Neznam, probaj uštekati kablove bez da se ravnaš po bojama, npr crveni kabel uštekati u žutu rupu itd...
Kupio sam tv-out kabel, spojio ga na 5800, zatim spojio na tv (one 3 rupice), mobitel mi pokaze da radi u tv-out modu (ona slicica sto slici na gamepad), prebacim tv u video mode, ali na njemu nema slike.
gdje grijesim?
ps.na isti nacin spajam dvd i bez problema dobijem sliku na tv-u
Neznam, probaj uštekati kablove bez da se ravnaš po bojama, npr crveni kabel uštekati u žutu rupu itd...
u mene na tv-u ima AV1 i AV2... a radi samo na AV2 modu, pa ako ti pomaze ista..
"all in one"
Ne radi ni kod promjene kablova. A takodjer imam samo jedan Video mod pa je mozda do toga. Ima li tu kakvog rjesenja?
ps.kabel je kupljen preko ebaya, nokia, od kineza. sto mislite moze li biti da on ne valja? apsolutno je nov i ali jedino su mu kablovi previse kruzi. je li isto tako i u originala sto je prije dolazio u pakovanju?
Mozda kabel nije za pal televizore, a dvd ti mozda moze citati i pal i ntsc :nezna:
Evo citam po forumima postove iz 11. mjeseca ove godine kako se ljudi zale da su kupili 5800 model ali da im je dosao stiker koji ih obavjestava da je izvadjena komponenta tv-out zbog nedostatka tih komponenti. je li ovo moguce da je i kod mene? u samom meniju mobitel ima podrsku za tv-out i prepoznaje da je tv kabel spojen na njega.
Postoji razlika između "znati put" i "hodati po putu".
Ja sam kabel kupio u lokalnom audio-video shopu i ne odgovaraju chinchevi. Ispravan redosljed za moj kabel je:
Kabel -> TV
Bijeli -> Crveni
Crveni -> Žuti
Žuti -> Bijeli
Na nekim kabelima ne paše uopće jer je TV-out na izlazu koji je kod Nokie masa.
Provjeri imaš li na kutiji naljepnicu ili posudi ako znaš nekoga tko ima orginal pa probaj s orginalom.
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
a jebga nece ni na jedan nacin. moguce je da su mi uvalili ntsc kabel.
samo sumnjam da je divlji kabel jer na njemu ima nokia znak kao i u originala. a nije bas da se kinezi trude biti ovako detaljni.
NTSC kabel ne postoji, kabel šalje sve standarde koje mu daš. Problem je ili u krivom rasporedu pinova ili u uređaju na koji se signal šalje.
Hmmm, hajde mi onda pomozite da testiram kabel. DAkle ja radim ovako
1. spojim jack na mob
2. odaberem opciju "Kabel za TV izlaz"
3. pojavi se poruka "Koristi mikrofon telefona"
4. Prebacim tv na Video mod
5. spojim kabel po bojama
Da je sve u redu, bi li se slika desktopa mobitela odmah pojavila na TV-u? Jesam li preskocio koji korak?
Takodjer, u opcijama za tv out (postavke->telefon->pribor) stoji sljedece:
Tv Izlaz
Zadani profil: aktivni profil
vrsta tv prikaza: normalni
televizijski sustav: PAL
filtar za treperenje: ukljucen
Trebala bi se odmah pojaviti. Pokušaj jedan po jedan chinh s kabela spajat na žuti konektor na TV-u dok ne dobiješ sliku.
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
Probao. Niti na jednom se ne pojavljuje slika. Sto to znaci?
da su ti kinezi uvaljali smeće
Pozzz svima! Nije greska niti je do kabela. Kupio sam 5800 nedavno i tek kad sam sve raspakovao vidim sa zadnje strane kutije stiker na kojem pise da uredjaj nema TV izlaz, iako u specifikacijama pise da ima. Kad sve spojim, posto imam kabel od N95, na TV-u nista, na mobu ikonica kao da je sve ok. Ma strasno.... Nisam mogao da vjerujem....
katastrofa što su sve prikratili na tome mobitelu, prvo dodatni stylus, torbica, kraći kabel. Ajde još to al ovo več u specifikacijama uređaja....možda će za koji mjesec i bez touch ekrana dolaziti na trzisterecesija čuda radi
.... al ovo je previše za njoku za taj model (ajde da se ne prodaje barem)
da, strašno neprofesionalno od Nokie. sad kad sam pročitao ovo sjetio sam se da sam pred par mjeseci vidio thread na Nokiausers forumu gdje se čovjek (iz Južne Afrike da ne bi bilo zabune) žalio na isti ovaj slučaj. na kutiji je bila naljepnica na kojoj stoji da uređaj nema tv-out modul. naknadno je poslao mail Nokia service centru zaduženom za afričko tržište i odgovorili su mu:
"It is unfortunate to hear of the difficulties that you have been experiencing with your Nokia mobile. We apologize for any inconvenience that this may have caused you and due to a severe power-outage in our sub-supplier’s factory, we are experiencing a shortage with a TV-out component. As a result, this component shortage will affect a limited number of devices during this manufacturing period. (Nokia 6220 classic, Nokia 3600 slide, Nokia 6500 slide, Nokia 7610 Supernova, Nokia 7310 Supernova, and Nokia 5800 (3G, RoW))."
daklem, dobavljač im nije isporučio potrebne količine tv-out komponenti, pa su u Nokiji odlučili jednostavno slagat mobitele bez toga. e sad, ja se ne razumijem u poslovnu logiku niti inženjerstvo, ali to je prilično retardiran pristup. Tooutman, imaš pravo. zamisli da im je nestalo struje u tvornici touchscreenova. svašta...
gledaj to ovako, potražnja za telefonom je ogromna i nema smisla da prozivodnja stoji mjesec-dva zbog tog modula koji ionako koristi možda 1% korisnika
ja sam na svom telefonu to isprobao, vidio da radi i ni jednom više nisam koristio
ok, svakako to nije neki dealbreaker za većinu korisnika. i sam sam možda dvaput spojio telefon na tv. ali mislim da bih definitivno bio razočaran da i ta 2 puta stvar nije radila. poanta je u specifikacijama uređaja, koji bi trebali biti identični za isti model i uređaji sa defektnim ili nepostojećim komponentama se ne bi smjeli plasirat na tržište. sigurno to nema smisla sa stajališta proizvođača (pogotovo za ovako popularan telefon), al korisnik je u ovom slučaju oštećen. po meni je to loš business practice.
i sam si rekao da je pisalo na kutiji da nema tv-out, znači kupac je bio informiran
mene to osobno ne bi smetalo, ok, zgodna je stvar, ali meni totalno nepotrebna
Bookmarks