosan a malo velikih firmi se siri na to...
pa sam mislio da je to uzasno veliko ulaganje...
btw. ima koji hr proizvođać mobova?
Nokia 3310 > Nokia 6610 > Sony Ericsson K310i > Sony Ericsson K610i > Nokia 6230 > Nokia 5800 Express Music > iPhone 3GS
Imaš freeport, neznam dali rade mobitele, ali rade telefone, ISDN centrale i tome slično. Imaš po poštama njihove telefone.
HC4L
Nekad je postojao Telit, ali s obzirom na kvalitetu uređaja nisu izdržali konkurenciju.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
nesto poput nokie je gigantsko multimilijardersko carstvo, i nesto tako da osnujes iz vedra neba trebalo bi ti... npr telefone da proizvodis, dok bi kupio sve patente koje velike firme koriste medjusobno i dobio licencu na njih trebalo bi ti love koliko ne mozes ni zamisliti... samo za to... a dalje ti treba ovaj dio iz koreje ovaj dio iz taiwana ovaj dio iz amerike onaj dio iz vijetnama... a gdje su postrojenja gdje su prostorije gdje su radnici inzenjeri tehnicari inovatori...![]()
Telit je bila hrvatska firma?!
evo i meni prvi glas da je Telit bila HR firma
Bookmarks