I sam si mogao zaključit da je taj prvi televizor ili:
1. Loše podešen ili spojen na dvb-t (čačkaj po source gumbu:AV1,AV2,itd...)
2. Televizor je neki šrot i/ili ne podržava ta čuda tehnike poput dvb-t naprave koju imaš...
Kupio sam DVB-t i sve lijepo spojio, proucio uputstvo i pustio ga da automatski nade programe, on je to obavio. Programi su svi mutni, sivi, odvratni! Analogni signal je 3 puta bolji od ovog, posudio sam drugi DVB-t i sve to napravio, ali opet isto. Na drugom TV-u s tim istim DVB-tom slika nemoze biti bolja kao da je netko pred vama! Mozete li mi pomoci?
I sam si mogao zaključit da je taj prvi televizor ili:
1. Loše podešen ili spojen na dvb-t (čačkaj po source gumbu:AV1,AV2,itd...)
2. Televizor je neki šrot i/ili ne podržava ta čuda tehnike poput dvb-t naprave koju imaš...
koliki ti je postotak jacine dvb signala? jel ti je antena usmjerena prema izvoru signala?
Dinamo rules!!!
evo ovaki je! http://www.inem.hr/proizvod.php?id=242
Provjeri Scart kabel. Dosta problema sa vanjskim uređajima priključenim na TV potiče od nepotpunog ili lošeg Scart kabela.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
bas tako...probaj malo pomaknuti scart kabel...probj na daljinskom pomaknuti sa av1 na av2.probaj maknuti dvd ako imas spojen na tv.
Tko rano rani, zajebo je pjetla
promjena scarta je i moj savjet....
neki dan kod prijatelja postavljali reciver i cijelo vrijeme cujem sum u zvuku, kao da se programi mjesaju.
drugi scart i zvuk perfektan :-)
Ma jesam, probao sam sve ponovno utaknuti, dva razlicita DVB-ta sam spojio na TV, oni imaju svoje scart kablove nije do njih, ako je upaljen i mrdam scart sve je ista slika, na AV1 bi trebala biti plava pozadina kao uvijek, sada je sva titrava i snjezna, vidi se malo plavog, a na AV2 je mutna
"Prijateljstvo je neopisiv luksuz
biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
bez da odlučite vagati misli ili riječi."
George Eliot
Ček malo, koristiš različite Scart kablove i tvrdiš da nije do njih. Premo ovome što si napisao ja bi rekao da je baš do Scart kabela.
Idemo ispočetka:
1. da li je na televizor priklučeno još nešto osim DVB-T prijemnika. Ako je što i kako?
2. da li je na tom televizoru isproban drugi DVB-T prijemnik sa istim, napominjem istim, Scart kabelom kao ovaj na kojeg se žališ?
3. da li je problematičan DVB-T isproban na drugom televizoru sa istim Scart kabelom kao na televizoru na kojem je loša slika?
4. da li DVB-T ima više od jednog Scart izlaza? Ako ima provjeri koji je za spajanje na televizor. Nije isto spajat na TV i video.
Molim pažljivo pročitat tekst i pecizno odgovorit. Jedino tako možemo napravit analizu mogućeg uzroka loše slike.
Kako je prema prethodno napisanom očito da DVB-T radi na drugom televizoru greška može biti u kabelima, samom televizoru i pogrešnom spajanju.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Da nije problem u "prijemnom sistemu" kako navode u uputama za korištenje!
Kada gledaš program probaj ako je na BG prebaciti na DK sistem prijema slike-tona. Jer na nekim televizorima osim tona utječe i na sliku!
Ne znam za razliku od nekih drugih to stručno objasniti i u tančine.
Ali dosta sam televizora čačkao i u tome se znala događati smetnja u slici i tonu!
To ti je u pojedinačnome namještanju programa! Tamo se nalazi pa probaj prebaciti da vidiš dali ima razlike.
Pogledaj u UPUTE ZA UPORABU ako ne znaš o čemu pričam!
George Eliot
@ Vuki PAL B/G odnosno PAL D/K su standardi za prijenos slike kod analogne televizije i da to je jedan od mogućih uzroka.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
EE ljudi hvala vam puno na trudu i svemu drugome, ja sam nasao odgovor i sada sve bez problema radi!!![]()
A odgovor je ???
ONE X & Sensation & Desire by HTC
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
George Eliot
heheheheh pomogao mi je netko
citiram: Možda je krivo podešen TV izlaz u postavkama receivera. Uđi u meni na receiveru, odi pod configuration (ili options ne znam kako ti već piše) .. i nađi TV izlaz (TV Out) postavke .. i mijenjaj RGB - CVBS dok ne dobiješ ok sliku ... uglavnom to bude razlog sive slike na TV-u![]()
Da ne otvaram novu temu...
Kako se primiče razdoblje digitalnih signala,naletio sam danas u Konzumu na Haier HDT 1110 ilitiga taj neki nesretni prijemnik za sto i neke sitne kune.
Može li ta naprava poslužit svrsi?
Hint: Ne preusmjeravajte me na forum.hr jer mi se stvarno ne da...
S vama se lakše sporazumit nego s njima.![]()
Moje je mišljenje da bi kod kupovine DVB-T prijemnika trebalo izbjegavat entry level uređaje. Uspredi npr. taj kojeg ti spominješ (pišu o njemu na Sat-plus i Strong 5203.
Ovaj zadnji košta 240 kn sa kuponom, ali kad razmisliš koliko dugo ćeš ga koristit to i nije neka velika lova.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Ja sam uzeo Nytro box 4001 sa USBom za 300kn u lokalnoj trgovini i skroz sam zadovoljan. Ove jeftine nisam imao prilike probati.
Tko laže, taj i krade,
tko krade još je u Vladi ne u Remetincu.
Sve je dobro dok ne tuku !
Taj Haier će bit u mojoj sobi i imat će zadaću da mi svaku večer pomogne da lakše zaspim. Kad legnem,gledam maksimalno pola sata u TV a ostatak on gleda mene ilise sam isključi ako se sjetim podesit da se telka sama ugasi. Znači,ni najmanje nisam zahtjevan. Ćornem Zvijezdane staze dok ne zaspim i ništa više...![]()
Bookmarks