Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 39

Hybrid View

Moderator Postignuća:
    SocialVeteranOverdrive25000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2006
    Mobitel
    Xiaomi 14T PRO
    Operater
    A1
    Godina
    40
    Bodovi
    45.488
    Nivo
    52
    Bodovi: 45.488, Nivo: 52
    Bodovi: 45.488, Nivo: 52
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Malo informacija iz prve ruke:

@ sljaka: Bazdarenje se u mom pogonu vrsi svakih 16 godina i vjerujem da je tako i u ostatku zemlje.

@ Ostali:
    Uklopni satovi između ostalog služe i za prebacivanje tarifa skupe i jeftine struje u tvrtkama i domaćinstvima u koje se po potrebi ugrađuju. Ta stvar štima samo ako imate dvotarifno brojilo.
    U ljetnim vremenima jeftina struja kuri od 22:00 do 08:00 a u zimskom preiodu od 21:00 do 07:00.
    Postoji više vrsta uklopnih satova.
    Imamo stare "iskrine" prebacivače tarifa iliti uklopne satove koji "kucaju" kao i svaki mehanički sat i štimaju se ručno podešavanjem pokretnih kazaljki koje se namještaju na određene brojeve ovisno o vremenu i datumu. Takvi satovi su još prisutni u našim kućanstvima i polako ih zamjenjuju novi.
    Kasnije su se pojavili TKM7 digitalni uklopni satovi koji sluze za vise stvari,pa tako i za prebacivanja tarifa u kombinaciji s elektricnim brojilima. Oni su se podesavali preko gumbova na samom satu,i podesavali su se programi kad se "pale" i "gase" sto je uvjetovano odredbom i pocetkom/pretsankom racunanja vremena (zima-ljeto). Oni su imali problem sto je jako tesko doc do baterija koje su se u ono vrijeme ugradivale u njih,i zato je i njih sve manje prisutno. Baterije su sluzile da "pamte" vrijeme i programe dok nema struje. Onaj sat kojem je prazna ta baterija nakon prekida struje dobija "defaultne" programe i sat se pali i gasi po nekoliko puta dnevno pa je i to jedan od problema.
    Sad u zadnjih par godina pojavili su se tj. udomaćili su se MTU prijemnici koji preko frekvencije mreže u odredeno vrijeme prebacuju tarife. Frekvenciju salje uređaj u mrežu i u određeno vrijeme se tarife prebacuju.
    Također sad imamo i brojila novijih generacija koja dolaze sa mtu prijemnikom ugrađenim usebi,pa ugradnja uklopnih satova vise nije potrebna. Brojila koja imaju u sebi MTU su: Riz,Iskra,Landys + Gyr i ostali.

@ nered: To sto imas doma stalno jeftinu struju i nisi prijavio kvar,nisi napravio nista pametno i nista nisi ustedio. Kad se ustanovi sta se je desilo,naplacuje ti se prosjek,pa si opet na istome.

Svježe registriran Postignuća:
    1 year registered1000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2009
    Bodovi
    2.152
    Nivo
    10
    Bodovi: 2.152, Nivo: 10
    Bodovi: 2.152, Nivo: 10
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Smuchac Pregledaj post
    @ Ostali:
    Uklopni satovi između ostalog služe i za prebacivanje tarifa skupe i jeftine struje u tvrtkama i domaćinstvima u koje se po potrebi ugrađuju. Ta stvar štima samo ako imate dvotarifno brojilo.
    U ljetnim vremenima jeftina struja kuri od 22:00 do 08:00 a u zimskom preiodu od 21:00 do 07:00.
    Postoji više vrsta uklopnih satova.
    Imamo stare "iskrine" prebacivače tarifa iliti uklopne satove koji "kucaju" kao i svaki mehanički sat i štimaju se ručno podešavanjem pokretnih kazaljki koje se namještaju na određene brojeve ovisno o vremenu i datumu. Takvi satovi su još prisutni u našim kućanstvima i polako ih zamjenjuju novi.
    = Citat = Izvorno postao Smuchac Pregledaj post
    Sad u zadnjih par godina pojavili su se tj. udomaćili su se MTU prijemnici koji preko frekvencije mreže u odredeno vrijeme prebacuju tarife. Frekvenciju salje uređaj u mrežu i u određeno vrijeme se tarife prebacuju.
    Pozdrav forumašima

Trebala bih par savjeta jer sam malo neupućena i mislim da me "majstor iz elektre" hoće shebat

Rata struje ide oko 650kn, jednotarifno brojilo a potrošači su sljedeći:

1. Hladnjak obični 160l.
    2. Škrinjica 40l.
    3. Veš-mašina svaki treći dan 1 tura veša.
    4. 2 kompa - prvi c2d, 9600gt, hard 250gb a drugi neki barton, 6200 te hard 40gb. Samo se surfa, nitko se maltene ne igra a jedan od njih dva zna noću radit radi torrenata.
    5. CRT tv
    6. Boijler 120l.
    7. Pegla nekad...
    8. Usisavač po potrebi...
    9. Štednjak no samo pečenje u relni, kuha se na bocu plina.
    10. 6 štednih žarulja.

Sad punjenje mobitela dvd i ostale tričarije tipa modema sigurno ne papaju toliko da ih sve nabrajam

Brojilo je baždareno 2001 godine a staro pitaj boga koliko... podnešen je prigovor na ispravnost brojila i sad bih trebala dobiti neku 105-cu kako mislim da sam načula koja ima dvotarifni brojčanik tako da mi ostaje ugradit taj uklopni sat ako hoću mijenjat tarifu ?

"Ljubazni" majstor iz elektre se ponudio da to ugradi ( da ga zovem kad zamjene sat pa će on sredit uklopni ) i sve prijavi za 1000kn ! Malo mi to previše pa da pitam.

1. Šta kupit, koji uklopni sat i po kojoj cijeni, gdje to da nađem ?
    2. Dali kupit taj MTU i koliko to košta ?
    3. Dali je dovoljno to kupit i oni će montirat ili ja moram naći montera ?
    4. Na stranicama hep-a piše "ugradnja" 180kn a jel to samo spajanje žica od uklopnog sata do brojila ili će oni to stavit na zid ?

Kako da prođem jeftinije od tih 1000kn ?

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. struja - kabel, napon, help!!
    By La_LuNa in forum Mobil Internet c@fé
    Odgovora: 43
    Posljednji post: 15-11-2011, 08:19
  2. Vip KOMPLET tarife
    By magic_ri in forum A1
    Odgovora: 40
    Posljednji post: 17-02-2010, 23:28
  3. Struja: jel uzemljenje može ostati golo? Ne ubiva?
    By status in forum Mobil Internet c@fé
    Odgovora: 19
    Posljednji post: 16-01-2008, 19:26
  4. Tomato tarife
    By Lejzermaster in forum Tomato
    Odgovora: 5
    Posljednji post: 18-09-2007, 13:13
  5. Nove vip tarife 0
    By jay in forum T - Mobile
    Odgovora: 39
    Posljednji post: 01-10-2005, 12:26

Bookmarks