Naravno da ne otvaram slike, mislim da je cak i pisalo da bi se tomoglo naplacivati.. Ne znam jel to wlan, pise spajam se preko t com mreze ili tako nesto...ht.. A prije je i pisalo da je free sad nista ne pise :/
Naravno da ne otvaram slike, mislim da je cak i pisalo da bi se tomoglo naplacivati.. Ne znam jel to wlan, pise spajam se preko t com mreze ili tako nesto...ht.. A prije je i pisalo da je free sad nista ne pise :/
http://dcigleneckiphoto.wordpress.com
Nokia 6020, 6120C, E72, E6, Lumia 930, Samsung Galaxy S5, Samsung Galaxy S9+
Bok svima!
Koliko sam pročitao ovdje nitko nije naveo sličan problem pa da objasnim što mi se događa:
Imam E72 2 mjeseca, dosta ga aktivno koristim i instalirao sam 20-ak aplikacija na njega, te mi se sinhroniziraju 2 maila - gmail i poslovni. Sve je neko vrijeme bilo super dok nije počeo s vremena na vrijeme, pa onda sve češće, štekati. Samo se zamrzne u momentu kad idem pisati SMS, uđem na inbox maila, povremeno na nekoj aplikaciji i sl. Sad to već zna biti po 6-7 puta dnevno. Najčešće mogu ubit aplikaciju, ili barem na gumb za gašenje zaključati tastaturu pa se vrati na homescreen, međutim svako malo mi ne preostaje nego da ga ugasim. Prvo štekanje mi se dogodilo sa aplikacijom sa ovi store-a koju sam odmah maknuo. Nakon toga mi je krenuo štekati PowerMovie - mogao sam gledati neke serije, ali ne i pauzirati pa se vraćati, fastforward i sl., javljala se sistemska greška. Nakon toga su sve češće krenuli i ostali navedeni freezovi.
Gledao sam po stranim forumima, nokijin disscusion board i našao sam da bi rješenje moglo biti soft reset ili formatiranje kartice, ali iskreno oboje bi najradije izbjegao ako mi netko zna ponudit bolje rješenje. Izbjegao bi zasad i nošenje na servis. Našao sam nešto što zvuči glupo, ali je dovoljno jednostavno da sam probao - držati ga stalno na osobnom načinu. Rjeđe šteka, ali se i dalje događa. Eto, ako je netko imao slična iskustva ili zna kako bi to mogao riješiti bio bi jako zahvalan.
Pozdrav!
Vec sam htio odg da nemam, ali rekoh da bacim oko. Na poslovnom stvarno imam 15-ak mailova, ali na gmailu ih imam preko 200. Nisam nikad provjeravao koliko ih imam, a znam da u postavkama stoji da se ne prikazuju mailovi stariji od 2 tjedna (1 tj za poslovni). Na poslovnom se stvarno toga i drži, al gmail mi drži sve. Ne znam kak bi to promijenio, glupo mi je brisat ih iz inboxa, a neda mi se petljat s dodatnim mapama po mailu.. Ali nisu cijeli sa prilozima, narihtani su na zaglavlje (odn. header) + tekst, dakle ne bi trebali puno zauzimati. Poruka na mobitelu imam 600-njak, i zapravo je jedan od razloga za kupnju novog moba bio da ne moram brisati poruke (na prošlom SE K750 je bilo prilično debilno da imam 2 gb slobodno na kartici a on mi ne da spremit više poruka koje ni KB jedna ne zauzimaju). E sad, ako njega smeta ukupno max 2MB poruka onda je stvarno šit od mobitela. Pritom uzimam u obzir da imam još 1,5GB slobodno na kartici i 200MB na uređaju. Skinuo sam si i neki memory manager da vidim da mi RAM nije zakrčen, ali čini se zasad da to nije problem (i sa nekoliko otvorenih aplikacija istovremeno ima još memorije).
Btw, kad počistim sve aplikacije ne mogu imati više od 41-42 MB RAM slobodno, a specka kaže da ima 128MB RAM-a. Zna li netko nešto o tome i je li itko to provjeravao već?
Evo ja imam mali "problemcic" , mislim da se pocelo javljati nakon promjene sim kartica..
Dakle netko me zove, za neke pise ime , za neke pise samo broj tko zove, bez obzira sto ja imam upisano ime i spremljeno u mobitel, i bez obzira sto sam jos to par puta napravio, i dalje pise samo broj kad ta osoba zove..
Takodjer sa sms-om, za neke osobe mi izbaci ime od kojih sam dobio sms, a za neke samo broj :/
Kako se to moze srediti ?
Hvala!
Imaš brojeve duplo sejvane - na telefonu i SIM kartici ili pod različitim imenima, ali s istim brojem. Obriši jedno od toga i biti će ok.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
da, da , imam neke brojeve i na sim kartici, a ne mogu nekako srediti, da ne uzima u obzir ove sa sim kartice, a da mi opet ostanu za back up ? :/
Pa ideš u Imenik i Postavke - Memorija u uporabi (stavi na memo telefona).
Jel netko skužio kako prebaciti kontakte na SIM, znači s mobitela? Ja sam mijenjao SIM na kojem nemam nijedno ime i ne daj Bože da rikne memorija mobitela, ostao bih na nuli.
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
Stavljeno je samo memo telefona :/
A ne znam, to se sprckalo od kako sam stavio tomato umjesto simpe i sad se sve zbrkalo
zasto ne radite backup na kompu, umjesto ovog kopiranja na sim jer s tim gubite sve informacije o kontaktu osim brojeva...
