ovo s penalima je totalno ludilo. evo primjera:
platio sam 8 računa trajnim nalogom i zatražio isključenje nekoliko pretplatničkih brojeva bez plaćanja naknade od 200 kn.
rečeno mi je da je popust na uređaj za mene manji trošak nego pretplata i ponudili su mi tu nižu naknadu.
za prvi broj bila je cijena prihvatljivih 250 kn penala.
za drugi broj 350 kn penala - mjesec dana ranije potpisan ugovor u odnosu na prvi broj, kupljen isti mobitel i za jednako kuna kao i za prvi broj, plaćeno 8 računa trajnim nalogom kao i za prvi broj, i sada je broj na istoj tarifi kao prvi broj.
za treći broj 550 kn penala - dva mjeseca prije prvog primjera potpisan ugovor, kupljen isti mobitel i jednako plaćen kao u prvom i drugom slučaju, plaćeno 8 računa trajnim nalogom i sada je broj na istoj tarifi kao prvi i drugi broj.
poslao pismeni upit HT-u da mi objasne odakle, takve razlike.
ali to nije sve. u i u drugim kombinacijama su vidljiva velika odustupanja vrijednosti penala za iste ugovore, sklopljene istog dana, kupljeni isti mobiteli i plaćeno 8 računa trajnim nalogom, a sada su ti brojevi na istim tarifama.
očito, dok hakom ne prisili operatere da jasno objave koliko iznose penali po svakoj tarifi i koliki je stvarni popust dodjeljen po uređaj imat ćemo ovo što sam gore opisao.
ja bar znam kako se iz toga izvući, ali pitajte se vi ostali. koliko imate kombinacija i saznanja o pravim cijenama raskida ugovora.
stoga, ako želite promjeniti stvari u svoju korist pišite hakomu i državnom inspektoratu
p.s.
do prosinca 2011. je t-mobile u svakoj specifikaciji tarife imao i cijene penala
do 21.3.2013. su vrijedile te cijene, a onda su uvedene plan tarife i penali variraju ovisno o minuti na satu. svake minute drugačiji penali, za jedne te iste ugovore, samo drugačije pretplatničke brojeve.
jesi li pitao u petoj minuti nakon otvaranja t-centra - penali 250 kn.
dvije minute kasnije - 350 kn.
za pet minuta - 550 kn.
imaš još pretplata? samo nebo je granica gluposti u naplati penala u HT-u

Bookmarks