Prikazujem rezultate 1 do 3 od 3
    Svježe registriran Postignuća:
    7 days registered

Datum registracije
    Dec 2009
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Lightbulb SonyEricsson X1 - Tele2_blabla WAP/GPRS i MMS problem

Pozdrav svima!

Danas sam se registrirao i došao zamolit za pomoć oko problema iz naslova jer više jednostavno - nisam pametan (da ne kažem kako mi je tlak na 300, mjenjam raspoloženja svakih 3 sekunde i slično ))

Dakle, priča ide ovako:

Problem: X1 mi se neće spojit na WAP/GPRS niti poslat MMS (znam da izgleda priprosto al meni je to problem veći nego Pameli celulit

O telefonu: kupljen preko oglasnika od lika koja ga je kupio u VIP pretplati. Nije zaključan, kodiran, brandiran... Probao u njega stavit T-mobile karticu, spaja se na net sa defaultni postavkama (koje pretpostavljam postavi ROM prilikom prvog umetanja SIM kartice) i sve šljaka OK. Liku od kojeg sam kupio isto sve radilo pa ajmo reć da je telefon ispravan i da je problem u postavkama.

Postavke:
    Umetnuo SIM Tele2 Blabla...
    - Želite automastke konekcije - ŽELIM.
    - Imamo ih više, odaberite između TELE2 Prepaid i TELE2 Postpaid - biram Prepaid
    - Restart needed - može sinko, restartaj se
    Piknem IE - krene se spajat.. (Connecting to: Tele2 WAP)...ništa, još jednom se krene spajat... ništa... traje to tako par minuta, pa u nekom prozorćiću greška (nemrem se spojit, restartajte, obratite se... )

Molim nekoga tko koristi kombinaciju XPERIA X1 i Tele2 BLABLA , a radi mu WAP i MMS da mi pošalje svoje postavke (screenshot, tekst, bilo šta...). Eventualno neki "keč" tipa: ako se spajaš na net okreni mob u landscape položaj" ili tak nešto.... DA, očajan sam, istina.....

Hvala puno unaprijed svima, oprostite ako ovakav post već negdje postoji (al 3 dana surfam i tražim, pa čisto sumnjam , oprostite ako sam srednje ili jako glup... oprostite i za rat u Iraku...

Može info na mail (m.susac@gmail.com), ili na PM ... (nemojte samo MMS, to mi ne radi )))

EDIT: Postavke koje trenutno koristim za WAP ali mi ne radi

Sony Ericsson XPERIA X1: konfiguracija postavki za WAP/GRPS

Kliknite na tipku Menu, pa otiđite pod Settings -> Connections Tab, odaberite Connections ikonu -> Advanced Tab, kliknite na Select Networks:

Name: unesite Tele2 WAP
    Odaberite modem: Cellular Line (GPRS, 3G)
    wap.tele2.hr - KORISNICI NA BONOVE

Username: ostavite prazno
    Password: ostavite prazno
    Domain: ostavite prazno

Proxy Settings Tab -> Kliknite obje opcije ˝This network connects to the Internet ˝ / ˝This network uses a proxy server to connect...˝

Advanced Tab -> Upišite IP adrese i prortove za WAP i HTTP
    HTTP 130.244.196.090:8080
    WAP 130.244.196.090:9201

EDIT2: Kakve postavke imate u Start - Settings - Connections - Advanced Network?

HSDPA/HSUPA ???
    GPRS - PAP ili CHAP authentication ???
    CSD Line type ???
    SMS Services ???
    Zadnji uredio Mario_ZG : 12-12-2009 u 03:28

31 days registered

Datum registracije
    Jun 2007
    Mobitel
    bs c81
    Operater
    TELE 2
    Godina
    33
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    isti problem.molim za pomoc.samo kaj nije polovni.
    Parkour,Nogomet i Call of Duty 2 :D

7 days registered

Datum registracije
    Dec 2009
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

rješeno!

Problem rješen!
    Ukratko, svodi se na (u mom slučaju) 2 problema:

1. Imao "crvenu" (staru generaciju) tele2 SIM kartice. Zamjenili mi u Tele2 centru za novu.

2. Za spajanje na net i slanje MMS-ova koristim jedan profil (ne 2: Tele2MMS i Tele2WAP, kao u svim živim uputama). Taj jedan se može zvat kako hoćete samo je bitno da ne uključujete opciju "This network uses a proxy server to connect...˝ U opcijama poruka ("MMS options") sve klasika. Za konekciju koristite ovu koju ste napravili.

OBAVEZNO restart (ugasit i upalit) mob-a kako bi postavke postale "aktivne".

Meni je ova kombinacija pomogla. Nedostatak je nemogućnost korištenja "Tele2 WAP portala", al to mi ionako ne treba, pa problem smatram rješenim.

Slične teme

1. Tele2 gprs problem
    By orient in forum Windows Mobile
    Odgovora: 4
    Posljednji post: 28-05-2007, 17:04
  2. GPRS problem
    By OuttaControl in forum Mreža
    Odgovora: 4
    Posljednji post: 07-04-2005, 22:27
  3. GPRS Pitanje ili problem
    By DeMar in forum Motorola
    Odgovora: 7