Ma ako odlučim SIM staviti npr u neki LG, backup mi ne igra nikakvu ulogu tada.
U Mobisu!
Pozdrav!! Imam dva pitanja vezana isključivo za ovu Nokiu. Jedno pitanje sam postavio u dvije druge teme, ali zaista nisam skužio ovu. Nisam pre često na forumu, pa sam malo nesnalažljiv u odabiru tema.
Molim vas i moderatore da ne zamjere, a pitanja iz onih tema mogu izbrisat.
Zanima me trajanje garancije ovog telefona, kad se uzme novi u dučanu. Dali je godinu ili dvije??
Vidim da je u VIP-u dvije godine, ali dali je moguče da je u mobisu samo godinu?? Jer planiram uzet polovni, ali sa garancijom. Našao sam jednog, ali mi je rečeno da ja garancija godinu dana, te je od spomenute preostalo samo još 5 mjeseci.
Zar nije trajanje garancije 2 godine??
A drugo pitanje se odnosi na uključivanje/isključivanje internet prometa. Dali je moguče i dali je jednostavno kao i na android telefonima?? Koristim preplatu, pa mi je to jako bitno. Ne bi volio da mi dođe veči račun nego očekujem).
Hvala lijepa svima koji se potrude dat mi nekakav odgovor.
Zadnji uredio combe : 17-03-2011 u 19:29
ne vjerujem da je u mobisu 1g garancija, makar je sve moguce, najjednostavnije je nazvati i pitati...
mobilni internet mozes rjesiti tak da obrises tu vezu u postavkama ako uopce ne zelis ici na net (kod nekih se ne moze obrisati, neznam za e72), ali sigurno mozes kod svih staviti lozinku pa te uvijek prije spajanja pita za lozinku... opet, nisam 100% siguran, mislim da e72 ima ko i sve novije nokie internet grupe pa si grupiras wlan-ove u jednu, a mobilni internet u drugu i onda uvijek biras ovu prvu pa nema straha da se spojis na mobilni net... ako e72 to nema, onda imas na ovi storeu program smartconnect pa preko njega to rjesis....
Nova verzija softvera telefona je izašla prije 2-3 dana v054.005 i sad su maknuli onaj prikaz broja i imena pošiljatelja poruke koji je inače bio prikazan na stand by ekranu. Od ostalih poboljšanja izbornik je maaalo brži u nekim dijelovima a ostalo javim što je čim primjetim tijekom korištenja ikakve razlike od prošle verzije.
Onaj problem sa snimanjem videa i fotografija na memorijsku karticu još moram isprobat kako treba da bi vam mogo reći da li je i to napokon riješeno ili je možda problem moja kartica.
Pozdrav svima. Imam dva pitanja ako može?
1. Složio sam exchange account na E72, ali je problem (uvjetno rečeno) što u firmi moram pratiti 3 različita maila vezana na taj exchange. Jel se da nekako podesiti (kao u Outlooku) da ne moram mijenjati username i pass ako hoću drugi acc? Btw, da mi složiti samo jedan exchange acc.
2. Vidim tu i na netu da je zadnji firmwire v054.005, ali kad odem na update preko moba ili kompa, svejedno, ne nudi mi update. Telefon je iz Tcoma, a soft je na njemu 031.023.
Problem je u ovom što sam podebljao, naime operaterske verzije ili nekad imaju nadogradnju prije slobodnih uređaja ili nakon neke verzije uopće više ne rade noviju. Valjda im se ne da više (iako je za ostale države uredno izlazila nadogradnja,zadnji T-Mobile softver v53.01 je bio za njemačku a zadnji vipnet je bio v51.18) i onda ljudi mijenjaju "product code" jer drugog načina za doć do zadnje verzije nema kad službeno ne rade na novijoj.
evo napokon nabavio e72 black i jako sam zadovoljan sa mobitelom, jedino mi je izrada malo lošija od e71, ali brzina i ostalo je plus, stvarno je mobitel za svaku preporuku![]()
Baš sam sretan zbog ovog :-(...Jel bolje onda otić vidjet do TCOMA ak mi mogu nadograditi soft ili iskoristit jedan od ovakvih tutorijala i promijenit product code?
Tnx!
Htio sam skinuti preko Ovi store aplikaciju You Tube. Prilikom toga na ekranu je bila poruka installed i pokrenuo sam aplikaciju. Sve radi OK. Kao aplikacija je već na mobitelu. Problem je što nigdje nema ikone You Tube aplikacije. Kad idem preko search nađe aplikaciju i radi, a ikone nigdje. Kako to riješiti?
SX1
Pogledaj da ti je nije smjestio u datoteku Office. Meni se znalo dogoditi tako da aplikacije nema pod Downloadsima, a bila je samo u drugoj mapi.
U Mobisu!
Ipak sam pronašao YouTube aplikaciju u Internet folderu u sklopu kojega je Web aplikacija, tamo ju je stavilo automatski.
SX1
Update: Proradilo samo od sebe
Evo konačno je izašao update i za moju E72 054.005 (do sada sam imao 031.023:-(), ali sada mi se ne čuje kada mi dođe sms?! Jel ima još netko takav bug?
Hvala.
Zadnji uredio hrks : 19-05-2011 u 16:29 Razlog: Proradilo!
Bookmarks