A jeli ti nakon nekog vremena kad cekas otiđe ta poruka s ekrana i nastave se bootat wiondowsi ili samo tako stoji?
srušio sam sustav instalirao windowse,i resetirao sam Pc,i prilikom podizanja windowsa tražio me da umetnem instalaciski cd-e,da se bota,
Kako da napravim da mi netraži cde prilikom dizanja Windowsa,Dali postoji neko alternativno riješenje da isključim.
hvala.
A jeli ti nakon nekog vremena kad cekas otiđe ta poruka s ekrana i nastave se bootat wiondowsi ili samo tako stoji?
ma resetiram pc normalno,dižu se windowsi,i piše da stavim cd-e.i stavim cd-e i sve radi,ali u međuvremenu sam skužio u čemu je problem,u biosu sam namjestio da mi bota sa cd-ea (a bilo je sa hdd)a ispod mislim da je "Second neznam na pamet)bio cd-e.tako da sam iznad samo stavio na hdd,jer kad sam rušio windowse na prvo stavio cd-e,a bilo je na hdd(sad sam to napravio resetiro pc i netraži cd-e)...
Zaboravih pitati dali mogu preko everesta,pogledati dali mi fali kakav drajver,jer mi malo sve šteka,pa mislim da nisam sve instalirao...
hvala
Imas u BIOS-u:
First boot device
Second boot device i tako redom...
Tebi je ostalo na first boot device CDROM pa te je gnjavio stalno,al to nije neki bed. Drzis opticki uređaj prazan tj. bez CD/DVD medija i sve 5 ili podesiš da first boot device bude HDD-0 ili gdje je već spojen...
Za vidjet jeli fali koji driver jednostavno odes u device manager i vidiš postoji li koji žuti upitnik. Obično pokraj nega piše "other devices" i te komponente računalo ne prepoznaje jer nema prikladnih drivera. Ako ih nema,tvoje računalo ima sve potrebne drivere. A sad jesu li ispravni i sl. ne znam...
Ovako izgleda pregled mog device managera:
...i kao što vidiš,žutih upitnika nema,znači sve je na mijestu.
A ovako izgleda device manager gdje nešto fali,tj dosta toga fali:
![]()
pa tako sam napravio u biosu,ništa a nefali ni jedan drajver....
nego imam Xp ali tema od viste (win7) pa imam neke programe pa neznam za čega mi služe,ako se može objasniti dali su potrebni ili ne:
"File menu tools" "Thumb win" "true trasparency" "Ultra exploler" "YzShadow" ako ništa nesluže tjeo bih obrisati ali u add/remove program ih nema.....
Instaliraj normalne Windowse pa nećeš toga imati...
Mozda je ukrcao transformation pack,al svejedno ne preporučam te neke turbo,GTi,beast i slične edicije windowsa. Ako si instalirao transformation pack,te komponente koje ti ne sluze mogao si izbacit iz instalacije istog prilikom same instalacije,pa ukoliko je riječ o transformation packu,da bi uklonio te neke alate,moras sve uklonit.
Po "simptomima" kilavosti i po temi vjerujem da si jednu od gore navedenih edicija windowsa instalirao pa se sve to skupa dešava baš zbog toga.
Instaliraj nove,svježe i najnormalnije windowse,jer su ti neki bjesni windowsi zapravo smeće. Pozdrav!
Bookmarks