Ok, imam isti problem kao otprije nela73 i odnedavno (zadnjih godinu dana) LadyBeelz. Dakle, u stanu je dvotarifno brojilo koje ne prebacuje na nižu tarifu zbog nepostojanja uklopnog sata ili prebacivača tarife (kakolisevećzove) ili MTU. Čitao sam ovu temu još 2010 kad sam uselio u stan. Prvo nije mi bilo jasno kako stan (iz 50ih) ima dvotarifno brojilo a nisu ugradili prebacivač tarife. Moja baba ima sve u još starijem stanu (iz 30ih), a i majka ima sve u novijem stanu (iz 80ih). Što se događalo ugrađivali su u stare stanove samo onima ko je htio to platiti ili svima po redu pa su ovaj moj zaobišli? Koliko je to onda koštalo? Pretpostavljam da je u novim stanovima investitor (USIZ grada Zagreba) automatski ugrađivao?
E, i 2010 kad sam zvao Elektru Zagreb rekli su mi da mi nikad nije to ugrađeno i da će me koštati 1200 do 1500 kn, ovisno o stanju na terenu. Sad kad je poskupila struja opet se ja toga dohvatio i opet mi rekli istu cifru i kaže da je u to uključeno dobava i instalacija uklopnog sata, ugradnja limitatora i energetski certifikat. A kako to da u onom stanu iz 80ih nema ugrađenog limitatora i nitko nije naplaćivao nikakav energetski certifikat? Mislim da je u babinom stanu limitator, ali mislim da je sama tražila da se ugradi radi starih instalacija ili nešto.
E sad osim ovih zašto zanima me može li se ipak proći jeftinije kako je to nela73 opisivala. Nela, daj javi kako si to uspjela! Vidim i ja na HEPovim stranicama cjenik nestandardnih usluga i da je spajanje uklopnog sata 100tinjak kuna, ali što mi to vrijedi ako mi elektra hoće naplatiti 1500 kuna. Što ako ja dođem u elektru s novim uklopnim satom, a oni mi kažu, ne gospon ide naš sat i to vas sve dođe 1500 kuna? Samim time me tjeraju da odustanem jer naravno da oni ne žele da ja jeftinije plaćam struju. LadyBeelz, jesi li ti što uspjela riješiti? Iskustva i znanje drugih molim.

Bookmarks