Ako hoćeš uštedit i ako imaš neku dobru trgovinu sa elektro materijalom,možeš sam kupit materijal i zatrazit od majstora da ti samo "ruke" naplate,al opet nije to neka velika ušteda,pa mislim da se ne isplati tolika za*ebancija oko toga). Ako ce sve sami štemat,polagat kablove i sami kupit sav materijal,onda mislim da su koliko-toliko pošteno dali ponudu i ove stavke s ponude su donekle ok osim ove s plombom,jer koliko znam,plomba (jedan komad) je 70 kuna,pa ti sračunaj koliko ih imaš i koliko ti ih treba. Ako nemas plombu na razvodnoj ploči i ako nemaš limitator,onda ti je dosta samo jedna za brojilo,što onda na onu cijenu od 300 kuna nije pošteno. Ako pak imaš tri plombe onda može proć.. Znam da ima i "na crno" majstora ali oni ti neće dat pečat i potvrdu o ispravnosti instalacije a to se nekad zna kosit sa zakonima Elektre,pa mislim da je bolje po zakonu.
Za nekakvu sigurnost,možeš uzest još koju ponudu i mislim da možeš možda na cijeli iznos možda nać do max. 1000kn povoljnije u ovlaštenik električara,ali naravno,treba tražit ponude...
Što se tiče brojila i njegovih tarifa,druga ti se tarifa ne miče jer nemaš prebacivač tarife,tj uklopni sat (kako ga neki zovu).
Imaš računanje rezdoblja jeftine i skupe struje gore u postovima pa vidi jeli ti odgovara,ali mišljenja sam da ako nećeš trošit po noći kad je struja jeftinija (glačanje,pranje rublja,kuhanje....) da ne trebaš uzimat prebacivač tarife jer onda gubiš ako ne trošiš u razdobljima jeftine struje.
Ostaneš li na ovome kako je sad,vrtit će se samo gornji red brojeva na brojilu i "naizgled" trošit ćeš skupu struju,ali znaj da to nije skupa,već prosjek skupe i jeftine. Skupa ti se računa samo ako imaš prebacivač tarifa i onda imaš jednu cijenu po danu (veća od prosjeka skupe i jeftine) i drugu, jeftiniju po noći. To je na šemu as you wish,pa vidi šta ti najbolje odgovara,ali drzi se ovog gore da ako neces trosit po noci masovno,da nema smisla.

Odgovori uz citat
Bookmarks