Poštovanje, novi sam na ovom forumu, a naslov je iskombiniran ukratko prema mojim potrebama!

Več dugo se krpam i koristim tuđe solidne fotoaparate da za svoje potrebe koje cu objasnit kasnije.

Amaterski, pa djelom i poluprofesionalno se bavim crtanjem i slikanjem... druga stvar za koje mi je potreban solidan aparat su putovanja.

U divljini modela i trgovina, nekome tko ne podliježe današnjem tehnološkom teroru zaista se teško snači u svemu tome. Čitam več nekoliko dana forum i pokušavam se snaći, ali bit će jednostavnije ako izravno kažem potrebe:

Moje glavne potrebe su:
1. trebam solidan macro - iz razloga što fotoaparat namjeravam koristiti djelom i kao skener, pri čestim okolnostima kada je skener jednostavno neupotrebljiv, dobar aparat čini čuda! Dakle prijenos oštre i jasne slike s papira, platna na ekran posredstvom fotoaprata!

2. Detaljna, kvalitetna i opsežna fotografija... krajolika, arhitekture pa i ljudi...

Brzi objekti, filmići, i slične stvari me pretjerano ne zanimaju, te se na to neću osvrtati prilikom kupnje...

Moje mogučnosti su cjenovno do 4000kn sa svime potrebnim, i to je neki gornji limit... normalno neću se buniti ako postoje modeli od 2500, 3000 kn, a odgovaraju mojim potrebama...

Molim vas za prijedloge više modela!