dakle iz pitanja ako mi netko može dati link ili objasniti razliku između ova dva mobitela
dakle iz pitanja ako mi netko može dati link ili objasniti razliku između ova dva mobitela
lakše je napisati što je slično, a ne što je različito
slično nije skoro ništa osim izgleda
Postoji razlika između "znati put" i "hodati po putu".
Ja uvijek idem po tome da gledam jel ima GPS i WLAN,jer 90% kopija to nema(mozda cak i sve?)
pa zar ti nije naj lakse razlikovati po utorima za sim karticu. jer orginal n97 ima jedan utor a copija dva.znaci skini poklopac i skini bateriju i pogledaj.
A najstariji trik? Utipkaj *#0000# i na originalu će ti pokazat verziju softa, model dok klon ne bi trebao imat tu funkciju.
Ima još kodova, tipa IMEI(*#06#).
Probaj sa ovim gore navedenim kodovima, provjeri za dual sim, pogledaj dali ima igdje da se pali wlan ili prčkaju postavke oko wlana, dali ima kakve GPS postavke (ako ima sami navigacijski program to bi već značilo da nije kopija, jer ima GPS)...
Nemoj nikada po izgledu pokušati razlikovati original od kopije.
Ako si već imao neki symbian onda će ti biti lakše prepoznati taj softver ako ga taj mob uopće ima (iako on ima s60v5)
Pogledaj nekoliko recenzija na you tube-u i pogledaj kako izgleda mob "uživo".
To ja uvjek radim prije negoli kupujem neki mobitel, pa kada ga uživo koristim, odmah skužim da je tako sve iz videa na you tube-u.
T630->K700i->K530->N73->N82->Omnia->Galaxy->Legend->Desire->GalaxyS->GalaxySII->EVO3D -> SGS -> SGS2 -> SGS3
moras bit bas debil da ne razlikujes kopiju od originala, pa već po slici možeš skužit koja je kopija, a neli kad ih drzis u ruci zato sto se kopija već po vanjskom izgledu prilicno razlikuje...a i po cjeni jer nece niko dat N97 za 1500kn ili manje, a nece ni kopija bit preko 1500kn....
kinezi iskopiraju cijeli telefon a da nece iskopirati samu provjeru verzije tipa *#0000#
ja sam imao kratko za probu klona n97 sa w-lanom,i na njemu je radio taj kod,ali opet se vidi razlika u kvaliteti izrade,u fontu,u meniju(meni je skoro na svim kinezima isti-ovaj je bio dobra kopija symbiana 5th)
moras upaliti gps probati naci satelite,uslikaj koju sliku,pogledaj malo kako izgleda symbian 5 na youtube,na youtube imas i originale i kopije.....kopija je puno glasnija i ima one iritantne kineske melodije
i da originali se krecu od 2500 kn pa na dalje
kopije najvise do 1200kn
uostalom tko god je prije koristio symbian telefon nema sanse da ne skuzi kopiju....
i da kupuj od provjerenih trgovaca(ako trebas pomoc javi na pm)
i n95 8gb su bile vizualno dosta dobre kopije
ali sw u telefonu nije imao veze sa symbianom
Postoji razlika između "znati put" i "hodati po putu".
Nabavi neki symbian probram (instaler je *.sisx), prebaci ga preko BT-a i pokušaj pokrenut instalaciju. Ako instalacija krene (možda ti javi da nema potvrdu ili nešto slično) znači da je na njemu Symbian, a ne vjerujem da su Kinezi uspjeli i Symbian ubacit. Ako ne prepozna format file-a onda je 100% kinez.
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
ja ih razlikujem po tv-u (koji ima samo nokia n96 ako se ne varam) i po dual sim-u koji ni jedna nokia nema,za wlan ne pisu svi dal ima il nema pa po tome nemozes racunat,znaci mislim da je najbolje cim vidis dual sim okanit se tog
a i razlika ti bude u cijeni,al neznaci da tip ne prodaje kopiju po cijeni orginala
gle gnjurca,voda mu do...koljena,kad bude plime bit ce i rime :)
mozes da provjeris i sa kodom za provjeru vremena razgovora.
*#92702689#
pedjin
Izvinjavam se unaprijed ako tema nije na pravom mjestu.
Zanima me sljedece ako mi neko zna reci-pomoci?
Nabavio sam ovaj fon prije 2 mjeseca jos nisam uspio skontat sta od aplikacije ide u njega.Probao sam jar,jad,java,sis ali neda opciju instal.Telefon je identican orginalu skroz cak ima sve orginal oznake na sebi prima jednu karticu kad mu ukucam onaj kod izbaci kao da je original nokia ali po sw-u se vidi da nije i da je kopija.Sta dalje?
Jos da dam odgovor na ova gore pitanja-misljenja.Moj kad se ukuca sifra za IMEI pokaze koji je pa cak i za verziju sw-a original sve nokia rm-233 verzija softa v.05.20.Cak mi prepozaje extenzije ali neda opciju instal kad stavim nesto na memori card
Evo potvrde iz prve ruke. Covjek se vratio nedavno iz Hong Konga i kad je uzeo u ruke moju N97 ostao je zapanjen. Naime, po tezini je odmah prepoznao original. Kaze mi da se u Hon Kongu prodaju kineske N97 po 100 $ i da su puno laganije od mojeg originala. Veli, dobro da nisam koju kupio tamo. A ja velim, trebao si pa bi nesto i zaradio... ha, ha..
Ako sumnjas, nije tesko otici u trgovinu, "vagnes" original i vidis ako je ovaj drugi puno laksi onda je 100% klon!
I optimisti i pesimisti doprinose razvitku našega društva. Optimisti su izumili zrakoplov, a pesimisti padobran.
ljudi molim za pomoc,telefon N97 sam imao u rukama,izvadio sam bateriju i na poledjini mu je pisalo made in finland,na bateriji je pisala oznaka BP-4L.Telefon je za 1 sim karticu ,proverio sam imei (*#06#) i slagao se je sa onim koji pise ispod baterije,nema antenu za tv.Ima opciju maps ali nisam uspeo da je pokrenem jer mi je prijavljivao ''chek operater service" rekao bih da je to zbog toga sto nije podesen za gprs...kada sam ukucao *#92702689# izbacio mi je samo 02:40,sto je verovatno vreme trajanja razgovora...Da li ovo moze da bude klon?????UNAPRED HVALA....!!
Ja bih rekao da ne, ako se IMEI podudaraju i piše made in finland onda je original.
Nemoj paničariti, moguće je da ima 02:40 sati trajanja razgovora, a moguće da je napravljen nedavno hard reset pa se resetiralo, i taj Maps je uvjek zezao (barem mene), pa stoga upali GPS i probaj preko onog "GPS podaci" programa (ako ga N97 uopće posjeduje).
T630->K700i->K530->N73->N82->Omnia->Galaxy->Legend->Desire->GalaxyS->GalaxySII->EVO3D -> SGS -> SGS2 -> SGS3
Bookmarks